7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kino pavasaris“ rodys Kanų „Auksine palmės šakele“ apdovanotą filmą

„Kino pavasario“ inf.
Nr. 21 (1258), 2018-05-25
Kinas Anonsai
„Vagišiai“
„Vagišiai“

Šeštadienio vakarą įvyko Kanų kino festivalio apdovanojimų ceremonija. Garsių kino režisierių Kanuose rodytus filmus pristatys ir kiti festivaliai, tarp jų „Kino pavasaris“, įsigijęs teises rodyti „Auksinės palmės šakelės“ laimėtoją – japonų režisieriaus Hirokazu Kore-eda dramą „Vagišiai“ („Shoplifters“) bei specialiuoju žiuri prizu įvertintą Nadine Labaki juostą „Kafarnaumas“ („Capernaum“).

 

Pasak„Kino pavasario“ programos sudarytojos Mantės Valiūnaitės, šį kartą pagrindinė Kanų kino festivalio konkursinė programa buvo labai įvairi. Įvertinę visus filmus, dar iki apdovanojimų ceremonijos įsigijome tris skirtingus kūrinius, kuriuos nekantraujame parodyti Lietuvos žiūrovams. Džiaugiamės su kolegomis, kad net du iš jų buvo apdovanoti festivalio prizais.

 

„Auksinės palmės šakelės“ laimėtojas Hirokazu Kore-eda puikiai pažįstamas „Kino pavasario“ žiūrovams. Jie galėjo matyti  režisieriaus filmus „Vis einu, einu“, „Pripučiama lėlė“, „Stebuklas“ ,„Koks tėvas, toks ir sūnus“. „Vagišiuose“ Kore-eda vėl atsigręžia į šeimą: filme pasakojama apie visuomenės paribiuose gyvenančią vagių šeimą, kuriai svarbios moralinės vertybės. Šis šviesus filmas savo išskirtine istorija, dėmesiu kinematografinėms detalėms ir intymiais herojų portretais akimirksniu pavergė žiūrovų širdis, kino kritikus bei festivalio žiuri.

 

Aktorės Cate Blanchett vadovaujama šių metų Kanų festivalio žiuri specialųjį prizą skyrė režisierei ir aktorei Nadine Labaki, kurios filmas „Kafarnaumas“ sulaukė penkiolika minučių trukusių aplodismentų. Filmo centre – istorija apie berniuką, kuris nutaria paduoti savo tėvus į teismą už tai, kad suteikė jam gyvybę. Tai vienas paveikiausių Kanų konkursinės programos filmų.

 

Taippat „Kino pavasaris“ įsigijo  turkų režisieriaus Nuri Bilge Ceylano dramą „Laukinė kriaušė“ („The Wild Pear Tree“). Šio kūrėjo filmas „Žiemos miegas“ 2014 m. buvo įvertintas „Auksine palmės šakele“. Šį kartą Nuri Bilge Ceylanas pasakoja apie jauną rašytoją, kuris grįžta į gimtąjį kaimą, tikėdamasis gauti palaikymą pirmosios knygos leidybai. Režisierius nagrinėja jam svarbias temas – vienatvės, tikrų santykių paiešką ir šiuolaikinės Turkijos periferijos realijas.

„Vagišiai“
„Vagišiai“