7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Europos dieną švęskite su kinu

Rengėjų inf.
Nr. 18 (1339), 2020-05-08
Kinas Anonsai
„Apsimetėliai“
„Apsimetėliai“

Gegužės 9-ąją kasmet visame žemyne tradiciškai minima Europos diena. Šia proga ES programai „Kūrybiška Europa“ atstovaujantys Lietuvos, Latvijos, Estijos, Slovėnijos ir Kroatijos biurai atrinko pripažinimo sulaukusius savo šalių kūrėjų filmus ir paruošė specialią programą „Europos diena: Didelės mažų šalių istorijos“. Ją visą šventinį savaitgalį bus galima žiūrėti nemokamai.

 

Gegužės 8–10 d. internete bus galima pamatyti keturis filmus, pelniusius ne vieną apdovanojimą prestižiniuose kino festivaliuose. Tai slovėno Damjano Kozoles „Naktinis gyvenimas“ („Nocno zivljenje“, 2016), kroato Daliboro Mataniciaus „Vidurdienis“ („Zvizdan“, 2015), esto Vallo Toomlos „Apsimetėliai“ („Teesklejad“, 2016) ir Latvijos bei Lietuvos kūrėjų Kristines Briedes ir Audriaus Stonio dokumentinis filmas „Laiko tiltai“ (2018).

 

„Kūrybiškos Europos“ biurų iniciatyva siekia atkreipti dėmesį į mažesnių Europos šalių kino pramonę, skatina pažinti kaimyninių valstybių ir labiau nutolusių regionų kūrybą. Pasak „Kūrybiška Europa“ MEDIA paprogramės koordinatorės Lietuvoje Austėjos Milvydaitės, „Dabar, kai negalime keliauti fiziškai, pažinti ir tyrinėti kitas kultūras galime virtualiai. Europos dienos proga norėjome ne tik suteikti Europos kino mylėtojams galimybę pamatyti puikių filmų, bet ir duoti šansą „pakeliauti“ filmams,  kad juos atrastų platesnės tarptautinė auditorija.“

 

Filmai nemokamai peržiūrai bus prieinami nuo gegužės 8 d. 20 val. iki gegužės 10 d. 20 val.

 

Visų filmų nuorodos „Kūrybiškos Europos“ internetinėje svetainėje:  www.kurybiskaeuropa.eu/media.

Žymos:
Rengėjų inf.,
„Apsimetėliai“
„Apsimetėliai“