7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Scanorama: startuos kino teatruose, ilgins festivalio trukmę ir nuo savaitgalio kelsis į namus

„Scanoramos“ inf.
Nr. 38 (1359), 2020-11-06
Kinas Anonsai

Europos šalių kino forumas „Scanorama“, atsižvelgdama į rytoj planuojamą pristatyti naujausią LR Vyriausybės nutarimą, kuriuo nuo lapkričio 7 d. bus draudžiama kino teatrų veikla, festivalį pilna koja perkelia į virtualią erdvę – specialiai tam sukurtą virtualią kino platformą kinas.scanorama.lt.

 

Iki lapkričio 6 d. „Scanoramos“ filmai, pagal šiuo metu egzistuojantį tinklelį, bus prieinami žiūrovams kino teatruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, taip pat Vilniuje įvyks ir festivalio atidarymo renginys, kuris numatytas lapkričio 4 d. Festivalio organizatoriai planuoja festivalį pratęsti iki lapkričio 22 d., kad žiūrovai kuo daugiau filmų galėtų išvysti internetu.

 

NUO LAPKRIČIO 6 D. VISI FILMAI KELIASI Į VIRTUALIĄ KINO PLATFORMĄ

 

„Scanoramos“ kino platformoje kinas.scanorama.lt šiuo metu jau galima įsigyti bilietų į dalį festivalio filmų, tačiau platformoje filmų sąrašas dar prasiplės. Pirmas filmų papildymas planuojamas lapkričio 7 dieną, šeštadienį. Apie kitus artėjančius filmų perkėlimus į virtualiąją erdvę organizatoriai informuos atskirai.

 

Kino platformoje:

– filmus žiūrėti bus galima užsiregistravus ir atlikus mokėjimą internetu;

– bilietus į filmus bus galima nusipirkti dar iki festivalio pradžios ir jo metu, o peržiūrėti – viso festivalio metu bet kuriuo žiūrovams patogiu laiku;

– platformoje didelės dalies filmų peržiūrų skaičius bus ribojamas iki 500 peržiūrų, tad raginame bilietus į patinkančius filmus įsigyti kuo anksčiau.

 

Visų filmų, kuriuos galima pamatyti tik internetu, sąrašą rasite čia.

Filmų, prieinamų ir internetu, ir kino salėse sąrašą rasite čia.

Apie filmus, kurie artimiausiu metu bus perkelti į platformą, reguliariai informuosime „Scanoramos“ interneto svetainėje ir Facebook.

 

Visus aktualius klausimus apie filmų žiūrėjimą kino platformoje rasite čia.

 

 

BILIETŲ GRĄŽINIMAS

 

Visus žiūrovus, įsigijusius bilietus į kino teatrų seansus, dėl bilietų grąžinimo ir pinigų atgavimo turėtų kreiptis kino teatrų bendraisiais kontaktais:

„Forum Cinemas“: [email protected] arba pildant formą čia.

„Pasaka“: [email protected] 

„Skalvija“: [email protected]

„Kino Deli“: [email protected]

 

SCANORAMOS RENGINIAI

 

Apie galimybę visus aktualius „Scanoramos“ „Kino klubo“ renginius perkelti į virtualią erdvę informuosime artimiausiu metu.

 

 

INDUSTRINIŲ RENGINIŲ SERIJA „SCA KRYPTYS“ 

  • Kūrybinės scenarijaus rašymo dirbtuvės su Ruth Lev Ari: lapkričio 7 d. 12 val. 
  • Meistriškumo seminaras su auditorijos dizaino specialistu Paulu Riethu: lapkričio 8 d. 12 val.
  • Meistriškumo seminaras su Marika Kozlovska „Tarptautinė kino mugių rinka. Galimybės kino kūrėjams COVID-19 kontekste“: lapkričio 8 d. 17 val.
  • Meistriškumo seminaras su animacijos prodiusere Moe Honan: lapkričio 14 d. 12 val.
  • Diskusija su dokumentinio kino režisiere, prodiusere Giedre Žickyte ir režisiere Marija Stonyte: lapkričio 14 d. 15 val.
  • Diskusija „Filmų nacionalinio ir tarptautinio išleidimo bei platinimo strategija COVID-19 kontekste“: lapkričio 15 d. 14 val.

 

„SCA krypčių“ renginiai, skirti kino profesionalams ir pradedantiesiems, norintiems semtis vertingų žinių apie aktualiausias šiuolaikinio kino kūrybos ir gamybos praktikas bei procesus, yra atviri ir nemokami. Šiemet dauguma „SCA krypčių“ industrinių renginių persikelia į virtualią erdvę – „Zoom“ platformą. Daugiau apie „SCA kryptis“: http://bit.ly/scakryptys

 

Susitikime prie kino ekranų!