7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pareiga žmogiškumui Igno Miškinio filme „Karalių pamaina“

GPĮ inf.
Nr. 31 (1183), 2016-10-07
Kinas Anonsai
Kadras iš filmo „Karalių pamaina“
Kadras iš filmo „Karalių pamaina“

Igno Miškinio trečiasis pilno metro filmas „Karalių pamaina“ jau buvo pristatytas keliuose tarptautiniuose kino festivaliuose ir pavasarį apdovanotas „Sidabrinėmis gervėmis“ – jas gavo Vidas Petkevičius už antro plano vaidmenį ir latvių kompozitorius Edgaras Rubenis už garso takelį.

 

Filme rodoma para, kai jaunas policininkas Kastytis, paliktas vienas nuošalioje priemiesčio klinikoje, saugo ligonį, įtariamą Antrojo pasaulinio karo nusikaltimais. Budėjimo pamaina seniai baigėsi, tačiau niekas neatvyksta jo pakeisti, o vadovybė taip pat nepasiekiama. Nepaisant neaiškios situacijos, jaunasis pareigūnas nesitraukia nuo įtariamojo palatos. Jis įsitikinęs misijos svarbumu, nes užduotį gavo iš komisaro. Tai pirmoji užduotis jo gyvenime.

 

Deja, vienatvė, nuovargis, alkis, vis didėjantis nerimas ir užsispyrimas atlikti pareigą paverčia jį tiksinčia laiko bomba, kuri sprogsta pačiu netinkamiausiu metu. Būtent tada, kai jaunasis policininkas turi priimti sudėtingiausią savo gyvenime sprendimą.

 

Filme vaidina Dainius Gavenonis, Vidas Petkevičius, Vainius Sodeika, Aistė Diržiūtė, Paulius Ignatavičius, Juozas Rapalis.

 

Filmo „Karalių pamaina“ gamybą finansavo Lietuvos kino centras, Latvijos kino centras ir „Eurimages“, prodiuseriai – UAB „Tremora“ ir „Films Angels Productions“. Lietuvos kino teatruose filmas pasirodys nuo spalio 21 d.

 

Anonsas: www.youtube.com/watch?v=Shn6oozsM68&feature=youtu.be

 

Žymos:
GPĮ inf.,
Kadras iš filmo „Karalių pamaina“
Kadras iš filmo „Karalių pamaina“