7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Susitikimas su kino kostiumų dailininke Daiva Petrulyte

LKS inf.
Nr. 19 (1298), 2019-05-10
Kinas Anonsai
 Kadras iš filmo „Aurora“
Kadras iš filmo „Aurora“

Ketvirtadienį, gegužės 9 d., Kino klubo žiūrovai  turės progą pamatyti reto Lietuvos kine žanro filmą „Aurora“ (2012, rež. Kristina Buožytė, Lietuva, Prancūzja, Belgija). „Aurora“ - psichologinis trileris su mokslinės fantastikos elementais.

 

Filmą pristatys garsi kino kostiumų dailininkė Daiva Petrulytė. Kino dailininke ji dirba jau tris dešimtmečius.  Tarp sukurtų darbų - kostiumai lietuviškiems filmams „Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio“ (rež. R. Banionis), „Trys dienos“ (rež. Š. Bartas), „Žemės keleiviai“ (rež. G. Lukšas), „Tadas Blinda. Pradžia“ (rež. D. Ulvydas), „Ekskursantė“ (rež. A. Juzėnas) ir daugybei kitų. Nuo 1993 m. D. Petrulytė dirba ir bendruose su užsienio šalimis kino ir televizijos projektuose. 2004 m. dailininkė buvo nominuota Lenkijos kino apdovanojimui „Zloty orly“ už kostiumus W. Grodeckio filmui „Nepasotinamumas“,  2015 m. – D.Britanijos televizijos apdovanojimui „Royal Television Society Craft and Desing Awards“  už filmo „Eichmano teismo procesas“ („The Eichmann Show”, rež. P. A. Williams) kostiumus.

 

Peržiūroje dalyvaus ir filmo „Aurora“ prodiuserė, Lietuvos kinematografininkų sąjungos direktorė Ieva Norvilienė.

 

„Aurora“ pasakoja neįprastą meilės istoriją tarp jauno neuronų informatiko Luko, pakviesto dalyvauti moksliniuose bandymuose,  ir Auroros – po automobilio avarijos komos būsenos ištiktos moters. Mokslinio eksperimento tikslas – neuronais perteikti informaciją iš komos būsenoje atsidūrusios moters smegenų į eksperimentui pasiryžusio Luko smegenis ir stebėti, kaip informacija funkcionuoja ir veikia žmogaus potyrius. Lukas pakliūva į viliojantį Auroros pasaulį. Tarp Luko ir Auroros užsimezga ypatingas ryšys. Anot filmo kūrėjų, filmas kelia klausimą, kas yra žmogus - instinktai ir vidiniai troškimai, ar atsakomybės jausmas ir kontrolė? 

 

Pagrindinius vaidmenis filme suvaidino Jurga Jutaitė ir Marius Jampolskis. „Aurora“ buvo rodyts keliasdešimtyje festivalių, pelnė per dvidešimt trapatutinių kino festivalių prizų.

 

Filmo „Aurora“ peržiūra ir susitikimas su Daiva Petrulyte bei  Ieva Norviliene yra ciklo „Moters erdvė. Vaizdai ir ištarmės“ dalis. Šio ciklo vakarai skirti įvairių kartų ir profesijų moterų kūrybai lietuvių kine apžvelgti, akcentuoti daugiakryptį, svarbų jų indėlį į šalies kino raidą jau tris atkurtos Nepriklausomybės  dešimtmečius.

 

Gegužės mėnesį Kino klubo cikle „Moters erdvė. Vaizdai ir ištarmės” dar įvyks filmų „Venecijaus gyvenimas ir Cezario mirtis“ (rež. Janina Lapinskaitė, 2002), „Išgyventi vasarą“ (rež. Marija Kavtaradzė, 2018) peržiūros ir susitikimai su skirtingų profesijų kino kūrėjomis.

 

Kino klubo renginiai yra atviri ir nemokami, jie vyksta kiekvieną ketvirtadienį, 18 val. Kinematografininkų sąjungoje, adresu: Vasario 16-osios g. 8; durų kodas 25.

 

Žymos:
LKS inf.,
 Kadras iš filmo „Aurora“
Kadras iš filmo „Aurora“