7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Vasaros kinas“ kviečia į nemokamus seansus ant Tauro kalno

„Kino pavasario“ inf.
Nr. 26 (1305), 2019-06-28
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Angelas“
Kadras iš filmo „Angelas“

Šūkiu „Vasaros kinas – miesto pievose“ prasidėjo nauja „Kino pavasario“ iniciatyva. Visą vasarą viešose, kinui neįprastose Vilniaus erdvėse drauge su partneriu „Telia“ bus organizuojami nemokami, populiariausių festivalio filmų lauko seansai.

 

Renginių ciklas „Vasaros kinas“ buvo atidarytas jaukia pievele virtusioje Islandijos gatvėje, renginio „Ačiū tau, Islandija“ metu. Kitas susitikimas su žiūrovais skelbiamas birželio 30 dieną (sekmadienį) ant Tauro kalno. Šį kartą bus rodomi net du filmai: 17.30 val. „Kino pavasario“ FB paskyroje balsavimo principu renkamas filmas ir 20 val. Pedro ir Agustino Almodovarų prodiusuota Luiso Ortegos drama „Angelas“.

 

„Angelas“ („The Angel“, rež. Luisas Ortega) pasakoja apie iki šiol kalinčio nusikaltėlio Carloso Robledo Pucho istoriją. Septyniolikmetis Karlitas pradėjo nuo vagysčių. Jis įsilaužinėjo į turtingus namus. Atsitiktinai nužudęs apsaugininką, jis tapo tikru žudiku. Režisierius Luisas Ortega filmą parėmė tikrais įvykiais, bet Karlito istorija gana netipiška. Nors įrodyta, kad jis nužudė vienuoliką žmonių, Karlito negalima pavadinti serijiniu žudiku. Greičiau tai buvo sociopatas, kuris žudė, nes reikėjo pašalinti kliūtį. Tačiau režisierius nesistengia rasti įtikinamų motyvų, juo labiau vertinti savo personažo. Labiausiai Ortegą domina estetinis kontrastas tarp veikėjo elgesio ir jo išorės, mat Karlitas labai gražus. Todėl Argentinos žiniasklaida ir vadino jį Angelu. Visiškas veikėjo amoralumas režisieriui tampa gana siurrealistiško humoro šaltiniu – kai kurios scenos atrodo lyg jas būtų parašęs Witkacy. Filmo atmosferą persmelkia erotizmas, bet nepamirštas ir politinis žudynių kontekstas: Argentiną tada valdė karinė chunta ir prievarta buvo virtusi kasdienybe. Gal turinio filme ir pristigs, bet jis intriguoja, įtraukia, žavi specifiška poezija ir pasižymi gera argentinietiška roko muzika.

 

Filmo „Angelas“ anonsas: https://kinopavasaris.lt/lt/programa/6716-angelas

 

„Vasaros kino“ organizatoriai kartu su sinoptikais siekia išlaikyti intrigą ir tolimesnius kino seansus Vilniuje skelbs „Kino pavasario“ feisbuko ir instagramo paskyrose.

Kadras iš filmo „Angelas“
Kadras iš filmo „Angelas“