7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 33 (1094), 2014-09-26
Kinas Trumpai
Kadras iš filmo „Didelės akys“
Kadras iš filmo „Didelės akys“
Laukiant Timo Burtono „Didelių akių“ premjeros
Jau kurį laiką kino ekranuose nesimatė Timo Burtono pavardės – režisierius buvo pareiškęs, kad nori pailsėti. Šiomis dienomis internete pasirodė naujo Burtono filmo „Didelės akys“ („Big Eyes“), kuris bus išleistas į ekranus prieš pat Kalėdas, anonsas:
 

 
Tai biografinis filmas apie menininkę Margaret Keane, kuri 6-ajame ir 7-ajame dešimtmečiais išgarsėjo piešdama didžiaakių vaikų portretus. Tai buvo vienas pirmųjų sėkmingo meno įsigalėjimo masinėje rinkoje pavyzdžių. Tačiau šlovę prisiėmė tapytojos vyras Walteris – taip pat dailininkas. Filme bus rodoma, kaip feministinio judėjimo fone bręsta Margaret pasitikėjimas savimi, kuris galiausiai atves ją į teismo procesą prieš vyrą, pareiškusi savo teises į Margaret darbus. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė Amy Adams ir Christophas Waltzas.
 
Léa Seydoux vaidins „Kambarinės dienoraštyje“
Prieš kelerius metus Léa Seydoux („Adelės gyvenimas. 1 ir 2 dalis“) suvaidino Benoit Jacquot filme „Sudie, mano karaliene“. Prieš porą dienų pranešta, kad aktorė vaidins naujame režisieriaus filme – Octave’o Mirbeau romano „Kambarinės dienoraštis“ („Journal d’une femme de chambre“) ekranizacijoje. Tai ne pirmoji šio romano ekranizacija. 1964 m. buržuazinę moralę išjuokiančią kriminalinę dramą „Kambarinės dienoraštis“ sukūrė Luisas Buñuelis. Jo filme pagrindinę heroję ir vieną geriausių savo vaidmenų sukūrė Jeanne Moreau.
 
Angelina Jolie kurs filmą apie Afriką
Angelina Jolie kurs filmą „Afrika“ – biografinį pasakojimą apie Kenijos paleoarcheologą Richardą Leakey, kuris yra vienas pagrindinių kovotojų prieš dramblio kaulo kontrabandą. Filmo scenarijų rašys Ericas Rothas, 1994 m. pelnęs „Oskarą“ už „Foresto Gampo“ scenarijų. „Afrika“ pasakos apie mokslininką, kuris atsiduria žiauraus konflikto su dramblių brakonieriais ir kaulų kontrabandininkais centre.
 
Richardas Leakey dar paauglys susidomėjo archeologija, 1984 m. Turkano ežere jis rado beveik pilną pirmykščio žmogaus skeletą, kuris dabar vadinamas „Turkano berniuku“. Vėliau jis buvo Kenijos nacionalinio muziejaus ir archeologijos departamento direktorius. 1989-aisiais Leakey tapo Gyvosios gamtos tarnybos direktoriumi ir pradėjo aktyviai kovoti su brakonieriais. Būtent šiam mokslininko gyvenimo etapui ir bus skirtas filmas.
 
Pasak Jolie, ji visą gyvenimą jautė gilų ryšį su Afrika. Aktorė mano, kad Leakey istorija padės geriau suprasti Žemėje paliekamą žmogaus pėdsaką ir savo atsakomybę už pasaulį.
 
Dabar Jolie filmuoja „Prie jūros“ („By the Sea“). Šiame filme pagrindinį vaidmenį kuria Bradas Pittas.
 
Zhang Yimou perims „Didžiąją sieną“
Kino studija „Legendary Pictures“ nepraranda vilčių sukurti fantastinį trilerį „Didžioji siena“ („The Great Wall“). Regis, projektas pajudėjo iš mirties taško, kai filmo režisieriumi buvo paskirtas vienas didžiųjų Kinijos kino kūrėjų Zhang Yimou. Studija tikisi, kad pagrindinį vaidmenį filme kurs Mattas Damonas.
 
Filmas pasakos apie paslaptis, susijusias su Didžiosios kinų sienos statyba. Anksčiau, kai „Didžiąją sieną“ dar rengėsi kurti Edwardas Zwickas, buvo pranešama, kad „Didžiosios sienos“ veiksmas nukels į XV a., o jo herojais bus du anglų kareiviai. Atsidūrę Kinijoje, jie išsiaiškina, kad siena skirta ginti šalį ne nuo klajoklių, o nuo siaubingų būtybių.
 
Liamas Neesonas rašo scenarijų kartu su dainininku Bono
Aktorius Liamas Neesonas ir grupės „U2“ dainininkas Bono kartu rašo pilnametražio filmo scenarijų apie 7-ojo ir 8-ojo dešimtmečių airių muzikinių grupių fenomeną. Neesonas ir Bono draugauja jau seniai, juos abu domina profesionalios grupės, kurių dainos tapo tarptautiniais hitais. Kol kas neaišku, kas bus filmo režisierius ir ar Neesonas jame vaidins pats. Tačiau netrukus pasirodys Scotto Franko filmas „Pasivaikščiojimas tarp kapų“ („A Walk among The Thombstones“), kuriame Neesonas suvaidino detektyvą, tiriantį keistas ir baisias žmogžudystes Niujorke.
 
Filmo anonsą galima pasižiūrėti:
 

 
Parengė Ž. P.

 

Kadras iš filmo „Didelės akys“
Kadras iš filmo „Didelės akys“
Kadras iš filmo „Pasivaikščiojimas tarp kapų“
Kadras iš filmo „Pasivaikščiojimas tarp kapų“
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Zhang Yimou
Zhang Yimou
Luiso Buñuelio filmo „Kambarinės dienoraštis“ (1964) plakatas
Luiso Buñuelio filmo „Kambarinės dienoraštis“ (1964) plakatas