7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 39 (1145), 2015-11-06
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Samdomas žudikas“
Kadras iš filmo „Samdomas žudikas“

Johnas Woo grįš į Holivudą?

Honkongo režisierius ir prodiuseris Johnas Woo rengiasi grįžti į Holivudą ir kurti savo garsiojo filmo „Samdomas žudikas“ („The Killer“, 1989) perdirbinį. 1946 m. pabėgėlių iš komunistinės Kinijos šeimoje gimęs Woo karjerą pradėjo 1969 m. garsiojoje brolių Shaw kino studijoje, 1973 m. jis sukūrė pirmąjį filmą. Kung fu filmai atnešė jaunam režisieriui sėkmę, tačiau tarptautinė šlovė atėjo 9-ajame dešimtmetyje, kai pasirodė filmas „Geresnis rytojus“ (1986) ir prasidėjo kūrybinis bendradarbiavimas su aktoriumi Chow Yun-Fatu. Tada visi žavėjosi ypatingu Woo stiliumi ir ypač sulėtintai nufilmuotomis susišaudymų scenomis. Iš Woo filmų mokėsi Robertas Rodriguezas ir Quentinas Tarantino.

 

1993 m. Woo debiutavo Holivude filmu „Bėgantis taikinys“, kuriame pagrindinį vaidmenį suvaidino Jeanas-Claude’as Van Damme’as. 1997 m. Woo sukūrė vieną geriausių savo filmų „Dviveidis“ („Face Off“) – fantastinį pasakojimą, kuriame Johno Travoltos ir Nicholaso Cage’o suvaidinti policininkas ir nusikaltėlis apsikeičia veidais. Po to buvo „Misija neįmanoma II“, „Kalbantys vėjui“, „Prisiminti pavojinga“. Po pastarojo filmo Woo grįžo į Kiniją, čia sukūrė kelias istorines dramas, tarp jų filmą „Raudonoji uola“ (2008) ir 2014 m. pasirodžiusį „The Crossing“. Neseniai interviu „Screen Daily“ režisierius prisipažino, kad norėtų grįžti į Holivudą ir pats užsiimti „Samdomo žudiko“ projektu. Tačiau vis dar neaišku, ar kaip prodiuseris, ar kaip režisierius.

 

Severija Janušauskaitė vėl filmuojasi Rusijoje

Pilnametražis režisieriaus Antono Bilžo debiutas „Žuvis-svajonė“ („Ryba-mečta“) pasakos apie inteligentišką korektorių (Vladimiras Mišukovas), kuris atvyksta padirbėti į Estijos kurortą ir pamilsta vietos merginą, ją vaidina Severija Janušauskaitė. Projektas gana rizikingas, nes filmas finansuojamas crowdfunding būdu.

 

Pernai Janušauskaitė pelnė net kelis apdovanojimus (Rusijos kino akademijos ir festivalio „Kinotavr“) už vaidmenį Annos Melikian filme „Žvaigždė“, suvaidino Timuro Alpatovo seriale „Krikštatėvis“, kur jos patneris buvo rusų aktorius ir režisierius Sergejus Puskepalis, šiemet nusifilmavo Alionos Zvancovos filme „Norvegas“.

 

Benas Affleckas kuria filmą apie prohibiciją

Medijose pasirodė pirmosios Beno Afflecko filmo „Live By Night“ nuotraukos. Filmavimas dar tik prasidėjo. Tai bus Denniso Lehane’o romano ekranizacija. Veiksmas nukels į prohibicijos laikų Bostoną. Filmo herojus Džo pasipriešina savo tėvui policininkui ir tampa nusikaltėliu. Affleckas pats vaidina filme, jo partneriai – Elle Fanning, Sienna Miller, Zoe Saldana, Chrisas Messina ir Chrisas Cooperis.

 

Rihanna vaidins Luco Bessono filme

Prancūzų režisierius Lucas Besssonas pakvietė Rihanną vaidinti mokslinės fantastikos filme „Valerianas ir tūkstančio planetų miestas“. Jo pagrindas – Pierre’o Christino ir Jeano-Claude’o Mézieres’o komiksas „Valerianas“. Jis pasakoja apie du agentus, keliaujančius laike ir kosmoso erdvėje. Valerianas gimė XXVIII a. žemiečių galaktikos imperijos sostinėje, Lorelin – XXI a. Prancūzijoje. Valerianą vaidins Dane’as DeHaanas, Loreline – vis dažniau filmuose pasirodanti modelis Cara Delevinge. Filmo biudžetas – 180 milijonų dolerių, ekranuose jis turėtų pasirodyti 2017-ųjų liepą.

 

Dar viena „Ana Karenina“

Levo Tolstojaus „Ana Karenina“ Rusijoje pirmąkart buvo ekranizuota dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą. Dabar būtų sunku suskaičiuoti visas romano ekranizacijas. Aną Kareniną kine įkūnijo Greta Garbo, Vivien Leigh, Tatjana Samoilova, Tatjana Drubič, Keira Knightley... Neseniai Kryme dar vieną ekranizaciją pradėjo kurti režisierius ir kino studijos „Mosfilm“ generalinis direktorius Karenas Šachnazarovas. Jis žada, kad pagrindinis filmo veikėjas bus Vronskis, taip pat filme atsiras Rusijos ir Japonijos karas. Kas liks iš romano, įsivaizduoti sunku, bet galima. Anos Kareninos vaidmuo teko Jelizavetai Bojarskajai, Vronskio – Maksimui Matvejevui, Karenino – Vitalijui Kiščenkai, Styvos Oblonskio – Jegorui Berojevui.

 

„The Discovery“ – meilės istorija

Ateinančių metų pradžioje Rooney Mara ir Nicholas Houltas susitiks mokslinės fantastikos filme „The Discovery“. Tačiau filmas pasakos neįprastą šio žanro filmui istoriją, jis bus apie meilę. Filmo herojai – tragiškos praeities moteris ir jos sūnus, įrodantis, kad egzistuoja gyvenimas po mirties. Filmą kurs režisierius Charlie McDowellas – garsių aktorių Malcolmo McDowello ir Mary Steenburgen sūnus.

 

Ekranizuotas Dinos Rubinos romanas

Šią savaitę Rusijoje pradedamas rodyti Jelenos Chazanovos filmas „Petruškos sindromas“. Tai bendros rusų, šveicarų ir vokiečių bendros gamybos filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė populiarūs teatro ir kino aktoriai Čiulpan Chamatova, Jevgenijus Mironovas ir ir Merabas Ninidzė. Filmo pagrindas – ir į lietuvių kalbą išverstas populiarios rašytojos Dinos Rubinos romanas, sujungęs gotikinį pasakojimą apie lėles, detektyvą ir šeimos dramą.

 

...Berniukas Petia nuo vaikystės įsimylėjęs lėlių teatrą ir mergaitę Lizą. Petia sukuria Lizą kaip Pigmalionas Galatėją, tačiau Liza – gyva moteris, ji negali paklusti savo vyrui ir visiškai jam priklausyti.

 

Reklaminį filmo klipą galima pasižiūrėti čia:

http://www.kinopoisk.ru/film/838726/

 

„Švytėjimo“ viešbutis taps muziejumi

Kolorado valstijoje (JAV) įsikūręs „The Stanley Hotel“, kuriame Stanley Kubrickas filmavo „Švytėjimą“, netrukus taps siaubo filmų muziejumi. Viešbučio savininkai rengiasi rekonstrukcijai.

 

Pastate bus įrengtas ne tik muziejus, bet ir kino studija, kino archyvas, paskaitų auditorijos ir parodų erdvės. Tarp būsimo kino centro „Stanley“ partnerių – Denveryje įsikūrusi kino mokykla. Tačiau prieš tai iniciatyvą dar turi palaiminti valstija. Viešbutis prašo iš jos 11,5 milijonų dolerių paramos. Iš viso kino centro įkūrimas pareikalaus 24 milijonų, tačiau projekto autoriai įsitikinę, kad jis bus pelningas, o viešbutis taps siaubo kino mėgėjų Meka.

Viešbutis atsidarė 1909 metais, jis laikomas istoriniu paminklu. Jame vyksta siaubo filmų festivaliai, rengiamos ekskursijos. Kubrickas „Švytėjime“ filmavo tik viešbučio išorę, interjerus – Kalifornijos nacionaliniame parke įsikūrusiame viešbutyje „Avani“.

 

Parengė Ž. P.

Kadras iš filmo „Samdomas žudikas“
Kadras iš filmo „Samdomas žudikas“
Severija Janušauskaitė ir Sergejus Puskepalis filmuojant „Krikštatėvį“
Severija Janušauskaitė ir Sergejus Puskepalis filmuojant „Krikštatėvį“
Aktorius Benas Affleckas
Aktorius Benas Affleckas
Aktorė Jelizaveta Bojarskaja
Aktorė Jelizaveta Bojarskaja
Dainininkė Rihanna
Dainininkė Rihanna
Aktorė Rooney Mara
Aktorė Rooney Mara
Kadras iš filmo „Švytėjimas“
Kadras iš filmo „Švytėjimas“