7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Moksleiviai kurs šimtmečio dokumentiką

LKC inf.
Nr. 10 (1247), 2018-03-09
Kinas Anonsai

Lietuvos mokyklų moksleiviai jau ketvirtą kartą dalyvaus kūrybinėse kino dirbtuvėse su profesionaliais kino režisieriais Andriumi Blaževičiumi ir Maratu Sargsyanu. Tai tęstinio Lietuvos kino centro inicijuoto kino edukacijos projekto „Dokumentika mokykloje“ dalis. Kita šio projekto dalis – videodarbų konkursas, kuriame vyresniųjų klasių moksleiviai kviečiami kurti savarankiškai ir dalyvauti geriausio trumpo dokumentinio filmo konkurse bei laimėti 100 eurų vertės prizą.

 

Daugiau nei per mėnesį režisieriai Andrius Blaževičius ir Maratas Sargsyanas apsilankys dešimtyje Lietuvos mokyklų Marijampolėje, Ukmergėje, Radviliškyje, Pakruojyje, Plungėje, Klaipėdoje, Jurbarke, Vilniuje, Panevėžio ir Ukmergės rajonuose. Dalyvaudami jų vedamose kūrybinėse kino dirbtuvėse moksleiviai turės galimybę patys patirti, kaip gimsta filmas, susipažins su kino gamybos terminais, filmo kūrimo etapais, išbandys kino profesijas (režisieriaus, operatoriaus, dailininko, montažo, garso režisieriaus ir kt.), naudos tikrą kino techniką. Taip pat moksleiviai susipažins su dokumentinio kino specifika, o kurdami savo filmus ieškos aktualių temų ir herojų.

 

Šių metų konkurso tema – „LIETUVA. 100. MES“. 2018 m. minimas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis. Tai galimybė apmąstyti, kaip pasikeitė Lietuva per šį laikotarpį. Kokią Lietuvą mato moksleiviai, ką šimtmetis reiškia jiems.

 

Dalyvavimas videodarbų konkurse – tai galimybė išbandyti savo jėgas kine, kuriant trumpą dokumentinį filmą. Konkurse dalyvauti gali visi 7–12 klasių Lietuvos moksleiviai. Galima dalyvauti ir individualiai, ir subūrus komandą.

 

Vertinant konkurso dalyvius darbus, bus atsižvelgiama į pasirinktos idėjos originalumą, kino dokumentikos pobūdį, kūrybiškumą, vaizdų išraiškingumą, techninį išbaigtumą. Filmo trukmė – ne ilgesnė nei 5 minutės. Konkurso dalyviai bus pakviesti į apdovanojimų ceremoniją, geriausio filmo autoriui bus įteiktas 100 eurų vertės prizas laisvalaikio pramogoms. Darbus pateikti iki balandžio 15 d.

 

Kino edukacijos projekto „Dokumentika mokykloje“ tikslas – ugdyti moksleivių mąstymo „judančiais vaizdais“ įgūdžius, lavinti jų vizualinę kalbą, supažindinti ir sudominti moksleivius kino dokumentika, skatinti išmokti kūrybiškai panaudoti skaitmenines technologijas, formuoti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

 

Daugiau informacijos Lietuvos kino centro internetinėje svetainėje.

Žymos:
LKC inf.,