7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 29 (1090), 2014-07-25
Kinas Trumpai
Mark Ruffalo ir Peter Falk
Mark Ruffalo ir Peter Falk
Markas Ruffalo bus detektyvas Kolambas?
Iš „Twitter“ susirašinėjimo paaiškėjo, kad būsimo filmo apie detektyvą Kolombą scenaristas Gary Whitta kultinio personažo vaidmeniui siūlo Marką Ruffalo. Aktorius atsakė Whitta’i mielai sutiksiąs. Kol kas neaišku, ar „Universal“ planuoja filmą, ar serialą, tačiau Kolambo gerbėjai jau pradėjo atakuoti studiją, kad būtų kuriamas pilnametražis filmas. Kol nauji Kolambo tyrimai dar tik planuojami, TV1 penktadieniais (21 val.) siūlo prisiminti serialą, kuriame Peteris Falkas suvaidino savo garsiausią vaidmenį.
 
Nauja „Pakeleivių“ ekranizacija
Vienos populiariausių pokario rusų rašytojų Veros Panovos (1905–1973) kūryba sulaukė daugybės ekranizacijų. Rusų kino klasika tapo 1960 m. Georgijaus Danelijos ir Igorio Talankino ekranizuotas Panovos apsakymas „Serioža“, filmus pagal rašytojos apysakas ir romanus kūrė Tatjana Lioznova („Jevdokija“, 1961, „Ankstų rytą“, 1965), Anatolijus Efrosas („Keliamieji metai“, 1961),Vladimiras Vengerovas („Darbininkų gyvenvietė“, 1965), Rezo Esadzė („Keturi vieno jauno gyvenimo puslapiai“, 1967), Igoris Maslenikovas („Sentimentalus romanas“, 1976) ir kiti žymūs režisieriai.
Serialą pagal vieną populiariausių Panovos romanų „Pakeleiviai“ („Sputniki“, 1946), pasakojantį apie sanitarinio traukinio gydytojus Antrojo pasaulinio karo metais, rengiasi kurti rusų kompanija „Mars Media“. Pagrindinius vaidmenis kariniame seriale „Pakeleiviai“ vaidins Sergejus Ugriumovas, Neli Uvarova, Darja Melnikova, Aleksandras Sirinas. Tai jau trečioji romano ekranizacija: 1964 m. filmą „Gailestingumo traukinys“ sukūrė Iskanderas Chamrajevas, 1975-aisiais „Pakeleivius“ ekranizavo vienas ryškiausių rusų teatro režisierių Piotras Fomenka (1932–2012). Jo keturių dalių televizijos filmas vadinosi „Visam likusiam gyvenimui“.
 
Ronas Howardas kurs dokumentinį filmą apie „Beatles“
Ronas Howardas už režisūrą yra pelnęs ir „Auksinių gaublių“ (už filmus „Gražus protas“, „Apollo 13“), ir „Auksinę avietę“ (už „Da Vinčio kodą“). Netrukus jis rengiasi kurti dokumentinį filmą apie „Beatles“ pradžią. Projektą remiantis „Apple Corps“ pažadėjo režisieriui, kad leis susipažinti su savo archyvais. Interviu žada duoti du gyvi grupės nariai – Paulas McCartney’is ir Ringo Starras bei kitų dviejų našlės Yoko Ono ir Olivia Harrison. Howardas žada susitelkti į pirmus grupės pasirodymus Liverpulyje ir aptarti laikotarpį iki „bitlomanijos“ viršūnės 1966-aisiais. Filmas turėtų pasirodyti ateinančių metų pabaigoje.
 
Filmas apie stačiatikių šventąjį
Naujausias Vladimiro Chotinenkos serialas – Fiodoro Dostojevskio „Velnių“ ekranizacija sulaukė daug kritikos, o režisierius paskelbė kursiąs filmą apie šventąjį Sergijų iš Radonežo. Tačiau tai bus ne istorinis biografinis filmas. Jo veiksmas perkels į televizijos pokalbių šou, kuriame politikai bei istorikai aptarinėja šventojo gyvenimą. Chotinenka nori užduoti aštrų klausimą, kas Rusijos gyventojams dabar yra Šv. Sergijus iš Radonežo? Vieną pagrindinių vaidmenų filme greičiausiai kurs Sergejus Makoveckis.
 
Reese Witherspoon naujame „Dalaso klubo“ režisieriaus filme
Planuojama, kad naujausias kanadiečių aktoriaus ir režisieriaus Jeano-Marco Vallée („Jaunoji Viktorija“, „Cafe de Flor“, „Dalaso klubas“) filmas „Laukiniai“ („Wild“) pasirodys ekranuose ateinančiais metais.
Pagrindinį vaidmenį jame kuria Reese Witherspoon. Ji vaidina moterį, kuri negali susitaikyti su motinos mirtimi ir žlugusia santuoka. Šeril viena išsirengia kelionėn po JAV Vakarus – „Pacific Crest Trail“ maršrutu po aukščiausias Siera Nevados ir Kaskadinių kalnų viršūnes. Akis į akį su laukine gamta Witherspoon herojė ieškos tiesos apie save ir pasaulį.
 
Johnas le Carré apie Philipą Seymourą Hoffmaną
Naujausiame Antono Corbijno filme „Labiausiai ieškomas žmogus“ („A Most Wanted Man“) vieną paskutinių vaidmenų sukūrė Philipas Seymouras Hoffmanas. Filmo premjera sausį įvyko Sandanso kino festivalyje, nuo rugpjūčio jis bus rodomas įvairiose pasaulio šalyse, bet Lietuvos platintojų planuose jo nematyti. „Labiausiai ieškomas žmogus“ – tai šnipų literatūros klasiko Johno le Carré romano ekranizacija. Veiksmas vyksta mūsų dienomis Vokietijoje, čia atvyksta keistas pabėgėlis iš Čečėnijos. Rašytojo esė apie aktorių savaitgalį išspausdino „The New York Times“. Tekstą galima perskaityti:
http://www.nytimes.com/2014/07/20/movies/john-le-carre-on-philip-seymour-hoffman.html
 
Parengė Ž. P.

 

Mark Ruffalo ir Peter Falk
Mark Ruffalo ir Peter Falk
„Pakeleiviai“
„Pakeleiviai“
Režisierius Ronas Howardas
Režisierius Ronas Howardas
Aktorius Sergejus Makoveckis
Aktorius Sergejus Makoveckis
„Laukiniai“
„Laukiniai“
„Labiausiai ieškomas žmogus“
„Labiausiai ieškomas žmogus“