7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

Parengė Ž. P.
Nr. 27 (1264), 2018-09-07
Kinas
Kadras iš filmo „Šerbūro lietsargiai“ (rež. J. Demy,1964)
Kadras iš filmo „Šerbūro lietsargiai“ (rež. J. Demy,1964)

Wesas Andersonas kurs miuziklą

Lietuvos kino žiūrovai taip ir nesulaukė šiemet Berlinalės prizu už geriausią režisūrą apdovanoto Weso Andersono animacinio filmo „Šunų miestas“, o prancūzų leidinys „Charente Libre“ jau skelbia, kad naujas režisieriaus filmas bus miuziklas, kurio veiksmas nukels į Prancūziją ką tik pasibaigus Antrajam pasauliniam karui. Kol kas filmas dar neturi oficialaus pavadinimo, jis bus filmuojamas kitų metų pradžioje Anguleme.

 

Andersonas, ne kartą prisipažinęs meilę prancūzų kinui ir Prancūzijai, tvirtina, kad didžiulę įtaką jo kūrybai padarė Jacques’o Demy filmai „Šerbūro lietsargiai“ ir „Panelės iš Rošforo“, tad nieko keista, kad jis nusprendė padirbėti Prancūzijoje. Filmas ekranuose turėtų pasirodyti 2020 metais.

 

Kuo nusikalto Kirilas Serebrennikovas

Katerina Gordejeva ir Romanas Superis sukūrė dokumentinį filmą apie „Septintosios studijos“ bylą. Dokumentinį filmą „Kaip Serebrennikovas išleido 218 milijonų“ („Kak Serebrennikov potratil 218 millionov“) galima pasižiūrėti internete: https://www.youtube.com/watch?v=9l60ZU8A05o.

 

Filmo autoriai tvirtina bandę išsiaiškinti, kur slypi šios bylos esmė. Jie kalbėjosi su žmonėmis, išmanančiais teatrą, taip pat ir finansinį jo aspektą, tyrinėjo finansinius dokumentus, aiškinosi, kodėl žiūrovų ovacijos ir Kultūros ministerijos komplimentai virto areštais, ėjo į teismo posėdžius.

 

Pagal „Septintosios studijos“ bylą filmo „Vasara“ („Leto“) filmavimo aikštelėje suimtas Kirilas Serebrennikovas jau daugiau nei metai nubaustas namų areštu, kartu su juo kaltinami dar penki žmonės. Pasak Gordejevos, finansinių pažeidimų būta, bet visai ne tų, apie kuriuos kalba prokurorai. Jai taip pat buvo svarbu papasakoti, kas per tuos metus nutiko visiems proceso dalyviams, filme matome interviu su režisieriaus tėvu, prieinamai paaiškinta, kas yra Serebrennikovas ir kas slypi už šios bylos. Praėjusį ketvirtadienį į internetą įkeltą filmą jau pasižiūrėjo beveik du šimtai tūkstančių žiūrovų.

 

Paaiškėjo visi Quentino Tarantino filmo aktoriai

Pagaliau paaiškėjo, kas Quentino Tarantino filme „Kartą Holivude“ („Once Upon a Time in Hollywood“) vaidins sektos vadą Charlesą Mansoną ir kino režisierių Romaną Polanskį. Filmas pasakoja apie vieną garsiausių 7-ojo dešimtmečio žmogžudysčių, kurią įvykdė Mansono gaujos nariai. Tarp aukų buvo ir tuometė Polanskio žmona aktorė Sharon Tate. Mansoną vaidins australietis Damonas Herrimanas, geriau žinomas kaip serialų aktorius, Polanskį – lenkų teatro ir kino aktorius Rafalas Zawierucha. Šio aktoriuas vardas dar menkai žinomas netgi Lenkijoje: nors jis ir vaidino populiariuose filmuose ar serialuose, dažniausiai antro plano vaidmenis.

 

Devintojo (ir greičiausiai priešpaskutinio) Tarantino filmo veiksmas nukels į 1969-ųjų Los Andželą. Pagrindiniai jo veikėjai bus nublankusi televizijos vesternų žvaigždė Rickas Daltonas (Leonardo DiCaprio) ir jo ilgametis kaskadininkas Cliffas Boothas (Brad Pitt). Abiejų karjerai Holivude kilo sunkumų, bet Ricko kaimynė – labai garsi aktorė Sharon Tate (Margot Robbie)...

 

1969 m. rugpjūčio 9 d. Mansono sektos nariai įsibrovė į Polanskio namus, nužudė nėščią Tate ir keturis jos draugus. Po dvejų metų Mansonas ir jo gaujos nariai buvo suimti ir nuteisti kalėti iki gyvos galvos.

 

Tarantino surinko filme senojo Holivudo garsenybes ir kylančias žvaigždes. Ricko agentą Marviną Schwarzą vaidins Alas Pacino, George’ą Spahną, iš kurio gauja nuomojosi rančą, – Burtas Reynoldsas, vieną populiariausių tuometinio Holivudo žvaigždžių Steve’ą McQueeną – Damianas Lewisas. Taip pat pamatysime Dakotą Fanning, Emile’į Hirschą, Timą Rothą, Kurtą Russellą, Michaelą Madseną, Jamesą Marsdeną, Leną Dunham, Luke’ą Perry, rusą Costą Roniną, Umos Thurman ir Ethano Hawke’o dukterį Mayą Hawke, Demi Moore ir Bruce’o Williso dukterį Rumer Willis, Andie MacDowell dukterį Margaret Qualley.

 

Filmo premjera numatyta ateinančių metų liepos 26 d.

 

Varšuvos gatvėse filmuojamas „Kurjeris“

Visą savaitę Varšuvos centre vyko Władysławo Pasikowskio („Šunys“, „Džekas Strongas“) naujo filmo „Kurjeris“ („Kurier“) filmavimas. Tai nuotykių filmas, paremtas tikrais įvykiais, pasakojantis apie vieną Jano Nowako-Jeziorańskio (1914–2005) misijų Antrojo pasaulinio karo metais. Nowakas-Jeziorańskis, lenkų politikas, visuomenės veikėjas, politologas, „Armijos Krajovos“ (AK) karys, Varšuvos sukilimo dalyvis, 1943–1944 m. buvo kurjeris, palaikęs ryšį tarp Varšuvoje įsikūrusios AK vadovybės ir Lenkijos vyriausybės Londone. Po karo jis dirbo BBC, kelis dešimtmečius vadovavo „Laisvės“ radijo lenkų skyriui.

 

Filmo biudžetas – 17,5 milijono zlotų. Scenarijų parašė pats Pasikowskis, operatorė – Holivude dirbanti Magdalena Górka, pagrindinį vaidmenį kuria Philipe’as Tłokińskis. Premjera numatyta ateinančių metų pradžioje.

 

Parengė Ž. P.

Žymos:
Parengė Ž. P.,
Kadras iš filmo „Šerbūro lietsargiai“ (rež. J. Demy,1964)
Kadras iš filmo „Šerbūro lietsargiai“ (rež. J. Demy,1964)
Kadras iš filmo „Kartą Holivude“
Kadras iš filmo „Kartą Holivude“
Kadras iš filmo „Kurjeris“
Kadras iš filmo „Kurjeris“