7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 31 (1137), 2015-09-11
Kinas Trumpai
Agnieszka Holland
Agnieszka Holland
Agnieszka Holland apie Olego Sencovo teismą
Režisierė ir Europos kino akademijos prezidentė Agnieszka Holland davė didelį interviu „Svoboda“ radijui, kuriame papasakojo, kaip kolegos padeda Rusijoje 20 metų kalėti nuteistam ukrainiečių kino kūrėjui Olegui Sencovui. Pasak jos, Europos kinematografininkai nuolat primena visuomenei apie Sencovo likimą ir daro poveikį Europos politikams, kad šie padėtų siekti režisieriaus išlaisvinimo. Pasak Holland, „tai, kas atsitiko su Sencovu, – didelė drama. Todėl mes nusprendėme, taip sakant, jį įsivaikinti.“
 
Į klausimą, ar tikisi Rusijos kolegų solidarumo su Sencovu, Holland atsakė: „Jie jau išreiškė savo solidarumą. Situacijoje, kai valdžia nedvejodama siunčia 20 metų į kalėjimą nekaltą žmogų, net nedrąsi valdžios kritika gali tapti represijų priežastimi. Mes suprantame, kad protestuodami mūsų rusų kolegos rizikuoja likti be darbo. Sunku iš jų reikalauti: meskite viską ir tapkite didvyriais. Tuo didesnį įspūdį padarė pranešimai apie tai, kad daug garsių Rusijos kino veikėjų – ir iš „Kinosojuz“, ir atskiri žmonės – Andrejus Zviagincevas ar Aleksandras Sokurovas – gana griežtai pasisakė apie Sencovo teismą. Šie žmonės dabar gali padaryti tik tiek. Sunku laukti didelių demonstracijų tada, kai rusų demokratinė opozicija faktiškai sunaikinta. (...) Kas bus toliau, nežinau. Kol kas Europos kinematografininkai renka pinigus, kad būtų galima apmokėti juridinę pagalbą Sencovui, padėti jo šeimai. Nepamirškime, kad jis – dviejų vaikų, iš kurių vienas sunkiai serga, tėvas. Jis vienas auklėjo vaikus, o dabar ši pareiga užgulė jo giminių pečius.“
 
Helena Bonham Carter vaidins seriale pagal Nicko Hornby scenarijų
Helena Bonham Carter vaidina ką tik pradėtame filmuoti BBC seriale „Myliu, Nona“ („Love, Nina“) pagal to paties pavadinimo Ninos Stible romaną. Serialo scenarijų parašė populiarus britų rašytojas Nickas Hornby, kuris pastaraisiais metais vis dažniau bendradarbiauja su kinu. Tai bus pirmasis jo serialo scenarijus. Numatomos 5 serijos po 30 minučių. Bonham Carter vaidins dviejų broliukų, kurių laukia susitikimas su nauja aukle, motiną.
 
BBC žada žavų, juokingą, šeimą ir draugystę garbinantį serialą, kurio veiksmas nukels į 9-ojo dešimtmečio Londoną. Taip pat vaidina Faye Marsay („Sostų žaidimai“), Jasonas Watkinsas, Joshas McGuire’as. Brolius įkūnys Ethanas Rouse’as ir Harry Websteris.
 
Stevenas Spielbergas skelbia filmų apie superdidvyrius žlugimą
Stevenas Spielbergas ir George’as Lucasas pastaruoju metu itin pesimistiškai kalba apie kino ateitį. Spielbergas įsitikinęs, kad filmai apie superdidvyrius yra pasmerkti išnykti taip, kaip savo laiku išnyko vesternai. „Associated Press“ naujo filmo „Šnipų tiltas“ (Lietuvoje jis planuojamas rodyti nuo spalio 16 d.) premjeros proga jis sakė: „Esame toje vietoje, kur žanras miršta. Netrukus superdidvyrių filmai pasuks vesterno keliu, bet tai nereiškia, kad nebebus progų grįžti vesternui ir kad nebepamatysime superdidvyrių.“ Tačiau, pasak režisieriaus, kiekvieno ciklo trukmė yra ribota: „Žinoma, dabar superdidvyriai yra gyvybingi ir klesti. Tačiau masinėje kultūroje kiekvienas ciklas trunka ribotą laiką. Vieną dieną mitologines istorijas pakeis kitas žanras, kurio dabar mums visiems ieško jauni režisieriai.“
 
Spielbergo požiūris sutampa su kovą paskelbta analitiko Dougo Creutzo ataskaita „Priminimas Holivudui: jei nuolat darysite tą patį, nesitikėkite, kad jums nuolat seksis“, kurioje sakoma, kad superdidvyriai netrukus nužudys kino industriją, jei filmų apie juos dar daugės.
 
Cate Blanchet vaidins Holivudo legendą
Cate Blanchett vaidins filme apie Holivudo legendą Lucille Ball (1911–1989). Pasak žinovų, Blanchett tai – prestižinis vaidmuo. Filmo scenarijų parašė vienas labiausiai vertinamų Holivudo scenaristų Alanas Sorkinas. Jis susikoncentravo į du Lucille Ball santuokos su dainininku ir aktoriumi iš Kubos Desi Arnazu dešimtmečius. Pora kartu vaidino garsiausioje 6-ojo dešimtmečio televizijos situacijų komedijoje „Aš myliu Liusi“, po kurios Ball ilgiems dešimtmečiams išliko žiūrovų numylėtine.
 
 Jennifer Lawrence nusifilmavo „Dior Addict“ reklamoje
„Bado žaidynių“ žvaigždė Jennifer Lawrence nusifilmavo prancūzų aukštosios mados Dioro namų kosmetikos reklamoje – ji reklamuoja lūpdažius „Dior Addict“. 20 sekundžių trukmės vaizdo klipą sukūrė Craigas McDeanas ir Peteris Philipsas. Anksčiau Dioro kosmetiką reklamavo Charlize Theron, Milla Jovovich, Alainas Delonas, Isabelle Adjani, Liberty Ross, Lucy Gordon, Carmen Kass.
 
 
 
Gérard’as Depardieu nenori turėti nieko bendra su Prancūzija
Tęsiasi muilo opera, kurios žvaigždė – nuo mokesčių Prancūzijoje pabėgęs aktorius. Neseniai jis pareiškė, kad parduos visą savo nekilnojamąjį turtą Prancūzijoje, nes nenori su gimtine turėti nieko bendra. Prieš kelerius metus bėgdamas nuo mokesčių sistemos, kurią Depardieu laiko banditiška (75 procentai nuo pajamų), aktorius gavo prieglobstį Rusijoje. Ten jis netrukus įgijo pilietybę ir butą Mordovijos sostinėje, tačiau, nepaisant didelės abipusės meilės, Depardieu apsigyveno Belgijoje.
 
Prancūzijoje aktorius turi kelis restoranus, vilą Normandijoje ir rūmus su vynuogynais. Dabar jis nusprendė viską parduoti. Tai ne pirmas Depardieu bandymas: jau dvejus metus jis bando parduoti savo butą Paryžiuje, kuris įvertintas 50 milijonų eurų.
 
Parengė Ž. P.

 

Agnieszka Holland
Agnieszka Holland
Helen Bonham Carter filme „Pelenė“
Helen Bonham Carter filme „Pelenė“
Steven Spielberg
Steven Spielberg
Cate Blanchett
Cate Blanchett
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu