7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Audiovizualiniai menai – po vienu stogu

 

Pagal AMII inf.
Nr. 6 (1020), 2013-02-08
Kronika Anonsai
AMII
AMII

Vilniaus pašonėje (Vilniaus raj., Rukainių sen., Bareikiškių km.) duris ką tik atvėrė pirmasis Lietuvoje Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius (AMII). Jame jau uoliai darbuojasi pirmieji kino kūrėjai: į pagalbą pasitelkę AMII techninę bazę, jie pradėjo vykdyti savarankiškus projektus. Nors rezidentai jau kuriasi, oficialus Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus atidarymas vyks vasario 21 dieną.
 

Po inkubatoriaus stogu įkurta moderni techninė bazė, užimanti beveik 2 tūkst. kv. m erdvę. Joje funkcionuoja erdvinio garso suvedimo, sinchroninių garsų bei balso ir dialogų įrašymo studijos, vaizdo baigiamųjų darbų ir kompiuterinės grafikos stotys, nelinijinio montažo centras. Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius kūrėjams užtikrins ir kilnojamą garso įrašymo, filmavimo bei apšvietimo techniką, aukštos rezoliucijos vaizdo kameras, vaizdo stabilizavimo sistemas ir milžinišką filmavimo kraną. Šioje modernioje meno bazėje taip pat įrengtos kino peržiūrų ir repeticijų salės, patalpos konferencijoms bei patogiam rezidentų darbui.
 
„Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius buvo įkurtas siekiant paskatinti jaunus ir ambicingus kūrėjus. Būtina jiems padėti įsilieti į Lietuvos ir tarptautinę audiovizualinių menų rinką, rasti meno ir verslo sintezę. Matydama, kaip noriai ir motyvuotai jaunieji kūrėjai naudojasi inkubatoriaus technine baze, tarsi gavau patvirtinimą, kad tokia iniciatyva Lietuvoje buvo ypač reikalinga“, – džiaugiasi AMII idėjos iniciatorė Inesa Kurklietytė.
 
Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus asociacijos steigėjai yra Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija bei UAB „Lietuvos kino studija“. Tikslai buvo įgyvendinti pasinaudojus Europos Sąjungos struktūrinių fondų priemone „Asistentas-2“. Visa moderniausia audiovizualinių menų inkubatoriaus technine baze lengvatinėmis sąlygomis gali naudotis AMII rezidentai. Rezidavimo paraiškos formą galima rasti oficialiame AMII tinklalapyje. Paraiškos konkursui priimamos ištisus metus.

 

AMII
AMII