7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

„7md“ inf.
Nr. 23 (1084), 2014-06-13
Kinas Trumpai
Madsas Mikkelsenas seriale „Lekteris“
Madsas Mikkelsenas seriale „Lekteris“
Animacinis filmas apie Philipą Seymourą Hoffmaną
Trumpo metražo animacinį filmą „Philipas Seymouras Hoffmanas apie laimę“ („Philip Seymour Hoffman on Happiness“) jau galima rasti internete. Režisierius Patrickas Smithas siūlo mums iš naujo atrasti šių metų vasario 2 d. mirusį amerikiečių aktorių.
2012-ųjų gruodžio 17 d. Philipas Seymouras Hoffmanas kalbėjosi su filosofu Simonu Critchley’iu Niujorko „Rubin Museum of Art“. Du vyrai pasikeitė mintimis apie laimę, apie skirtumus tarp malonumo ir laimės. Pokalbio fragmentus užfiksavo televizijos PBS kameros. Šie fragmentai ir tapo animacinio filmo objektu.
 
„Hanibalo“ kūrėjai keis daktaro Lekterio istoriją
Thomasas Harrisas savo romano herojų kildino iš Lietuvos. Matyt, netrukus prisiminimai apie personažo vaikystę pasikeis. Trečiasis populiaraus serialo apie daktarą Hanibalą Lekterį sezonas žada nustebinti žiūrovus. Neatsisakydamas ir toliau naudotis knygomis apie serijinį žudiką intelektualą, serialo prodiuseris Davidas Fulleris pažadėjo, kad bus iš esmės pakeista Hanibalo kilmės istorija, kuri aprašyta romane.
 
Mélanie Laurent rengiasi kurti filmą „Panerti“
Prancūzų aktorė Mélanie Laurent („Negarbingi šunsnukiai“) 2015 m. rengiasi kurti trečią savo filmą. Tai bus Christophe’o Ono-dit-Biot romano „Panerti“ („Plonger“) ekranizacija. 2013-aisiais prestižinėje „Gallimard“ leidykloje pasirodęs „Panerti“ pelnė Prancūzų akademijos Didįjį prizą. Oficialus sinopsis prasideda taip: „Jį rado tokį. Nuogą ir negyvą. Arabų šalies paplūdimyje. Ant jo nugaros buvo druskos kristalų. Vyras ieškojo aistringai mylėtos moters. Ji išvyko prieš daugelį mėnesių nežinoma kryptimi, palikusi jį vieną su mažu berniuku.“
 
Aklas mokytojas
Jacekas Lusińskis kuria filmą „Carte Blanche“ apie didelio atgarsio lenkų žiniasklaidoje sulaukusį įvykį. Vienos Liublino mokyklos mokytojas, bijodamas prarasti darbą, neprisipažino, kad pamažu anka. Filmo herojus Kacperas sužino, kad serga nepagydoma liga. Jis vis labiau praranda regėjimą, bet nusprendžia parengti savo mokinius abitūros egzaminui. Kacpero paslaptį žino tik geriausias jo draugas. Mokytojas susidraugauja su kolege ir bando padėti maištingai mokinei, kuri taip pat turi paslaptį. Pagrindinį vaidmenį filme kuria žymus lenkų kino ir teatro aktorius Andrzejus Chyra, Kacpero draugą vaidina Arkadiuszas Jakubikas. Filmo kūrime finansiškai dalyvauja ir Liublino miestas.
 
Dar viena „Jekaterina Didžioji“
Sankt Peterburgo kino studijoje „Lenfilm“ baigiamas kurti serialas „Jekaterina Didžioji“. Jo prodiuseris Rubenas Dišdišianas tvirtina, kad prabanga serialas prilygs garsiesiems „Tiudorams“ ir „Bordžijoms“, jam nepristigs ir intrigų, perversmų, žmogžudysčių. Rusijos imperatorės vaidmuo atiteko aktorei, televizijos laidų vedėjai ir fotomodeliui Julijai Snigir, taip pat vaidina Natalija Surkova, Pavelas Derevianka, Markas Bogatyriovas, Sergejus Šakurovas ir Romanas Madianovas. Režisierius – Igoris Zaicevas, anksčiau kūręs serialus apie poetą Sergejų Jeseniną ir lakūną Valerijų Čkalovą. Pirmasis serialo sezonas apims 1744–1762-uosius ir pasakos Jekaterinos Didžiosios istoriją nuo tos akimirkos, kai neturtinga vokiečių kunigaikštytė atvyksta į Rusiją tekėti už Petro III, iki jos įžengimo į sostą. Filmavimas prasidėjo jau 2013-aisiais ir užtruks iki šių metų rugpjūčio. „Jekaterina Didžioji“ filmuota daugelyje istorinių Sankt Peterburgo ir jo apylinkių vietovių bei rūmų. Serialo premjera numatyta ateinančių metų pradžioje.
 
Lupitos Nyong’o planai
„12 vergovės metų“ atradimas aktorė Lupita Nyong’o rengiasi kartu su Bradu Pittu prodiusuoti Chimamandos Ngozi Adichie romaną „Americanah“ ir vaidinti filme pagrindinį vaidmenį. Tai jaunos nigerietės ir jaunuolio neįmanomos meilės istorija, kuri rutuliojasi keliuose žemynuose, o jos veikėjai priversti daryti sunkius sprendimus. „The Hollywood Reporter“ aktorė prisipažino: „Labai jaudina galimybė papasakoti meilės istoriją, kuri ir globali, ir kupina jausmų bei širdies.“
 
Svajotojai Los Andžele
Emma Watson ir Milesas Telleris vaidins du svajotojus, kurie įsimyli vienas kitą Los Andžele, jauno režisieriaus Damieno Chazelle’io filme „La La žemė“ („La La Land“). Watson herojė bus debiutuojanti aktorė, Telleris vaidins pretenzingą džiazo pianistą.
 
Parengė Ž. P.

 

Madsas Mikkelsenas seriale „Lekteris“
Madsas Mikkelsenas seriale „Lekteris“
Milles Teller
Milles Teller
Melanie Laurent
Melanie Laurent
Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o
„Jekaterino Didžiosios“ filmavimo momentas
„Jekaterino Didžiosios“ filmavimo momentas
„Jekaterina Didžioji“
„Jekaterina Didžioji“
Emma Watson
Emma Watson
Andrzejus Chyra ir Mateuszas Kościukiewiczius Malgorzatos Szumowskos filme „Vardan...“
Andrzejus Chyra ir Mateuszas Kościukiewiczius Malgorzatos Szumowskos filme „Vardan...“