7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

7md inf.
Nr. 12 (1291), 2019-03-22
Kinas
Brie Larson
Brie Larson

Łukaszas Żalis filmuos Holivude

„I’m Thinking of Ending Things“ – debiutinis Kanados rašytojo Iaino Reido romanas, pasirodęs 2016 metais. Jis pasakoja apie moterį, kuri nori nutraukti santykius su mylimuoju, bet atvykus į jo tėvų namus įvyksta kažkas, kas apverčia jos pasaulį aukštyn kojomis. Knygoje sujungti trilerio ir socialinės dramos žanrai, ji iškart sulaukė pripažinimo. Teisę ekranizuoti romaną nusipirko „Netflix“.

 

Filmą režisuos scenaristas ir režisierius Charlie Kaufmanas, kuris parašė ir filmo scenarijų. Pagrindinį vaidmenį kurs Brie Larson, apdovanota „Oskaru“ už pagrindinį moters vaidmenį filme „Kambarys“. Dabar ją galima pamatyti filme „Kapitonė Marvel“. Aktorės partneris bus Jesse’is Plemonsas.

 

„I’m Thinking of Ending Things“ bus pirmas lenkų operatoriaus Łukaszo Żalio darbas Holivude. Jis jau turi dvi „Oskarų“ nominacijas už Paweło Pawlikowskio filmus „Ida“ ir „Šaltasis karas“, už pastarąjį Żalis šiemet buvo apdovanotas prestižiniu Amerikos kino operatorių susivienijimo (ASC) prizu.

 

Baigtas filmuoti „Tekstas“

Populiaraus šiuolaikinio rusų rašytojo Dmitrijaus Gluchovskio romanai tampa bestseleriais ne tik gimtinėje. Niūrios jo antiutopijos tapo ir ne vieno vaizdo žaidimo pagrindu. Ką tik baigtas filmas pagal naujausią rašytojo romaną „Tekstas“, kuris dabar verčiamas į 30 kalbų. Knyga sukurta ties trilerio, juodojo romano ir dramos riba. Ji pasakoja apie kartų susidūrimą, neįmanomą meilę ir beprasmišką kerštą. Veiksmas vyksta Maskvoje. Filmą sukūrė režisierius Klimas Šipenka, o pagrindinį vaidmenį atlieka Aleksandras Petrovas.

 

Pagrindinis herojus dvidešimt septynerių Ilja Goriunovas septynerius metus praleido kalėjime, melagingai apkaltintas tuo, kad prekiavo narkotikais. Išėjęs į laisvę jis nusprendžia susitikti su savo skriaudiku Piotru (Ivanas Jankovskis). Per šį susitikimą Ilja pasielgia neapgalvotai ir gauna prieigą prie Piotro išmaniojo telefono, o kartu ir prie jo gyvenimo – susirašinėjimo su tėvais ir mergina, nuotraukų ir vaizdų, neaiškių pokalbių su bendradarbiais. Ilja visiems tampa Piotru – jis rašo tekstą telefono ekrane.

 

Filmavimas vyko Maskvoje, Dzeržinske ir Maldyvų salose. Filme taip pat vaidina Kristina Asmus, Vitalijus Chajevas ir pats Gluchovskis.

 

Gérard’as Depardieu ir Catherine Frot vaidins filme apie karą Alžyre

Gérard’as Depardieu ir Catherine Frot vaidins filme „Des hommes“. Taip vadinsis belgų režisieriaus Lucas Belvaux drama apie karą Alžyre. Filmavimas prasidės balandžio pradžioje Maroke. Tai bus 2009 m. pasirodžiusio Laurent’o Mauvignier romano ekranizacija. Jame pasakojama apie vyrus, kurie buvo pašaukti tarnauti Alžyre. Po keturių dešimtmečių praeitis vėl sugrįžta į jų gyvenimą.

 

Indijoje bus kuriamas „Foresto Gampo“ perdirbinys

Bene didžiausia Bolivudo žvaigždė kino režisierius ir prodiuseris Aamiras Khanas per savo 54-ąjį gimtadienį pareiškė, kad rengiasi kurti Roberto Zemeckio filmo „Forestas Gampas“ perdirbinį. Khanas planuoja ne tik būti filmo prodiuseris, bet ir vaidinti pagrindinį vaidmenį. Filmas vadinsis „Laal Singh Chadda“, jį režisuos Advaitas Chandanas. Tai nebus pažodinis perdirbinys, jo siužetas bus labiau susietas su Indijos istorija. Filmavimo pradžia numatyta rugsėjį, tačiau iki tol Khanas turi numesti 20 kilogramų svorio.

 

„Forestas Gampas“ pasirodė 1994-aisiais. Pagrindinį vaidmenį jame sukūrė Tomas Hanksas. „Forestas Gampas“ pasakoja apie vaikiną iš Alabamos, kurio paprastumas ir naivumas padeda jam tapti viena svarbiausių XX a. antrosios pusės JAV istorijos figūrų. Jis susitinka su prezidentais ir garsenybėmis, sukuria milijoninę kompaniją, kalba milijonams žmonių, bet iš tikrųjų svajoja apie ramų gyvenimą ir šeimą. Vos pasirodęs filmas tapo hitu ir pavertė Hanksą pirmo ryškumo žvaigžde.

 

Ana de Armas vaidins Marilyn Monroe?

Australų režisierius Andrew Dominikas („Džesio Džeimso nužudymas, kurį įvykdė bailys Robertas Fordas“) rengiasi kurti filmą „Blondinė“ („Blonde“) apie Marilyn Monroe gyvenimą. Filmo pagrindas – garsios merikiečių rašytojos Joyce Carol Oates romanas. Scenarijų parašė pats Dominikas. Filmas pradėtas dar 2010 m., visus tuos metus projektą rėmė Bradas Pittas, dabar jį perėmė „Netflix“. Tačiau tai dar oficialiai nepatvirtinta. Sutartis su Ana de Armas, kuri turėtų vaidinti aktorę, taip pat dar nepasirašyta.

 

Romane Oates tyrinėja, kaip klostėsi Marilyn Monroe kelias nuo paprastos mergaitės Normos Jeane Baker iki Holivudo sekso simbolio. Rašytoja rėmėsi tikrais faktais. Ji mano, jog tapusi žvaigžde Monroe buvo pernelyg sužlugdyta psichologiškai, kad adekvačiai reaguotų į viską, kas vyksta aplink. Pagal Oates romaną jau sukurtas mini serialas, pasirodęs 2001 metais.

 

„Tamsiausios valandos“ režisierius kurs filmą apie Antrąjį pasaulinį karą

Filme „Tamsiausia valanda“ papasakojęs apie Winstoną Churchillį Antrojo pasaulinio karo išvakarėse, anglų režisierius Joe Wrightas („Ana Karenina“) rengiasi ekranizuoti amerikiečių rašytojo Eriko Larsono knygą „In the Garden of Beasts: Love, Terror, and an American Family in Hitler’s Berlin“. Šios knygos herojus – taip pat reali asmenybė. Tai mokslininkas Williamas Doddas, 1933-iaisiais tapęs pirmuoju JAV pasiuntiniu Hitlerio valdomoje Vokietijoje. Kartu su šeima jis įsikūrė Berlyne, kur ekscentriška Doddo duktė Martha užmezgė romanus su gestapo vadu Rudolfu Dielsu ir sovietų atašė bei slaptuoju agentu Borisu Vinogradovu. Doddai iš pradžių nesuvokė, kas vyksta Vokietijoje, bet netrukus nerimą pasiuntiniui ėmė kelti žydų persekiojimas, nepriklausomos spaudos mirtis ir naujos tvarkos įsigalėjimas. Savo pastebėjimus jis reguliariai siuntė į tėvynę, bet ten jo pranešimai buvo ignoruojami.

 

Larsono knyga pasirodė 2011 m. ir jos ekranizavimo teises iškart įsigijo Tomas Hanksas. Iš pradžių jis planavo vaidinti pagrindinį vaidmenį. Dabar tvirtina, kad bus tik filmo prodiuseris.

 

Parengė Ž. P.

Žymos:
7md inf.,
Brie Larson
Brie Larson
Aleksandras Petrovas
Aleksandras Petrovas
Catherine Frot
Catherine Frot
Aamir Khan
Aamir Khan
Ana de Armas
Ana de Armas
Joe Wrightas filmuojant „Aną Kareniną“
Joe Wrightas filmuojant „Aną Kareniną“