7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 42 (1194), 2016-12-23
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Tanna“
Kadras iš filmo „Tanna“

Paskelbti filmai, tęsiantys kovą už „Oskarą“

Paskelbti filmai, kurie tęs kovą už „Oskaro“ nominaciją geriausio užsienio kalba sukurto filmo kategorijoje. Tai:

„Tanna“ (rež. Bentley Dean, Martin Butler, Australija)
„Tai tik pasaulio pabaiga“ („Juste la fin du monde“, rež. Xavier Dolan, Kanada)
„Mano žemė“ („Under Sandet“, rež. Martin Pieter Zandvliet, Danija, Vokietija)
„Tonis Erdmanas“ (rež. Maren Ade, Vokietija)
„Komivojažierius“ (rež. Asghar Farhadi, Iranas)
„Karaliaus pasirinkimas“ („Kongens Nei“, „The King’s Choice“, rež. Erik Poppe, Norvegija)
„Rojus“ („Raj“, rež. Andrejus Končialovskis, Rusija)
„Gyveno kartą Uvė“ („En man som heter Ove“, rež. Hannes Holm, Švedija)
„Mano, Cukinijos, gyvenimas“ („Ma vie de Courgette“, rež. Claude Barras, Šveicarija)

 

Antonio Banderas vaidins Gianni Versace

Dviejų „Auksinių palmės šakelių“ laureatas Bille Augustas jau baigia filmą „55 žingsniai“ („55 steps“), kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Helena Bonham Carter. Tačiau Marakešo kino festivalyje jis jau kalbėjo apie būsimą filmą. Tai bus biografinis pasakojimas apie italų dizainerį Gianni Versace, jį vaidins Antonio Banderas.

Dizaineris buvo šlovės viršūnėje, kaip tapo serijinio žudiko ir savo gerbėjo Andrew Cunanano auka. Jaunuolis nužudė savo dievuką 1997 m. vasarą ir po aštuonių dienų nusižudė pats. Versace buvo jo penktoji ir paskutinė auka.

Filme bus pasakojama apie dizainerio iškilimą nuo 8-ojo dešimtmečio iki pat mirties, daug dėmesio bus skirta Versace santykiams su seserimi Donatella. Augustas su Banderasu filmavimo aikštelėje jau buvo susitikę prieš ketvirtį amžiaus filmuojant „Dvasių namus“.

 

Arabų kino industrija steigia savo kino apdovanojimus

Arabų kino apdovanojimai įsteigti siekiant reklamuoti filmų arabų kalba pramonę. Jų iniciatorius – arabų kalba kuriamų filmų prodiuseriai ir Arabų kino institutas (Arab Film Institute). Apie tai, kad tokie prizai įsteigti, praėjusią savaitę paskelbė Dubajaus kino festivalis. Manoma, kad pasaulyje maždaug 420 milijonų žmonių kalba arabiškai, tad ir filmai galėtų sulaukti „Oskarų“ nominacijų ir išgarsėti, panašiai kaip mažose Europos šalyse, pavyzdžiui, Danijoje ar Švedijoje, sukurti filmai. Pirmoji arabų kino apdovanojimo ceremonija numatoma 2018 m. Dubajuje, planuojama 19 apdovanojimų kategorijų.

 

Sandanso festivalyje bus parodytas trumpametražiai Agatos Trebuchowskos ir Kirsten Stewart debiutai

Paweło Pawlikowskio filme „Ida“ vienuolę suvaidinusi Agata Trebuchowska į kiną pateko atsitiktinai. Režisierė Małgorzata Szumowska nufotografavo ją kavinėje ir pasiūlė aktorės ieškančiam režisieriui. Nors Trebuchowska ir neketino likti kine, neseniai pasirodė pranešimas, kad jos debiutinis filmas „Karštis“ („Skwar“) atrinktas į sausio 19 d. prasidedančio didžiausio amerikiečių nepriklausomo kino Sandanso festivalio trumpametražių filmų konkursą. „Karštis“ pasakoja apie netipišką paslaugą, kurią filmo herojus suteikia savo draugui: apsimesdamas juo veikėjas lanko senatvinės demencijos ištiktą draugo senelę. Kartu su moterimi jis vyksta į vietas, kurios slepia didžiausias senelės gyvenimo paslaptis. Scenarijų režisierė parašė kartu su Mateuszu Pacewicziumi, filme vaidina Anna Milewska, Antonis Mitraszewskis ir Bruno Jasieńskis.

Sandanse bus parodytas ir trumpo metražo filmas „Come Swim“, kurį sukūrė aktorė Kristen Stewart. Pati filmo scenarijų parašiusi Stewart jį apibūdino taip: „Tai diptikas apie vieną žmogaus gyvenimo dieną. Tai pusiau impresionistinis, pusiau realistinis jo portretas.“ Muzika filmui parašė dainininkė ir dainų kūrėja St. Vincent, pagrindinius vaidmenis sukūrė dizaineris Joshas Kaye ir Sydney Lopez.

 

Juliette Binoche vaidins naujame Mia Hansen-Love filme?

Prancūzų režisierė Mia Hansen-Løve, kurios filmą „Ateitis“ rudenį parodė „Scanorama“, rengiasi šeštam pilnametražiam filmui, kuris vadinsis „Maya“. Jau žinoma, kad pagrindinius vaidmenis jame vaidins Romanas Kolinka, Cédricas Kahnas, indų žvaigždė Aarshi Banerjee, tikėtina, kad Juliette Binoche suvaidins antrojo plano vaidmenį. Filmo herojus – prancūzas, grįžęs iš Sirijos, kur buvo laikytas įkaitu. Po šios trauminės patirties veikėjas nusprendžia vykti į Indiją. Filmavimas prasidės ateinančių metų rugsėjį, jis vyks Indijoje, Prancūzijoje ir Libane.

 

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Tanna“
Kadras iš filmo „Tanna“
Kadras iš filmo „Komivojažierius“
Kadras iš filmo „Komivojažierius“
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Agata Trebuchowska
Agata Trebuchowska
Kristen Stewart
Kristen Stewart
Juliette Binoche
Juliette Binoche