7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Gruodžio 16 d. paaiškės Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimo laureatas

LKS inf.
Nr. 40 (1192), 2016-12-09
Kinas Anonsai
L. Žizliauskaitės nuotr.
L. Žizliauskaitės nuotr.

Gruodžio 16 d. 17 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje jau aštuonioliktą kartą bus paskelbtas Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimas. Šis apdovanojimas skiriamas už reikšmingiausią Sąjungos narių sukurtą kinematografijos kūrinį (kūrybinį darbą). 

 

Iškilmių metu Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus taip pat paskelbs savo apdovanojimą „Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje“, jau aštuntus metus skiriamą žymiausiems Lietuvos kino meno kūrėjams.


Kam šiemet įteikti Kinematografininkų sąjungos apdovanojimą, sprendė komisija, kurioje – penki kino profesionalai: kino kritikė Rūta Birštonaitė, kino kritikė Neringa Kažukauskaitė, kino režisierius Valdas Jakniūnas (komisijos pirmininkas), kino režisierė Ramunė Rakauskaitė ir kino operatorius Viktoras Radzevičius.

 

2015 metais Sąjungos apdovanojimo laureatu tapo kino operatorius Eitvydas Doškusuž filmo „Ramybė mūsų sapnuose“ (rež. Šarūnas Bartas) vaizdo kultūrą. Specialiaisiais 2015 metų diplomais buvo apdovanoti: filmo „Edeno sodas“ aktorių ansamblis (rež. Algimantas Puipa) ir režisierius Algirdas Tarvydas – už filmą „Zigmas Zinkevičius. Pamilęs lietuvių kalbą“, už nuoseklų atidumą Lietuvos kultūros žmonėms.

 

Apdovanojimo iškilmių partneris – Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus.

 

Apdovanojimo rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba ir Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA. Informacinis rėmėjas – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

 

Žymos:
LKS inf.,
L. Žizliauskaitės nuotr.
L. Žizliauskaitės nuotr.