7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kino pavasarį“ atidarys prancūzų „Sūnaus globa“

„Kino pavasario“ inf.
Nr. 6 (1243), 2018-02-09
Kinas Anonsai
„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“

Jaunų kino kūrėjų talentams dėmesį skiriantis festivalis „Kino pavasaris“ šių metų atidarymo filmu pasirinko prancūzo Xavier Legrand’o juostą „Sūnaus globa“ ( „Jusqu’à la garde“, 2017).

 

„Kuris iš jūsų didesnis melagis?“ – klausia teisėja buvusių sutuoktinių, nepasidalinančių sūnaus globos. Ir žiūrovams  beveik visą filmą bus sunku atsakyti į šį klausimą. Intriga vis auga, o atsakymai ryškėja pamažu, kol galiausiai skyrybų drama tampa tikra siaubo istorija.

 

Pasak festivalio direktorės Vidos Ramaškienės, 23-iojo „Kino pavasario“ atidarymo filme išryškėja viena esminių kino savybių – atspindėti realybę taip, kad ji paliestų ir skatintų keistis net pačius abejingiausius: „Prancūzijoje kas 2,5 dienos moteris miršta nuo savo vyro rankos ir dažniausiai tai įvyksta prieš ar po skyrybų proceso. Režisierius, paveiktas šios statistikos, profesionalia kino kalba kreipiasi į žiūrovą – juk filme matome šeimą, kuri gali gyventi kiekvieno mūsų kaimynystėje.“

 

„Sūnaus globa“ – Legrand’o debiutas pilnametražiame kine. Jo trumpo metražo filmas „Prieš viską prarandant“ („Avant que de tout perdre“, 2013) jau buvo nominuotas „Oskarui“. Jį bus galima pamatyti atidarymo seansuose kartu su „Sūnaus globa“. Abiejuose filmuose vaidina tie patys pagrindiniai aktoriai – Léa Drucker (Miriam) ir Denis Ménochet (Antuanas).

 

Pasak režisieriaus, įvykius jis pasirinko vaizduoti iš skirtingų šeimos narių perspektyvų. Tad žiūrovams visą filmą tenka iš mažų atkarpų dėlioti tikrąją istoriją – lygiai taip, kaip realiame gyvenime, stebint greta gyvenančiuosius. Šią psichologinę dėlionę sukūręs Legrand’as neabejotinai yra vienas stipriausių ateities balsų Prancūzijos kine.

„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“
„Sūnaus globa“