7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filmui „Tarp pilkų debesų“ – Bobo Dylano daina

Rengėjų inf.
Nr. 28 (1265), 2018-09-14
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“

Rūtos Šepetys romano motyvais sukurto Mariaus Markevičiaus filmui „Tarp pilkų debesų“ leista naudoti JAV muzikos legendos, Nobelio premijos laureato Bobo Dylano dainą „Ring Them Bells“. Tai žinomiausių dainų iš 1989-aisiais išleisto Bobo Dylano albumo „Oh Mercy“. Leidinys „The Telegraph“ yra įtraukęs „Ring Them Bells“ į geriausių Bobo Dylano kūrinių trisdešimtuką.

 

Lietuvišką dainos aranžuotę sukūrė dainininkė Greta Jančytė. Jis sako: „Tarp pilkų debesų“ tema man labai artima ir, manau, svarbi visam pasauliui. Turime šviesti visuomenę ir mokytis iš istorijos klaidų, kad trėmimai niekada nepasikartotų. Nenorėjau tiesiog perdainuoti kūrinį. Norėjau įdėti dalelę savęs. Dainoje atsirado šūksmai, atspindintys varpus“.

 

„Tarp pilkų debesų“ pasakoja trėmimų į Sibirą istoriją jaunos merginos Linos akimis. Merginos svajones studijuoti dailę birželio 14-osios naktį ranka nubraukia stiprūs sovietų kariškių smūgiai į duris. Lina kartu su jaunesniu broliu ir mama įgrūdami į gyvulinį traukinio vagoną ir ištremiami į Sibirą, kaip ir tūkstančiai kitų lietuvių.

 

Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ motyvais sukurtas filmas Lietuvos kino teatruose pasirodys nuo spalio 12 d. Filmo režisierius – Marius Markevičius, prodiuseris – Žilvinas Naujokas, operatorius –Ramūnas Greičius. Filmą iš dalies finansavo  Lietuvos kino centras.

 

GJan dainos versiją ir specialiai dainai sukurto vaizdo klipo premjera – rugsėjo 14 d.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“
Kadras iš filmo „Tarp pilkų debesų“