7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Olegas Šurajavas: Humoras neišgelbės pasaulio, bet pinigai už humorą padės Ukrainai

Rengėjų inf.
Nr. 19 (1426), 2022-05-13
Kinas Anonsai
„Menki juokai“
„Menki juokai“

Gegužės 13 d. kino teatrus pasieks „Oskaro“ nominanto Petter Næss filmas „Menki juokai“. Dalį filmo norvegų režisierius pasirinko filmuoti Lietuvoje, dauguma juostoje matomų interjerų buvo nufilmuoti Vilniuje.

 

Gegužės 12 d. kino teatre „Pasaka“ įvyks išankstinė šio filmo premjera, kurią lydės stand-up komiko Olego Šurajev pasirodymas. Visi seanso metu surinkti pinigai bus paaukoti Olego vadovaujamam 1k paramos fondui (VŠĮ Vienas k paramos fondas) ir skirti šiuo metu savo laisvę ginančiai Ukrainai. Pasak Olego: „Humoras neišgelbės pasaulio, bet pinigai už humorą padės Ukrainai nupirkti daugiau ginklų ir tada mes visi po pergalės gerai pasijuoksim iš orkų.“

 

„Menki juokai“ – tai jautrus, tačiau itin optimistiškas filmas, kuris ne tik kalba apie itin sunkią temą – vėžio diagnozę ir žmones, kovojančius su iššūkiais, bet, svarbiausia, apie prasmę ir priežastis, dėl kurių verta gyventi.

 

Kasperas Berntsenas – sėkmingas stand-up komikas. Jis turi viską, ko galėtų trokšti vyras: į jo pasirodymus pagrindiniame miesto komedijų klube plūsta lankytojai, akį džiugina gražuolė draugė, o viešas gyvenimas vertas blizgių žurnalų viršelių.

 

Deja, vieną dieną sėkmė nuo jo nusisuka. Kasperas praranda darbą ir būrį ištikimų gerbėjų, o mergina tą patį vakarą jį palieka. Tarsi to būtų maža, apsilankęs pas gydytoją išgirsta, kad serga paskutinės stadijos vėžiu. Ir viskas nutinka per vieną dieną!

 

Filmas laviruoja tarp juodojo humoro ir jausmingo idealizmo, primindamas, kad atsidūrus tamsiausiame akligatvyje iki paskutinės akimirkos gelbsti viltis ir juokas.

 

„Menki juokai“ išankstinė premjera su Olego Šurajev pasirodymu gegužės 12 d. 18:30 val. kino teatre „Pasaka“.

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Menki juokai“
„Menki juokai“