7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kviečia devintasis tarptautinis Šoblės studentų kino festivalis

Rengėjų inf.
Nr. 6 (1285), 2019-02-08
Kinas Anonsai
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Kelionė ūkų lankomis“
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Kelionė ūkų lankomis“

Vasario 20–22 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) vyks Tarptautinis studentų kino festivalis ŠOBLĖ_2019. Šių metų šūkiu „Studentų, bet ne studentiški“ festivalio organizatoriai, LMTA studentai, sieks kovoti su „studentiško“ kino klišėmis ir atskleisti neįprastus jo niuansus.

 

Tris dienas vyksiančiame renginyje bus parodyta 38 trumpametražiai filmai iš Lietuvos ir užsienio šalių. Jie sudėlioti į šešias programas: geriausių „CILECT“ kino mokyklų tinklo filmai, tradicinė Henriko Šablevičiaus filmų programa, dvi jaunųjų Lenkijos dokumentinio ir vaidybinio kino kūrėjų ir dvi lietuviškos programos. Žiūrovai taip pat pamatys tradicinę „Blogiausių filmų“ programą – studentiškus „liapsusus“, kuriais kūrėjai nesididžiuoja, tačiau sutinka pasidalinti juoko tikslais.

 

Pirmą kartą festivalio programoje bus pristatomi konkrečios Europos kino mokyklos – Katovicų WriTV Krzysztofo Kieślowskio Televizijos ir radijo fakultetofilmai. Tikimasi, kad tai paskatins studentus inicijuoti bendros gamybos projektus su šių aukštųjų mokyklų studentais. Kaimyninės šalies patirtimi dalinsis festivalio svečiai – prodiuserė Anna Huth ir operatorius Pawełas Chorzępa. Vasario 19 d. jie ves atvirus praktinius mokymus, kaip tinkamai pristatyti savo filmo idėją.

 

Vasario 21 ir 22 d. dokumentinių ir vaidybinių filmų kūrėjai iš Lietuvos varžysis dėl geriausio kūrėjo titulo. Taip pat bus vertinami geriausi kino dramaturgų scenarijai. Geriausi kūrėjai bus apdovanoti specialiai renginiui sukurtomis „gyvomis“ prizinėmis statulėlėmis.

 

Tradiciškai festivalis renginio svečius pakvies į pratęsimą vasario 25 d. Kiekvieną pirmadienį vykstančiame „Šoblės kino klube“ bus pristatoma „dūzgių“ programa „Trumpi, bet per geri“ – geriausi pastarųjų metų LMTA kūrėjų filmai, apdovanoti tarptautiniuose festivaliuose.

Daugiau informacijos:  http://soble.filmtv.lmta.lt arba http://facebook.com/sobles.kino.klubas

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Kelionė ūkų lankomis“
Kadras iš Henriko Šablevičiaus filmo „Kelionė ūkų lankomis“