7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7md inf.
Nr. 33 (1270), 2018-10-19
Kinas
Magdalena Cielecka seriale „Šlovės dienos“
Magdalena Cielecka seriale „Šlovės dienos“

Davidas Fincheris kurs „Pasaulių karo Z“ tęsinį

Ateinančių metų birželį Davidas Fincheris pradės kurti filmo „Pasaulių karas Z“ tęsinį. Režisieriaus filmų didžiajame ekrane nematėme jau keleri metai – Fincheris kūrė serialą „Protų medžiotojas“ („Mindhunter“). Filmavimo aikštelėje jis vėl susitiks su Bradu Pittu, kuris vaidino Fincherio filmuose „Kovos klubas“ ir „Keista Bendžamino Batono istorija“. Pittas ne vienus metus įtikinėjo režisierių, kad šis turi kurti „Pasaulių karas Z 2“. Marco Forsterio režisuotas „Pasaulių karas Z“ (2013) buvo labai pelningas – pelnas siekė pusę milijardo dolerių (filmo biudžetas – 190 milijonų). Tęsinio veiksmas rodys Pitto veikėją Gerį Leiną praėjus šešeriems metams po pirmojo filmo įvykių. Ekranuose jis pasirodys 2020 metais.

 

Kuriamas filmas pagal „Vardų dainą“

Prancūzų režisierius François Girard’as pradėjo kurti filmą pagal britų muzikos kritiko Normano Lebrechto knygą „Vardų daina“ („The Song of Names“), kurioje pasakojama apie du vyrus, kuriuos iš pradžių suvedė, o paskui išskyrė Antrasis pasaulinis karas.

Knygos herojai Dovidlas Rapoportas ir Martinas Simondsas užaugo kartu: iš Holokausto stebuklingai išsigelbėjusį Dovidlą Londone priglaudė turtinga Martino šeima. Simondsai ne tik suteikė Dovidlui namus, bet ir padėjo įgyvendinti jo norą tapti smuikininku. Tačiau pirmojo rimto koncerto dieną Dovidlas dingo. Tik po keturiasdešimties metų Martinas sužinos, kas atsitiko jo geriausiam draugui.

Filmavimas jau prasidėjo. „Vardų daina“ bus filmuojama Londone, Niujorke, Monrealyje, Budapešte ir Treblinkos konclageryje. Suaugusius Dovidlą ir Martiną vaidina Clive’as Owenas ir Timas Rothas. Taip pat filme pamatysime lenkų aktorius Magdaleną Cielecką, Lidią Bogaczówną ir Jakubą Kotyńskį bei Catherine McCormack, Eddie Izzardą. Jonah Haueris Kingas („Tarp pilkų debesų“ jis šmėkštelėjo Andriaus vaidmeniu) ir Gerranas Howellas vaidins jaunus Dovidlą ir Martiną. Filmo premjera numatyta 2020 metais.

 

Werneris Herzogas tirs kometų ir meteoritų poveikį

Vokiečių režisierius Werneris Herzogas užsiima nauju projektu – dokumentinis filmas „Ugnies kamuolys“ („Fireball“) tyrinės kometų ir meteoritų poveikį mitologijai ir religijai. Kartu su britų vulkanologu Clive’u Oppenheimeriu, su kuriuo 2016 m.  Herzogas kūrė „Into the Inferno“, jie vėl keliaus po pasaulį ir lankysis vietose, kurios gali papasakoti apie tai, kaip kometos ir meteoritai paveikė gyvenimo Žemėje raidą.

 

Bérénice Bejo vaidins seriale apie Napoleoną

Prancūzų aktorė Bérénice Bejo, kurią labiausiai išgarsino Michelio Hazanavichiaus „Oskaru“ apdovanotas filmas „Artistas“, vaidins Žozefiną seriale „Napoleonas ir Žozefina“. Jis bus filmuojamas ateinančių metų vasarą Prancūzijoje. Režisierių pavardės kol kas nežinomos, bet jų bus mažiausiai du – iš prancūzų ir anglų pusės. Seriale bus kalbama angliškai, jį kuria britų kompanija „Eccose Films“.

 

Renata Litvinova pradeda naują filmą

Rusų scenaristė, aktorė, režisierė Renata Litvinova pradeda filmuoti naują filmą, kuris vadinsis „Šiaurės vėjas“ („Severnyj veter“). Tokio pat pavadinimo spektaklis tapo Litvinovos teatro debiutu. Pagal savo pjesę 2017 m. Litvinova jį pastatė Maskvos dailės teatre. Spektaklio muziką parašė Zemfira, kostiumus kūrė Goša Rubčinskis. Pasak režisierės, filmas nekartos spektaklio, bet bus lyg pjesės tęsinys. Vieną vaidmenų filme kurs Litvinovos duktė Uljana. Filmuojama bus „Mosfilm“ kino studijoje iki šių metų pabaigos.

 

Parengė Ž. P.

Žymos:
7md inf.,
Magdalena Cielecka seriale „Šlovės dienos“
Magdalena Cielecka seriale „Šlovės dienos“
Bradas Pittas filme „Pasaulių karas Z“
Bradas Pittas filme „Pasaulių karas Z“
Clive’as Oppenheimeris ir Werneris Herzogas filmuojant „Into the Inferno“
Clive’as Oppenheimeris ir Werneris Herzogas filmuojant „Into the Inferno“
Bérénice Bejo
Bérénice Bejo
Renata Litvinova
Renata Litvinova