7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Naujame filme „Teisingumo riteriai“ – netikėtas Madso Mikkelseno amplua

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1402), 2021-11-19
Kinas Anonsai
„Teisingumo riteriai“
„Teisingumo riteriai“

Vienas talentingiausių šiuolaikinių aktorių, Madsas Mikkelsenas, grįžta į kino ekranus su dar vienu įsimintinu vaidmeniu. Mylimą aktorių gerbėjai išvys kiek netikėtame amplua, šįkart – kultinių „Adomo obuolių“ (2005) ir „Vyrų ir viščiukų“ (2015) autoriaus Anderso Thomaso Jenseno režisuotame filme „Teisingumo riteriai“ (2020).

 

Markusas – kietas vyrukas. Pirmiau trinktelės į nosį, tik paskui aiškinsis, ar buvo už ką. Tokį Madso Mikkelseno personažą sutinkame „Teisingumo riteriuose“ – juodoje keršto komedijoje apie netektį, solidarumą ir gyvenimo atsitiktinumus.

 

Po tragiškos žmonos žūties traukinio avarijoje, kariškis Markusas priverstas grįžti namo rūpintis paaugle dukra. Vieną dieną į jo duris pasibeldžia matematikas Otas, važiavęs tuo pačiu traukiniu kaip ir Markuso žmona. Vyriškis įsitikinęs, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas. Atsiradus daugiau įkalčių, ima aiškėti, jog Markuso žmona galėjo tapti atsitiktine kruopščiai suplanuotos žmogžudystės auka.

 

Ne vienas kino kritikas Madso Mikkelseno personažą „Teisingumo riteriuose“ lygina su Liamo Neesono kuriamais stipriais, mažakalbiais veiksmo trilerių herojais. Vis dėlto nereikėtų apsigauti – „Teisingumo riteriai“ nėra tipinis veiksmo trileris, o Markusas standartinį herojų primena tik iš pirmo žvilgsnio.

 

„Jo požiūris į gyvenimą atrodo kaip tradicinė Clinto Eastwoodo stiliaus pasaulėjauta“,– apie savo kuriamą personažą kalba Madsas Mikkelsenas. „Bet tai, toli gražu, ne viskas. Markusas akivaizdžiai kenčia nuo potrauminio streso sutrikimo ir jam sunku būti tarp normalių žmonių. Gerai, kad aplink jį esantys žmonės patys pasirodo esantys ne tokie jau normalūs.“

 

Madsas Mikkelsenas, kaip visada, puikiai susitvarko su kuriamo vaidmens niuansais ir paradoksais. Aktoriui dažnai tenka vaidinti niekšus, piktadarius, ekscentriškus genijus ar nykius, gyvenimo palaužtus žmones, kurie žiūrovų dėmesį prikausto įvairialypio aktoriaus talento ir charizmos dėka. 

 

„Teisingumo riteriai“ – penktas Anderso Thomaso Jenseno režisuotame filmas, kuriame kartu dirba šis aktoriaus ir režisieriaus duetas. Jie tobulai papildo vienas kitą: Andersas Thomasas Jensenas dekonstruoja trilerio žanrą, veiksmo filmą pripildydamas juodo humoro, absurdo bei subtilios dramos, tuo tarpu aktorius įkūnija ir tuo pačiu sulaužo fiziškai stipraus, emocijų nerodančio herojaus stereotipą.

 

Madsas Mikkelsenas per savo dvidešimt penkis metus trukusią aktoriaus karjerą sukūrė įsimintinus vaidmenis tiek nepriklausomame europietiškame kine, tiek ir didžiųjų Holivudo studijų produkcijoje bei televizijoje. Už pasirodymą režisieriaus Thomo Vinterbergo filme „Medžioklė“ (2012) aktorius Kanų kino festivalyje buvo apdovanotas prizu geriausiam aktoriui, o to paties režisieriaus darbas „Dar po vieną“ (2020)  praėjusiais metais jam pelnė geriausio Europos aktoriaus titulą.

 

Filmas „Teisingumo riteriai“  Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo lapkričio 19 d.

 

Filmo anonsas:

https://www.youtube.com/watch?v=IJ2FyPMDVCE&ab_channel=kinas_kinas_kinas

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Teisingumo riteriai“
„Teisingumo riteriai“