7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 4 (1241), 2018-01-26
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Kol esame gyvi“
Kadras iš filmo „Kol esame gyvi“

Serialo „Blakė“ režisierius televizijai ekranizuos Philipo Rotho romaną
Serialo „Blakė“ („The Wire“) režisierius Davidas Simonas rengiasi ekranizuoti vieno didžiausių šių dienų JAV rašytojo Philipo Rotho romaną „Sąmokslas prieš Ameriką“ („The Plot Against America“). Tai bus šešių serijų miniserialas. 2004 m. pasirodžiusiame romane pasakojama alternatyvi JAV istorija: 1940 m. prezidento rinkimuose nugali garsusis lakūnas ir izoliacionizmo šalininkas Charlesas Lindberghas. Jam atėjus į valdžią šalyje suklesti antisemitizmas – prezidentas viešai kaltina žydus, esą šie nori įtraukti Ameriką į karą, ir sudaro taikos sutartį su Hitleriu. Filmo veikėjai – žydų šeima stebi, kaip naujojo prezidento ideologija pradeda griauti jų gyvenimą.

Tikrasis Charlesas Lindberghas išgarsėjo pirmasis perskridęs Atlando vandenyną. 1932 m. jo šeimą ištiko tragedija – buvo pagrobtas ir nužudytas pusantrų metų lakūno sūnus. Būtent ši istorija tapo Agathos Christie romano „Žmogžudystė Rytų eksprese“ pagrindu. Lindberghas iš tikrųjų palaikė nacių Vokietijos veiksmus ir ragino JAV žydus „neįtraukti šalies į karą“. Jis buvo aktyvus „America First Committee“, kurio lozungą savo rinkimų kampanijai pasirinko Donaldas Trumpas, narys.

Jessica Chastain ir Octavia Spencer filmuosis šventinėje komedijoje
Studija „Universal“ įsigijo teises kurti kol kas dar neturinčią pavadinimo Kalėdų komediją, kurioje pagrindinius vaidmenis kurs Jessica Chastain („Pokerio princesė“) ir Octavia Spencer („Vandens forma“). Jų herojės Kalėdų išvakarėse visais būdais bando laiku grįžti į namus Kalėdų. Šį projektą, kurio viena prodiuserių yra Chastain, visi lygina su 1987 m. Johno Hugheso komedija „Lėktuvu, traukiniu ir automobiliu“ („Planes, Trains and Automobiles“). Šios veikėjai, kuriuos suvaidino Steve’as Martinas ir Johnas Candy, nepaisydama nuolat iškylančių kliūčių taip pat bando sugrįžti namo Kalėdų.

Dešimt europiečių, kuriuos verta įsidėmėti
Žurnalas „Variety“ jau ketvirtą kartą sudarė dešimties europiečių, kurių kino karjerą verta sekti, sąrašą. Vasarį prasidėsiančiame Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje jiems bus skirtas atskiras renginys. Į sąrašą pateko danų kino kūrėjai broliai Mehdi ir Miladas Avazai, jų debiutinį filmą „Kol esame gyvi“ („Mens vi lever“) rudenį rodė „Scanorama“; italų režisierė Laura Bispuri, jos filmą „Daughter of Mine“ bus galima pamatyti Berlinalės konkurse; švedų animacinių filmų kūrėja, prodiuserė ir scenaristė Linda Hamback; vokiečių aktoriai Louisas Hofmannas ir Timas Kalkhofas; vokiečių režisierius Philippas Eichotzas, jo filmas „Away You Go“ šiemet Berlinalėje atidarys „Vokiečių kino perspektyvų“ programą; lenkų dokumentinio kino režisierė Marta Prus, sukūrusi tarptautinio pripažinimo sulaukusį filmą apie rusų gimnastes „Over the Limit“; šveicarų aktorė Ella Rumpf; vokiečių režisierius Janas Zabeilis; danų režisierius Martinas Zandvlietas.

Zacas Efronas vaidina serijinį žudiką
Zacas Efronas vaidina Joe Berlingerio filme „Ypač ištvirkęs, siaubingai blogas ir šlykštus“ („Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile“), pasakojančiame apie serijinį žudiką, nekrofilą ir kanibalą Tedą Bundy. Nusikaltėlio istorija filme bus rodoma jo merginos Elizabeth Kloepfer (Lilly Collins) požiūriu. Jie susitikinėjo pačiu aktyviausiu žudiko „veiklos“ laikotarpiu. Moteris ilgai negalėjo patikėti savo draugo kalte, bet galiausiai ji ir padėjo policijai sučiupti žudiką. Bundy buvo kaltinamas 1974–1978 m. nužudęs ir išprievartavęs trisdešimt moterų, nors manoma, kad tikrasis jo aukų skaičius daug didesnis – maždaug šimtas. Bundy buvo nuteistas mirties bausme, ji įvykdyta elektros kėdėje. Filmavimas prasidėjo šių metų pradžioje. Teisėją vaidina Johnas Malkovichius. Prieš kelias dienas Efronas tviteryje pasidalijo nuotrauka iš filmavimo aikštelės.

Liamas Neesonas ir Brendanas Gleesonas filmuosis brolių Coenų seriale
Neseniai prie naujo brolių Joelio ir Ethano Coenų serialo prisidėjo aktoriai Liamas Neesonas ir Brendanas Gleesonas. „Basterio Skragso baladę“ („The Ballad of Buster Scruggs“) sudarys šešios serijos – atskiros novelės, kurių veiksmas nukels į Laukinius Vakarus. Pirmosios herojų – dainuojantį kaubojų – vaidins aktorius ir režisierius Timas Blake’as Nelsonas. Nevykėlį banko plėšiką – antrosios novelės herojų – įkūnys Jamesas Franco. Novelė „Maisto talonas“ pasakos apie keliaujančio teatro aktorių ir impresarijų, „Auksinis kanjonas“ – apie žmogų, radusį aukso gyslą, kurią iš jo nori atimti piktas grobikas. Novelėje „Mergina, kurią išgąsdino“ vaidins Zoe Kravitz. Šeštosios novelės „Niekingi palaikai“ veikėjai – penki diližano keleiviai, keliaujantys paslaptingu maršrutu. Neesonas ir Gleesonas mano, kad vaidins skirtingose novelėse.

Scarlett Johansson bus Nataša iš Stalingrado
Jau seniai amerikiečių filmuose nebuvo tiek sovietų šnipų. Kompanija „Marvel“ rengiasi dar vienam „Keršytojų“ serijos filmui. Pagrindine jo veikėja taps Juodąja našle praminta sovietų šnipė Nataša Romanova. Ji gimė Stalingrade. Kai šeimos namai buvo padegti, motina atidavė mergaitę kareiviui Ivanui Petrovičiui. Jis įvaikino Natašą. Mergaitė tapo balerina ir vėliau ištekėjo už lakūno Aleksejaus, kuris buvo mutantas. Po vyro mirties Nataša pradėjo dirbti KGB. Pagrindinį vaidmenį kurs Scarlett Johansson, kuri dabar dalyvauja scenarijaus svarstymuose. „Juodosios našlės“ premjeros data kol kas neaiški.

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Kol esame gyvi“
Kadras iš filmo „Kol esame gyvi“
Octavia Spencer
Octavia Spencer
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Philip Roth
Philip Roth
Zacas Efronas – Tedas Bundy
Zacas Efronas – Tedas Bundy
Timas Blake’as Nelsonas brolių Coenų seriale
Timas Blake’as Nelsonas brolių Coenų seriale