7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Pokalbiai rimtomis temomis“ – dviejų tarptautinių festivalių konkursinėse programose

 

„Monoklio“ inf.
Nr. 41 (1055), 2013-11-08
Kronika
„Pokalbiai rimtomis temomis“
„Pokalbiai rimtomis temomis“
Giedrės Beinoriūtės filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“, neseniai išrinktas oficialiu Lietuvos atstovu varžytis dėl „Oskaro“, tęsia tarptautines keliones ir šiomis dienomis dalyvauja dar dviejų užsienio festivalių konkursinėse programose.
 
„Pokalbiai rimtomis temomis“ dalyvauja Šiaurės šalių kino dienų konkursinėje dokumentinių filmų programoje Liubeke (Vokietija). 55-ąjį kartą vykstantis festivalis pasižymi giliomis tradicijomis, o lietuviškas filmas varžosi su Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Norvegijos ir Švedijos filmais. Liubeke „Pokalbiai rimtomis temomis“ rodyti spalio 31 ir lapkričio 2 dienomis.
 
Lapkričio 2 d. filmą taip pat rodė 20-asis Minsko tarptautininis kino festivalis „Listapad“. „Pokalbius rimtomis temomis“ pagrindinėje dokumentinių filmų konkurso programoje pristatė Giedrė Beinoriūtė. Šiame festivalyje režisierė dalyvauja ne pirmą kartą. 2007 m. jos filmas „Gyveno senelis ir bobutė“ buvo apdovanotas Specialiuoju prizu.
 
Lietuvoje studijos „Monoklis“ platinamą filmą „Pokalbiai rimtomis temomis“ turės galimybę pamatyti regionų žiūrovai. Lapkričio 13 d. 17.30 filmas atkeliaus į Kaišiadorių kultūros ir meno centrą, lapkričio 29 d. 17 val. jis bus rodomas Anykščiuose, klube „Anykščių vaivorykštė“, o gruodžio 19 d. 17 val. – Pasvalio krašto muziejuje.

 

„Pokalbiai rimtomis temomis“
„Pokalbiai rimtomis temomis“