7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 39 (1191), 2016-12-02
Kinas Trumpai
Casey Affleckas ir Rooney Mara filme „Ain’t them Bodies Saints“ (2013)
Casey Affleckas ir Rooney Mara filme „Ain’t them Bodies Saints“ (2013)

Naujas Jessicos Chastain projektas

Amerikiečių aktorė dažnai prisideda prie įvairių kino projektų, patremtų tikromis istorijomis. Dabar ji rengiasi prodiusuoti filmą, pasakojantį apie Afrikos moteris, kovojančias su brakonieriais. Ši aktyvisčių grupė vadinasi „Black Mambas“, ji veikia Pietų Afrikos Respublikoje. Kol kas pavadinimo dar neturinčio filmo scenarijų rašys kita aktorė Danai Gurira, žinoma iš serialo „The Walking Dead“. Tai nebus Guriros literatūrinis debiutas. Ji neseniai parašė pjesę „Eclipsed“, kurios Brodvėjaus pastatyme suvaidino Lupita Nyong’o.

 

Chastain 2013 m. prodiusavo filmą „Eleonoros Rigby išnykimas. Ji“ („Disappearence of Eleanor Rigby. Her“), kuriame suvaidino pagrindinį vaidmenį. Neseniai ji sukūrė pagrindinį vaidmenį Naujosios Zelandijos režisierės Niki Caro filme „Zoologijos sodo prižiūrėtojo žmona“ („The Zookeeper’s Wife“). Jis taip pat pasakoja tikrą istoriją apie Varšuvos zoologijos sodo direktorių Janą Żabińskį ir jo žmoną Antoniną, kurie Antrojo pasaulinio karo metais, po to, kai 1939-ųjų rugsėjį zoologijos sodas buvo subombarduotas, tuščiuose voljeruose arba po jais slėpė iš Varšuvos geto pabėgusius žydus.

 

Filmo reklaminis klipas:

 

 

Casey Affleckas ir Rooney Mara nusifilmavo slapčia

2013 metais Casey Affleckas ir Rooney Mara vaidino Davido Lowery dramoje „Ain’t Them Bodies Saints“. Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad šią vasarą jie filmavosi naujame Lowery filme, kurio pavadinimas dar neskelbiamas. Viskas vyko slapta, o viename interviu režisierius prisipažino, kad jų atostogos priminė kelionę degančiu traukiniu. Lowery sakė, kad jautė poreikį sukurti spontanišką, eksperimentinį filmą, todėl darbas priminė bičiulių kartu praleistas vasaros atostogas, nepaisant to, kad šalia buvo kino kamera. Kito būsimo Lowery filmo pavadinimas žinomas. Tai bus komedija „Senis ir ginklas“ („The Old Man and the Gun“) ir jame vaidins Robertas Redfordas ir Casey Affleckas.

 

Bradas Pittas prodiusuos filmą apie politiką Dicką Cheney

Pernai daug liaupsių sulaukusio filmo apie finansinę krizę „Didžioji skola“ režisierius Adamas McKay’us rengiasi kurti biografinį filmą apie respublikonų politiką, 2001–2009 m. JAV visceprezidentą Dicką Cheney. Studijoje „Paramount“ kuriamą filmą rengiasi prodiusuoti ir Bradas Pittas. Beje, Cheney jau 2008 m. tapo Oliverio Stone’o biografinio filmo apie George’ą W. Bushą „W“ personažu, tada jį suvaidino Richardas Dreyfussas. Dabar McKay’us taip pat kuria biografinį filmą „Bad Blood“. Jo heroje tapo jauniausia pasaulyje milijardierė Elizabeth Holmes (g. 1984), sukūrusi farmacijos firmą „Theranos“ ir viską praradusi 2015-iasiais. Ją vaidina Jennifer Lawrence.

 

Bus dar vienas lenkiškas filmas apie serijinį žudiką

Pastaraisiais metais lenkų režisieriai sukūrė kelis filmus apie Liaudies Lenkijos laikais šalį sukrėtusius serijinius žudikus. Vieną iš jų – Marcino Koszałkos „Raudonąjį vorą“ matė pernykštės „Scanoramos“ žiūrovai. Šį lapkritį Krokuvoje filmą „Miegok, mano meile“ („Śpij, kochanie“) pradėjo kino ir televizijos režisierius Krzysztofas Langas. Filmas nukels į niūrųjį 6-ąjį dešimtmetį, stalinizmo laikus, ir pasakos apie Władysławą Mazurkiewiczių, pramintą „elegantišku žudiku“. Jis žadino ir vyrų, ir moterų pasitikėjimą, gražiai rengėsi ir buvo žavus. Į arbatą ar sumuštinius žudikas pridėdavo ciano rūgšties, bet nevengė žudyti ir šūviu į galvą. Už nusikaltimus Mazurkiewiczius buvo nuteistas mirties bausme, ji įvykdyta 1957 metais.

Režisierius sako, kad tai bus niūrus filmas, kuriamas film noir stiliumi, bet priduria, kad „žudiko likimas mums yra tik impulsas pasakyti šį tą daugiau apie Stalino laikus“. Gaudantį žudiką detektyvą ir jam padedančią draugę, kuri dirba padavėja restorane, vaidina Tomaszas Schuchardtas, lietuvių žiūrovams pažįstamas iš serialo „Bodo“, ir Karolina Gruszka, kuri šiemet suvaidino pagrindinį vaidmenį Marie Noelle seriale „Maria Skłodowska-Curie“ (Belgija, Prancūzija, Lenkija, Vokietija). Serialo apie mokslininkę, dukart Nobelio premijos laureatę kino versiją ateinančiais metais žada rodyti „Kino pavasaris“. Taip pat „Miegok, mano meile“ pamatysime populiarius lenkų aktorius Andrzejų Chyrą, Bogusławą Lindą ir Andrzejų Grabowskį. Filmo premjera numatyta ateinančių metų rudenį.

 

Parengė Ž. P.

Casey Affleckas ir Rooney Mara filme „Ain’t them Bodies Saints“ (2013)
Casey Affleckas ir Rooney Mara filme „Ain’t them Bodies Saints“ (2013)
Brad Pitt
Brad Pitt
Karolina Gruszka seriale „Maria Sklodowska-Curie“ (2016)
Karolina Gruszka seriale „Maria Sklodowska-Curie“ (2016)