7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Aerokinas“ skelbia paskutinės savaitės renginius ir uždarymo filmą

„Kino pavasario“ inf.
Nr. 21 (1342), 2020-05-29
Kinas Anonsai
„Nematomas gyvenimas“
„Nematomas gyvenimas“

Visą gegužę po skirtingus žemynus kino žiūrovus skraidinęs „Aerokinas“ eina į pabaigą. Paskutinis „Aerokino“ seansas įvyks gegužės 31 dieną. „Kino pavasaris“ ir partneris TV3 per mėnesį Vilniaus oro uoste surengė per 60 kino kelionių, kuriose dalyvavo maždaug 13 500 žiūrovų.

 

Paskutinę savaitę į Floridą kviečia Orijus Gasanovas, penktadienio vidurnakčio seansą apšildys didžėjų duetas „Vaikinai iš padorių šeimų“, o projektą uždarys viešnagė 9-ojo  dešimtmečio Vakarų Berlyne.

 

Žurnalistas Orijus Gasanovas rekomenduoja trečiadienio vakarą praleisti su vienu jo mėgstamiausių filmų „Floridos projektas“. Tai Amerikos nepriklausomo kino kūrėjo Seano Bakerio filmas, kuriame vaidina Willemas Dafoe, lietuvių kilmės instagramo žvaigždė Bria Vinaitė ir dešimties metų Brooklynn Prince.

Penktadienio vakarą bus galima nusikelti į Kolumbiją. Vilniaus oro uosto perone susirinkusiems kino bei muzikos gerbėjams prieš Ciro Guerra ir Cristinos Gallego filmą  „Vasaros paukščiai“ - istoriją apie La Gvachiros dykumoje gyvenančią ir rizikingam verslui vadovaujančią indėnų šeimą, gros didžėjai „Miss Amerika“ (Tomas Ramanauskas) ir „Kym Wild“  (Džiugas Bražiūnas).

 

Paskutinės „Aerokino“ savaitės dominuojantiskelionių kryptis – Lotynų Ameriką, tad bus galima pamatyti filmus iš Brazilijos, Čilės, Argentinos, Kolumbijos. Ketvirtadienį ir sekmadienį laukia brazilų režisieriaus Karimo Ainouzo drama „Nematomas gyvenimas“, Kanuose apdovanota pagrindiniu konkursinės programos „Ypatingas žvilgsnis“ prizu. Atogrąžų melodrama pristatomas filmas nukelia į 6-ojo dešimtmečio Rio de Žaneirą, kur jautriai ir įtraukiai pinami seserų Gildos ir Euridikės likimai. Daugelio šių metų „Kino pavasario“ žiūrovų atradimu tapęs filmas „Bakurau“, Kanų festivalyje įvertintas žiuri prizu, yra ryški ir netikėta mokslinės fantastikos, detektyvo, trilerio, neovesterno, distopijos ir kitų žanrų samplaika. Brazilų režisieriai Kleberas Mendonça Filho ir Juliano Dornellesas apie paslaptingą Brazilijos kaimelį Bakurau pasakoja itin originaliai. Argentinietis Luis Ortega energingame savo filme „Angelas“ supažindina su pavojingu, ilgiausiai Argentinoje kalinčiu nusikaltėliu Carlosu Robledo Puchu. Manoma, kad jis įvykdė daugiau nei 40 apiplėšimų ir 11 žmogžudysčių. Garsaus Čilės režisieriaus Pablo Larraíno („Neruda“, „Klubas“) naujausias  filmas „Ema. Piromanė“ alsuojaregetono šokiais ir ugnimi. Vieną pagrindinių vaidmenų filme sukūrė Gaelis García Bernalis, o hipnotizuojantį garso takelį –Nicolas Jaaras.

 

Penktadienį komedijų gerbėjams bus skirtas Romaino Gavraso filmas „Pasaulis priklauso tau“, kuriame  vaidina Vincent‘as Cassel ir Isabelle Adjani.

 

Šeimų seansai šeštadienį ir sekmadienį pasiūlys Michelio Ocelot animacinį filmą „Dilili Paryžiuje“, kuris išradingai supažindins su Prancūzijos kultūra, menu, istorija, ir įdomiausiomis asmenybėmis: Pablo Picasso, Marie Sklodowska-Curie ar Gustavu Eifeliu. Animuota kelionė po Gražiosios epochos Paryžių įtrauks ne tik vaikus, bet ir jų tėvus. Alê Abreu animacinis filmas  „Berniukas ir pasaulis prikels mažų ir didelių žiūrovų vaizduotę skrydžiams, paprasta, vaikams suprantama forma kalbės apie itin aktualius moralės bei pasaulio raidos klausimus.

 

Mėnesį trukusį „Aerokiną“ uždarys prieš keletą metų „Kino pavasaryje“ rodytas Jörgo A. Hoppe‘s, Klauso Maecko, Heiko Lange‘s filmas „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979-1989)“. Šis filmas daugeliui įsiminė dėl išskirtinio svečio – šio filmo pagrindinio veikėjo ir garso takelio autoriaus Marko Reederio, kuris tąkart Vilniuje, stovėdamas už didžėjaus pulto, užkūrė nepamirštamą vakarėlį.

 

Šiame filme Markas Reederis pasakoja apie laukinį gyvenimą 9-ojo dešimtmečio Vakarų Berlyne ir jo muzikos sceną, kai miesto siena nebuvo dar griuvusi. Pasakojimą iliustruoja originali vaizdinė medžiaga, kurioje užfiksuoti Nickas Cave‘as, Tilda Swinton, „Die Toten Hosen“, „New Order“, „Joy Division“.

 

Tai istorija apie Vakarų Berlyno kultūrinę terpę, kur viskas atrodė įmanoma. Labiau nei visoje likusioje Europoje. Tai filmas koliažas apie siautulingą, bet kūrybingą dešimtmetį. Apie pankų kultūrą ir Meilės paradą. Ir visa tai vyksta mieste, kur dienos trumpos, o naktinis gyvenimas išsitęsia iki begalybės. Filmo seansas rengiamas bendradarbiaujant su Goethe’s institutu Vilniuje.

 

Bilietai į „Aerokino“ seansus: https://bit.ly/2Y8UWPq. Automobilių skaičius į kiekvieną seansą yra ribotas.

„Nematomas gyvenimas“
„Nematomas gyvenimas“