7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

7md inf.
Nr. 33 (1312), 2019-10-18
Kinas
Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“
Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“

Gal Gadot vaidins Ireną Sendlerową

 

Studija „Warner Bros.“ pradėjo kurti filmą „Irena Sendler“. Tai bus pasakojimas apie lenkę Ireną Sendlerową (1910–2008), kuri Antrojo pasaulinio karo metais Varšuvoje išgelbėjo šimtus žydų vaikų. Sendlerowa vadovavo žydus gelbėjančios lenkų pogrindinės organizacijos „Żegota“ vaikų skyriui. Manoma, kad šiai organizacijai pavyko padėti maždaug dviem su puse tūkstančio vaikų ir paauglių. 1943 m. Sendlerowa buvo suimta gestapo, nuteista mirti, bet bendražygiams pavyko papirkti kalėjimo sargybinius ir ją išgelbėti. Sendlerowa dalyvavo Varšuvos sukilime. Po karo dirbo socialinės rūpybos ir švietimo tarnybose. Apie jos veiklą Antrojo pasaulinio karo metais prabilta tik XX a. pabaigoje. Sendlerową vaidins Izraelio aktorė Gal Gadot („Nuostabioji moteris“), kuri yra ir viena filmo prodiuserių. 2009 m. JAV televizijos kanalas CBS sukūrė ir Lietuvoje rodytą filmą „Irenos Sendlerowos vaikai“, kuriame pagrindinę heroję suvaidino Anna Paquin.

 

„Černobylio“ režisierius kurs serialą „Bohemijos astronautas“

 

Serialo „Černobylis“ režisierius Johanas Renckas kurs serialą „Bohemijos astronautas“ („Spaceman of Bohemia“). Tai bus to paties pavadinimo mokslinio fantastinio romano ekranizacija. Jo autorius – Čekijoje gimęs ir paauglystėje į JAV atvykęs rašytojas Jaroslavas Kalfaras. Romane pasakojama Jakubo Prochazkos istorija. Jis turi tapti pirmuoju čekų astronautu ir vykti į misiją prie debesies netoli Veneros. Misija tokia pavojinga, kad kitos šalys nesiryžta rizikuoti savo specialistais, tačiau Čekijai tai vienintelė galimybė pasireikšti kosmoso įsisavinimo srityje. Palikęs žmoną Žemėje, Prochazka vyksta į penkis mėnesius truksiančią misiją ir vienu metu sutinka milžinišką vorą – ateivį iš kosmoso. Šis taps geriausiu Prochazkos draugu. Daugiau detalių apie šį projektą, kuriame skamba ir komunistinės praeities gaidos, kol kas neskelbiama.

 

Apie tai, kad kurs savo pirmąjį serialą, neseniai pranešė ir vienas įtakingiausių rusų kino kūrėjų Fiodoras Bondarčiukas. Tai bus aštuonių serijų drama „Psichas“ („Psich“) pagal Paulinos Andrejevos scenarijų. Pagrindinis šios dramos herojus – garsus Maskvos psichoterapeutas Olegas. Pagalbos iš jo tikisi daugybė žmonių, tačiau ir Olegui reikia padėti, nes jis patiria vidurinio amžiaus krizę, gyvena kartu su mama, yra priklausomas nuo medikamentų ir jaučia vis didėjančią agresiją. Viskas keičiasi, kai Olegas turi suteikti pagalbą aviakatastrofų bei prievartos aukoms. Serialas turi pasirodyti ateinančiais metais, jame vaidina teatro, kino ir televizijos režisierius Konstantinas Bogomolovas, Jelena Liadova, Igoris Vernikas, Ksenija Rappoport, Anna Čipovskaja, Olegas Menšikovas.

 

Kanados režisierius Xavier Dolanas taip pat rengiasi debiutuoti kaip serialo kūrėjas. Jo serialo pagrindu taps Kanados rašytojo Michelio Marco Bouchard’o pjesė „Naktis, kai atsibudo Lorjė Godro“ („La Nuit ou Laurier Gaudreault s’est reveille“). Pjesės herojė tanatologė Mirei grįžta į gimtąjį miestą balzamuoti savo neseniai mirusios mamos. Jos mirtis – pretekstas susivienyti šeimai, kurios nariai saugo baisias paslaptis. Dolanas ne pirmą kartą renkasi šį Kvebeko autorių – 2013 m. pagal Bouchard’o pjesę jis sukūrė filmą „Tomas fermoje“. Lietuvos ekranuose dabar galima pasižiūrėti režisieriaus filmą „Džono F. Donovano mirtis ir gyvenimas“.

 

Kitas garsus Kanados režisierius Davidas Cronenbergas kurs mini serialą „Netflix“ kanalui. Scenarijaus pagrindas – paties Cronenbergo romanas „Vartojamas“ („Consumed“), pasirodęs 2014 metais. Pagrindiniai serialo herojai bus du fotožurnalistai – Naomi ir Natanas, dirbantys bulvarinėje spaudoje. Naomi tiria nužudymą viename Paryžiaus bute, Natanas – prekybą organais Budapešte. Romane taip pat yra apmąstymų apie geopolitines Šiaurės Korėjos ypatybes, užuominų apie Kanų kino festivalį ir įvairių sekso scenų.

 

Bruno Dumont’as ėmėsi filmo apie televizijos žvaigždę

 

Prancūzų režisierius Bruno Dumont’as pradėjo kurti filmą „Šį pusiau šviesų rytą“ („Par ce demi-clair matin“), kuriame pagrindinius vaidmenis atliks Léa Seydoux ir Blanche Gardin. Tai bus žurnalistės, televizijos žvaigždės, gyvenimo kronika. Ji vis dar jaučiasi esanti garsenybė, nors įvykiai rodo, kad karjera pradeda žlugti. Filmas turėtų pasirodyti kitąmet, kaip ir Weso Andersono „The French Dispatch“, kuriame taip pat vaidina Seydoux.

 

Parengė Ž. P.

 

Žymos:
7md inf.,
Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“
Gal Gadot filme „Nuostabioji moteris“
Konstantinas Bogomolovas
Konstantinas Bogomolovas
Jelena Liadova
Jelena Liadova
David Cronenberg
David Cronenberg
Bruno Dumont
Bruno Dumont