7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Romuvos“ lauko kine – lietuviški, meksikietiški ir skandinaviški akcentai

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1390), 2021-06-25
Kinas Anonsai
Romuva. M. Plepio nuotr.
Romuva. M. Plepio nuotr.

 

Įsibėgėjantis Kauno kino centro „Romuva“ lauko kino sezonas šią savaitę kviečia į penkių filmų seansus. Liepos 6–10 dienomis žiūrovų laukia filmai iš Lietuvos, Italijos, Ispanijos ir Skandinavijos šalių. Repertuarą sudaro istorinė drama „Nova Lituania“, kurios peržiūrą liepos 6-ąją, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės dieną, kino centras dovanoja nemokamai, įtempta drama „Neišskiriami“, dokumentiniai filmai meno mylėtojams  „Tapytoja ir vagis“ bei „Frida. Viva la Vida“ ir komedija „Kaimynai“. Visi seansai vyksta jaukiame, netrukus savo šimtmetį švęsiančio, Lietuvos švietimo istorijos muziejaus kiemelyje (Vytauto pr. 52, Kaunas).

 

 

Apie filmą „Nova Lituania“ (rež. Karolis Kaupinis, 2020, Lietuva). 1938 metai. Tarpukario Kaunas. Lietuvai švenčiant nepriklausomybės dvidešimtmetį, Europos horizonte kibirkščiuoja neišvengiamo karo grėsmė. Dėl naujos valstybės ateities nerimaujantis geografijos profesorius Feliksas Gruodis sugalvoja beprotišką planą. Jis pasiūlo vyriausybei Afrikos žemyne sukurti atsarginę Lietuvą. Čia, kilus pavojui, galėtų persikelti šalies gyventojai.

 

Dėl nemokamų kvietimų į seansą galima kreiptis el. paštu [email protected]

 

Filmo seansas vyks liepos 6 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Neišskiriami“ (rež. Amanda Kernell, 2020, Švedija, Danija, Norvegija). Alisa jau kelis mėnesius nematė savo vaikų. Po sudėtingų skyrybų buvęs vyras juos pasiėmė ir išvyko į Švedijos šiaurę. Vidurnaktį sulaukusi verkiančio sūnaus skambučio Alisa supranta, kad nebegali delsti. Ji nusprendžia pabandyti dar kartą ir atvyksta į Šiaurę, bet jos viltys susigrąžinti vaikus galutinai žlunga. Nevilties apimtai motinai lieka viena išeitis – pagrobti atžalas ir užsakomuoju skrydžiu išvykti į Kanarų salas. Laikas negailestingai senka, o Alisa iš paskutiniųjų bando susigrąžinti vaikų meilę ir pasitikėjimą, rizikuodama visiškai juos prarasti.

 

Filmo seansas vyks liepos 7 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Tapytoja ir vagis“ (rež. Benjamin Ree, 2020, Norvegija). Trokšdama gauti atsakymą, kodėl buvo pavogti du jos paveikslai, čekų dailininkė randa ir susidraugauja su jų vagimi. Pakvietus jį pozuoti portretui, tarp judviejų užsimezga neįtikėtina draugystė ir nepertraukiamas ryšys, šias dvi vienišas sielas sujungsiantis amžiams. Prieš pradėdamas ilgiau nei trejus metus trukusį filmavimą, režisierius negalėjo įsivaizduoti, kad istorija pasisuks taip, kaip matome ekrane. Žiūrint filmą sunku patikėti, kad tai dokumentika.

 

Filmo seansas vyks liepos 8 d. 22:30 val.

 

 

Apie filmą „Frida. Viva la Vida“ (rež. Giovanni Troilo, 2019, Italija). Begalinė aistra gyventi ir kurti Fridą Kahlo pavertė ryškia meno ikona ir moterų laisvės simboliu. Ši kino dokumentika – tai kelionė į Meksikos širdį, siekiant suprasti, kaip formavosi Fridos pasaulis. Ekspertų įžvalgos ir autentiški kadrai žvelgia už menininkės paveikslų ir pasakoja apie jaunystėje patirtą sunkią traumą, bohemišką aplinką, daugybę meilės romanų ir užsispyrimą būti savimi.

 

Ši filmo peržiūra planuojama tarp dailininkės gimimo ir mirties datų, tad tuo pačiu tai taps Fridos Kahlo asmenybės bei kūrybos švente. Organizuojamas specialus meksikietiškas vakaras su teminėmis dekoracijomis, gėrimais, užkandžiais ir muzika, o kiekvienas filmo žiūrovas turės galimybę dalyvauti konkurse ir laimėti neseniai išleistą Fridos Kahlo biografiją (leidykla „Kitos knygos“).

 

Filmo seansas vyks liepos 9 d. 22:30 val.

 

Apie filmą „Kaimynai“ (rež. Cesc Gay, 2020, Ispanija). Kartais norint įpūsti ugnelės į prigesusį jausmų židinį užtenka pasikviesti į svečius kaimynus. Penkiolika metų trunkanti Chulijaus ir Anos santuoka matė ir geresnius laikus. Jie nebežiūri vienas kitam į akis, vengia prisilietimų, o nuolatiniai barniai tapo kasdienybe. Vieną vakarą Ana pakviečia vakarienės jaunesnių kaimynų porą. Salva ir Laura, priešingai nei Chulijus ir Ana gyvena pilnakraujį intymų gyvenimą ir nesidrovi pasidalinti jo detalėmis. Pokalbiui pasukus netikėta linkme, Chulijus ir Ana naujoje šviesoje išvysta ne tik pernelyg atvirauti linkusius kaimynus, bet ir savo pačių santykius.

 

Filmo seansas vyks liepos 10 d. 22:30 val.

 

Daugiau informacijos ir bilietai: https://www.kcromuva.lt/lt/repertuaras

Žymos:
Rengėjų inf.,
Romuva. M. Plepio nuotr.
Romuva. M. Plepio nuotr.
Romuva. M. Plepio nuotr.
Romuva. M. Plepio nuotr.
Frida
Frida
Kaimynai
Kaimynai
Neišskiriami
Neišskiriami
Nova Lituania
Nova Lituania
Tapytoja ir vagis
Tapytoja ir vagis