7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Naujametinis vakaras su klasikine muzika didžiuosiuose kino ekranuose

 

„Forum Cinemas“ inf.
Nr. 47 (1061), 2013-12-20
Kinas Anonsai

 

Paskutinę šių metų dieną, gruodžio 31-ąją, 18.30 „Forum Cinemas“ klasikinės muzikos mėgėjus kviečia į išskirtinį vakarą su Berlyno Filharmonijos orkestru. Tiesiogiai iš Vokietijos sostinės bus transliuojamas šventinis koncertas su vienu žymiausių pastarojo meto pasaulio pianistų Lang Lang iš Kinijos.
 
Simono Rattle’o diriguojamoje programoje – Johanneso Brahmso „Vengrų šokiai“, Sergejaus Prokofjevo Trečiasis koncertas fortepijonui, taip pat Antonino Dvoržako, Aramo Chačaturiano bei Paulo Hindemitho kūriniai fortepijonui ir orkestrui.
 
Berlyno Filharmonijos orkestras įkurtas prieš daugiau nei 130 metų – 1882-aisiais. Jau po kelerių metų orkestro šlovė ėmė sparčiai augti ir netrukus prieš šį kolektyvą, kaip kviestiniai dirigentai, stovėjo žymiausi XIX a. pabaigos kompozitoriai: Richardas Straussas, Gustavas Mahleris, Johannesas Brahmsas ir Edvardas Griegas. Pastaruosius vienuolika metų pagrindinis orkestro dirigentas ir vadovas yra britas seras Simonas Rattle’as.
 
Nepamirštami įspūdžiai ir emocijos paskutinį šių metų vakarą – didžiuosiuose ekranuose „Forum Cinemas Vingis“, „Forum Cinemas Kaune“ ir „Forum Cinemas Klaipėdoje“ tiesioginėje transliacijoje iš Berlyno Filharmonijos.
 
Bilietai jau parduodami. Bilieto kaina 30 Lt.