7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kas taps geriausiu jaunuoju kino kritiku

LKC inf.
Nr. 32 (1226), 2017-10-06
Kinas Anonsai

Lietuvos kino centras penktą kartą kviečia 14–18 metų moksleivius dalyvauti filmo recenzijos konkurse, vyksiančiame iki lapkričio 30 d. Kūrybiškiausias ir įdomiausias Jaunojo kino kritiko konkurso filmų recenzijas viešoje erdvėje skaitys kino gerbėjai ir profesionalai, autoriams bus įteikti prizai. Šiuo konkursu siekiama skatinti moksleivius žiūrėti ir analizuoti filmus, lavinti jų kūrybiškumą bei kritinio mąstymo įgūdžius ne tik gebėti aprašyti  savo santykį su filmu, bet ir įvertinti jo kokybę – struktūrą, vizualinę kalbą, veiksmą bei kitus filmo elementus.

 

Recenziją apie lietuvišką ar užsienio kino filmą gali siųsti visi vyresniųjų klasių Lietuvos moksleiviai. Jie dalyvaus – 14–15 metų ir 16–18 metų – konkurso kategorijose. Norimą recenzuoti filmą galima rinktis iš kino teatro repertuaro, Lietuvos kino centro Kino edukacijos ugdymo bazės bei kitų teisėtų filmų peržiūrų internete platformų. Jų sąrašas ir išsamesnė informacija apie konkurso sąlygas pateikiama Lietuvos kino centro interneto svetainėje www.lkc.lt.

 

Tęsdamas bendradarbiavimą su Vilniaus tarptautiniu vaikų ir jaunimo filmų festivaliu, Lietuvos kino centras taip pat rekomenduoja žiūrėti ir vertinti naujus, pasaulyje pripažinimo sulaukusius filmus iš šio festivalio programos, kuri spalio 5–27 d. bus rodoma Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Varėnoje ir kituose miestuose. Detali festivalio programa „Pasaulis kaip labirintas“ –www.kidsfestival.lt.

 

Sudominti, pristatyti, vertinti, rekomenduoti – tai tik kelio, kuriuo žengia pradedantysis kino kritikas, siekiantis parašyti recenziją, gairės. Daugiau patarimų, į ką atkreipti dėmesį analizuojant ir vertinant pasirinktą filmą, galima rasti LKC puslapyje.

 

Konkursui pateiktas recenzijas vertins trijų profesionalių kino kritikų komisija. Geriausi, recenzijos žanrą atspindintys, originalumu ir savitu stiliumi pasižymėję jaunųjų kino kritikų darbai bus publikuojami Lietuvos kino centro puslapyje ir Facebook paskyroje bei konkurso partnerio „Kinfo.lt“ tinklalapyje. Šių recenzijų autoriai taip pat bus apdovanoti statulėlėmis ir diplomais bei iki asmeniniais prizais pasirinktoms laisvalaikio pramogoms ar renginiams.

 

Recenzijas kartu su dalyvio anketomis prašome siųsti el. pašto adresu [email protected] arba paštu, jas adresuojant Lietuvos kino centrui, Z. Sierakausko g. 15, Vilnius, LT-03105 bei ant voko nurodant „Jaunojo kino kritiko konkursui“, iki 2017 m. lapkričio 30 d.

Žymos:
LKC inf.,