7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 37 (1189), 2016-11-18
Kinas Trumpai
Aktorius ir prodiuseris Pierce’as Brosnanas
Aktorius ir prodiuseris Pierce’as Brosnanas

Pierce’as Brosnanas Vroclave atsiims apdovanojimą už indėlį į Europos kiną

Gruodžio 10 d. per Europos kino akademijos ceremoniją Garbės apdovanojimą už indėlį į Europos kiną atsiims airių aktorius Pierce’as Brosnanas. Aktorius yra suvaidinęs per 80 filmų, tačiau žiūrovams geriausiai žinomas kaip vienas Džeimso Bondo įsikūnijimų. Agentą 007 jis vaidino keturiuose filmuose 1995–2002 metais. Įsimintinus vaidmenis Brosnanas sukūrė Bruce’o Beresfordo filme „Ponas Džonsonas“ (1990), Johno McTiernano „Tomo Krauno aferoje“ (1999), Johno Boormano filme „Siuvėjas iš Panamos“ (2001), Phyllidos Lloyd „Mamma Mia!“ (2008), Romano Polanskio „Vaiduoklyje“ (2010). Europos kino akademijos spaudos pranešime rašoma, kad „herojai, kuriuos Brosnanas suvaidino ekrane, priverčia susimąstyti, jaudina ir įkvepia“.

Aktorius taip pat yra įkūręs ir savo prodiuserių firmą, kuri išleido į ekranus vienuolika filmų. Neseniai jis baigė filmuotis Martino Campbello filme „The Foreigner“, buvo ir jo prodiuseris. Šiame filme Brosnano partneris – Jackie Chanas.

 

Naujas Leos Caraxo filmas pagerbs Jacques’ą Tati?
2012 m. pasirodęs Leos Caraxo filmas „Šventieji motorai“ prisimenamas iki šiol. Jame pagrindinį vaidmenį sukūrė visuose šio režisieriaus filmuose vaidinantis Denis Lavant’as. Tačiau „Variety“ praneša, kad naujame režisieriaus filme vaidins Holivudo garsenybės Rooney Mara, Adamas Driveris ir dainininkė Rihanna. Filmas bus muzikinis, jis vadinsis „Anette“, jame skambės legendinių „Sparks“ dainos. Filmo herojus – aktorius komikas, po žmonos – operos dainininkės mirties vienas auginantis dvejų metų sūnų. Prancūzų kino klasikas Jacques’as Tati prieš pat savo mirtį taip pat rengėsi kurti satyrinį televizijos filmą, kuriame turėjo skambėti „Sparks“, todėl spėliojama, ar tik Caraxas nesirengia kurti Tati pagerbiančio filmo. Filmavimas prasidės ateinančiais metais ir vyks iškart keliuose pasaulio miestuose.

 

Serialas Aleksandro Litvinenkos bylos motyvais

D. Britanijoje bus kuriamas serialas Aleksandro Litvinenkos bylos motyvais. Serialo pagrindas – britų žurnalisto, buvusio dienraščio „The Guardian“ korespondento Maskvoje Luke’o Hardingo knyga „Labai brangūs nuodai“ („A Very Expensive Poison“), kurioje papasakota Litvinenkos gyvenimo ir nužudymo istorija.

 

Buvęs Rusijos saugumo tarnybų karininkas Litvinenka mirė Londone 2006-aisiais. Po mirties jo organizme buvo aptikta didelė radioaktyvaus polonijaus dozė. Trijų dalių serialą kurs „Company Pictures“. Pagal Hardingo knygas jau sukurti vaidybiniai filmai apie Julianą Assange’ą ir Edwardą Snowdeną.

 

Bus dar vienas „Žvaigždė gimė“ perdirbinys

Aktorius Bradley’is Cooperis rengiasi režisuoti pirmą filmą. Tai bus muzikinė melodrama „Žvaigždė gimė“ („A Star is Born“). Istorija apie pradedančiąją dainininkę ir jos globėją bei mylimąjį – buvusią Holivudo superžvaigždę, jau kelis kartus ekranizuota Holivude. Pirmasis filmas pasirodė 1937 metais, jį režisavo Williamas A. Wellmanas, o pagrindinius vaidmenis sukūrė Janet Gaynor ir Fredricas Marchas. 1954 m. George’o Cukoro filme vaidino Judy Garland ir Jamesas Masonas, 1976-aisiais Franko Piersono filme – Barbra Streisand ir Krisas Kristoffersonas. Cooperis pats vaidins filme, jo partnerė bus Lady Gaga. Filmas turi pasirodyti 2018-ųjų rugsėjį.

 

Parengė Ž. P.

Aktorius ir prodiuseris Pierce’as Brosnanas
Aktorius ir prodiuseris Pierce’as Brosnanas
Aktorė Rooney Mara
Aktorė Rooney Mara
„Žvaigždė gimė“, 1937
„Žvaigždė gimė“, 1937
„Žvaigždė gimė“, 1954
„Žvaigždė gimė“, 1954
„Žvaigždė gimė“, 1974
„Žvaigždė gimė“, 1974