7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniuje susitikimas su „Likvidacijos“ režisieriumi Sergejumi Ursuliaku

Rengėjų inf.
Nr. 41 (1278), 2018-12-14
Kinas Anonsai
Sergejus Ursuliakas
Sergejus Ursuliakas

Vilniuje lankysis milijonams televizijos žiūrovų žinomų daugiaserijinių filmų „Likvidacija“, „Gyvenimas ir likimas“, „Tykusis Donas“ ir kt. autorius, žinomas Rusijos režisierius, scenaristas ir aktorius Sergejus Ursuliakas. Gruodžio 17 dieną jis dalyvaus viešame susitikime tema „Amžinosios vertybės šiuolaikiniame kinematografe“.

 

„Žmonės į svetimą skausmą nereaguoja kaip į savo. Mūsų visuomenės nariai nebemoka bendrauti. Vienintelis dalykas, kurį tokiomis sąlygomis galiu padaryti, – tai pabandyti sukurti filmą, kuris bent kažką, bent tuos nedaugelį žmonių, kurie jį žiūrės, paskatins kitaip žvilgtelėti į šią problemą. Galbūt tai naivu, bet nežinau kito būdo, kaip paveikti visuomenę“, – sako S. Ursuliakas.

 

S. Ursuliakas geriausiai žinomas kaip serialo „Likvidacija“ kūrėjas, nors dar iki jo sukūrė keletą vaidybinių filmų, pelniusių premijas įvairiuose festivaliuose. Buvo išskirtas jo režisūrinis debiutas – „Rusiškas regtaimas“, po kurio pasirodė pagal M. Gorkio pjesę „Vasarotojai“ pastatytas filmas „Vasaros žmonės“, „Rašinėlis Pergalės dienai“ apie tris fronto draugus, kuriuos puikiai suvaidino Olegas Jefremovas, Viačeslavas Tichonovas ir Michailas Uljanovas, „Puaro nesėkmė“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Konstantinas Raikinas ir „Ilgas atsisveikinimas“ pagal Jurijaus Trifonovo apysaką. 

 

Bet po TV žiūrovų pamėgtos „Likvidacijos“ jis tapo serialų režisieriumi. Pats S.Ursuliakas sako, kad tai nepakeitė darbo braižo – jis taip pat ilgai repetuoja ir viską įamžina juostoje. Po serialo „Isajevas“ jis ekranizavo Vasilijaus Grossmano romaną „Gyvenimas ir likimas“, paskui Michailo Šolochovo „Tykųjį Doną“. Neseniai kanale „Rossija“ įvyko serialo „Dargana“ („Nenastjė“) premjera, – jį Ursuliakas sukūrė pagal to paties pavadinimo Aleksejaus Ivanovo romaną. Šis filmas grąžina žiūrovus į paskutinįjį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

 

Nors S. Ursuliakas įgijo aktoriaus specialybę, jis neketina vaidinti savo filmuose: „Pirmoji mano profesija – aktorius ir aš labai gerai ją išmanau. Filmuotis savo filme galima tik tada , jei vaidini labai gerai, tarkim, kaip Nikita Michalkovas, arba taip pat naiviai, kaip Eldaras Riazanovas. O būti kažkur per vidurį... Nesugebėsiu suvaidinti savo filme taip, kaip vaidina bet kuris mano aktorius. Taigi geriau to nedaryti – man pakanka, kad daug ką pats rodau artistams“.

 

S.Ursuliakas gimė 1958 m. 1979 m. baigė B. Ščiukino teatro mokyklos aktorinį skyrių (Jevgenijaus Simonovo kursas), o 1993 m. – Aukštuosius režisierių ir scenaristų kursus ( Vladimiro Motyliaus klasė). Jis daugiau kaip dešimtmetį vaidino „Satirikono“ teatre, buvo TV pramoginio šou „Aš ir mano šuo“ režisierius, dokumentinio ciklo „Naujausia istorija“ režisierius, TV programos apie aktorius „Marga juosta“ autorius ir vedėjas.

Susitikimas su S. Ursuliaku įvyks gruodžio 17 d. (pirmadienį) Vilniuje, viešbučio „Panorama“ (Sodų g., 14, buvęs „Gintaras“) konferencijų salėje. Pradžia 18 val.

 

Įėjimas laisvas. Būtina iš anksto užsiregistruoti elektroniniu paštu [email protected] arba telefonu  8 621 74775.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Sergejus Ursuliakas
Sergejus Ursuliakas