7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Inesa Kurklietytė: Turi sukurti filmą galvoje ir tik paskui jį įgyvendinti padedant komandai

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1402), 2021-11-19
Kinas Anonsai
Inesa Kurklietytė
Inesa Kurklietytė

Režisierė Inesa Kurklietytė su filmu „Drugelio širdis“ dalyvauja vaikų ir jaunimo filmų festivalyje Oulu mieste, Suomijoje. Tai 40-tą jubiliejų švenčiantis festivalis – vienas seniausių jaunai auditorijai skirtų filmų festivalių Europoje. Filmui „Drugelio širdis“ tai jau šeštasis tarptautinis festivalis nuo Pasaulinės premjeros spalio mėnesį.

I.Kurklietytė festivalyje pristatys savo filmą jauniesiems žiūrovams, taip pat dalyvaus diskusijoje apie filmų vaikams kūrimą bei literatūros kūrinių svarbą kuriant filmus vaikams.

Atsakydama į Suomijos vaikų festivalyje užduotus klausimus apie savo profesiją, I.Kurklietytė sako: „Visų pirma turi sukurti filmą galvoje – ir tik paskui jį  įgyvendinti padedant kūrybinei filmo komandai. Ir jei turi aiškią viziją, kurti filmus visai nesunku, nes tave veda į priekį motyvacija. Geriausias dalykas, ką tenka patirti būnant režisiere, tai matyti, kaip skleidžiasi emocijos salėje žiūrint filmą, ypač kai filmus žiūri vaikai.“.

„Drugelio širdis“ pasakoja apie ypatingą berniuką Juozapą. Jis yra kitoks, nes turi paslaptį. Dėl to jo nemėgsta kiti vaikai ir iš jo tyčiojasi. Vieną gražią vasaros dieną į Juozapo slėptuvę užklysta naujai į miestelį atsikrausčiusi drąsi ir atvira mergaitė Rugilė. Ji priima Juozapą tokį, koks jis yra, ir vaikai susidraugauja. Bet ar pavyks Rugilei patraukti savo pusėn ir kitus vaikus bei kartu išsaugoti Juozapo paslaptį?

Juozapą vaidina Elijas Malinauskas, Rugilę -  Vilnė Konstancija Abukevičiūtė, Beną -  Mindaugas Balabonas. Filme taip pat vaidina aktoriai Eglė Jackaitė, Lukas Petrauskas, Gabrielia Kuodytė, Toma Vaškevičiūtė, Marius Repšys, Gabija Jaraminaitė, Julius Žalakevičius, Sonata Visockaitė, Violeta Mičiulienė bei kiti. Juostą nufilmavo operatorius Viktoras Radzevičius. Scenarijaus autorės – Modesta Jurgaityte bei Inesa Kurklietytė.

„Drugelio širdis“ jau parodytas „Schlingel“, Miunsterio ir Švabijos Gmiundo festivaliuose Vokietijoje, „Cinekid“ Nyderlanduose, „Filem‘ON“ festivalyje Belgijoje laimėjo geriausio filmo titulą. Lietuvoje „Drugelio širdį“ jaunajai publikai planuojama parodyti 2022-aisias.

Filmą kūrė prodiuserinė kompanija „Fralita Films“, filmo platinimu Lietuvoje rūpinasi kompanija „Acme Film“. Filmą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras, Kūrybiškos Europos Media programa ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Inesa Kurklietytė
Inesa Kurklietytė