7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 9 (1246), 2018-03-02
Kinas Trumpai
Režisierius Michaelis Haneke
Režisierius Michaelis Haneke

Michaelis Haneke kurs serialą

Austrų režisierius Michaelis Haneke („Baltas kaspinas“, „Meilė“), kurio naujausias filmas „Laiminga pabaiga“ dar rodomas Lietuvoje, rengiasi kurti serialą „Kelvino knyga“ („Kelvin’s Book“). Tai bus „jaudinanti ir ambicinga istorija“ apie ateitį. Režisierius aiškina, kad norėjo pagaliau papasakoti ilgesnę istoriją, kuri netilptų į tradicinės trukmės filmą. Serialo veiksmas perkels į netolimą ateitį. Grupė jaunuolių sužino stulbinančią tiesą apie tai, kokia iš tikrųjų yra jų valstybė po to, kai jų lėktuvas priverstas nusileisti dėl avarijos. Bus dešimt serialo serijų, jis kuriamas anglų kalba, premjeros data dar nežinoma.

 

Serialą prodiusuoja vokiečių „UFA Fiction“. Tai „Fremantle Media“, turinčios darbo su garsiais režisieriais patirties, padalinys. Būtent „Fremantle media“ finansavo Paolo Sorrentino serialą „Jaunasis popiežius“. Pasak prodiuserio Nico Hofmanno, „Kevino knyga“ pasirodys laiku, nes seriale bus daug refleksijų apie šiuolaikinę situaciją ir skaitmeninę erą.

 

Dar vienas filmas apie Marią Sklodowską-Curie

Pernai Lenkų kino festivalis rodė biografinį prancūzų režisierės Marie Noelle filmą, kuriame mokslininkę, dukart Nobelio premijos laureatę suvaidino lenkų aktorė Karolina Gruszka. „Amazon Studios“ pradėjo filmuoti „Radioactive“ – pasakojimą apie Marios Sklodowskos-Curie ir Pierre’o Curie gyvenimą. Filmo režisierė Marjane Satrapi – garsaus komikso ir filmo „Persepolis“ autorė. Naujojo filmo pagrindas – taip pat komiksas, kurį 2011 m. sukūrė amerikietė menininkė Lauren Redniss. Filmavimas neseniai prasidėjo Budapešte. Spaudai išplatintame pranešime Satrapi pareiškė, kad „filmas bus ne tik tos nepaprastos moters biografija. Jis rodys radiacijos istoriją nuo jos atradimo iki mūsų dienų, humanistinį sutuoktinių Curie požiūrį ir tai, kaip ciniškai jų atradimu pasinaudojo kiti bei jų sukeltas šio atradimo pasekmes, su kuriomis dorojamės iki šiol.“ Pagrindinę heroję vaidins Rosamund Pike („Dingusi“).

 

Netflix“ kurs „Draugų“ perdirbinį

Internete pasirodė informacija, kad „Netflix“ rengiasi prikelti populiariausią 10-ojo dešimtmečio serialą „Draugai“. Dalis serialo žvaigždžių jau sutiko filmuotis perdirbinyje, dalis dar tik svarsto. Tačiau akivaizdu, kad perdirbinys sulauks sėkmės, juolab kad prodiuseriai nori įversti naujų personažų, pavyzdžiui, pagrindinių veikėjų vaikus.

 

Naujas Jordano Peele’o filmas bus kitoks

Pernai netikėtai debiutu „Pradink“ („Get Out“) pasaulyje išgarsėjęs ir trims „Oskarams“ nominuotas Jordanas Peele’as jau rengiasi naujam filmui. Studija „Universal“ jam pasiūlė projektą, kuris, pasak režisieriaus, bus žanrinis filmas su trilerio, siaubo filmo elementais, bet kupinas veiksmo ir humoro. Peele’as pabrėžia, kad nori sukurti visiškai kitokį filmą nei „Pradink“. Apie juodaodžio amerikiečio savaitgalio kelionę pas sužadėtinės – žavios blondinės tėvus, kurie atrodo itin tolerantiški odos spalvai, bet kartu ir keisti, pasakojantis siaubo filmas „Pradink“, kurio biudžetas buvo 4,5 milijonų dolerių, pasaulyje jau uždirbo 255 milijonus.

 

Stevenas Spielbergas kurs „Vestsaido istorijos“ perdirbinį

Ekranuose dar rodomas naujausias Steveno Spielbergo filmas „Valstybės paslaptis“, o režisierius jau svarsto, ką veiks toliau. Nors Spielbergas vis dar laikomas būsimo penktojo filmo apie Indianos Džounso nuotykius, kurie pasirodys 2020 m., režisieriumi, pranešama, kad jis rengiasi kurti naują garsaus miuziklo „Vestsaido istorija“ („West Side Story“, rež. Robert Wise, Jerome Robbins, 1961) perdirbinį. Leonardo Bernsteino ir Stepheno Sondheimo miuziklas, kuriame Romeo ir Džiuljetos istorija buvo perkelta į 6-ojo dešimtmečio JAV, pakeitė šio žanro raidą. Dar 2014 m. Spielbergas kalbėjo, kad „Vestsaido sitorija“ – vienas mėgstamiausių Brodvėjaus miuziklų ir vienas didžiausių muzikos kūrinių. Dramaturgas Tony Kushneris, kuris bendradarbiavo su Spielbergu kuriant „Linkolną“ ir „Miuncheną“, jau dirba prie naujo filmo scenarijaus.

 

Laetitia Casta ir Lily-Rose Depp vaidins būsimame Louis Garrelio filme

Į savo antrąjį ilgo metražo filmą, kuris vadinsis „Ištikimas vyras“ („Un homme fidèle“), aktorius Louis Garrelis pakvietė Laetitią Casta ir Lily-Rose Depp. Pats Garrelis vaidins pagrindinį „Ištikimo vyro“ veikėją Abelį. Jo draugė Mariana turi sūnų, kuris nenori pripažinti naujo tėvo, o Marianos sesuo slapta myli Abelį. Scenarijų Garrelis parašė kartu su legendiniu prancūzų scenaristu Jeanu-Claude’u Carrière’u.

 

Parengė Ž. P.

Režisierius Michaelis Haneke
Režisierius Michaelis Haneke
Aktorė Rosamund Pike
Aktorė Rosamund Pike
Aktorė Jennifer Aniston
Aktorė Jennifer Aniston
Režisierius Jordanas Peele
Režisierius Jordanas Peele
Aktorė ir modelis Laetitia Casta
Aktorė ir modelis Laetitia Casta
Aktorė Lily-Rose Depp
Aktorė Lily-Rose Depp
Stevenas Spielbergas, Maryl Streep ir Tomas Hanksas per filmo „Valstybės paslaptis“ premjerą
Stevenas Spielbergas, Maryl Streep ir Tomas Hanksas per filmo „Valstybės paslaptis“ premjerą