7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose skaitmeninė įranga

 

„Forum Cinemas“ inf.
Nr. 37 (1051), 2013-10-11
Kinas Anonsai
Forum Cinemas
Forum Cinemas
Kino centras „Forum Cinemas“ Lietuvoje atvertė naują istorijos puslapį. Skaitmeninis kino projektorius įrengtas paskutinėje, 40-oje „Forum Cinemas“ salėje.
Naudoti skaitmeninius projektorius „Forum Cinemas“ buvo pradėta prieš porą metų: pirmasis toks projektorius kino teatro „FC Vingis“ pirmojoje salėje buvo įrengtas prieš 2009-ųjų Kalėdas. Pirmasis skaitmeniniu būdu parodytas seansas „Forum Cinemas“ tinkle buvo airių roko grupės U2 koncertas, po jo – Jameso Camerono „Įsikūnijimas“.
Dabar kiekvienoje „Forum Cinemas“ salėje per dieną parodoma vidutiniškai po penkis filmus – maždaug 200 kino seansų kasdien. Kino teatro rinkodaros vadovas Dainius Beržinis džiaugiasi, kad „Forum Cinemas“ techniniai pokyčiai atvers dar daugiau galimybių žiūrovams, kino kūrėjams, platintojams.
„Žiūrovai galės mėgautis geresne filmų rodymo kokybe: skaitmeninei laikmenai negresia laikui bėgant prastėjantis filmo garsas ar vaizdas. Skaitmeninės technologijos leidžia išplėsti ir repertuarą, sumažindama filmo platinimo ir rodymo išlaidas.“
D. Beržinis atkreipė dėmesį ir į tai, kad skaitmeninis formatas leis tapti labiau pastebimiems ir nacionalinio kino kūrėjams: „Skaitmeninės filmo laikmenos gamyba pigesnė nei kino juostos, o tai reiškia, kad vietoje vienos filmo kopijos galima pagaminti kelias ar keliolika ir jas demonstruoti skirtingose erdvėse tuo pačiu metu. Šią naudą jau pajuto kino teatrų Šiauliuose  ir Panevėžyje žiūrovai, kuriuos dažnai pavėluotai pasiekdavo filmų premjeros. Nuo šiol premjeriniai filmai bus rodomi ir šiuose miestuose – kino repertuaras prasiplės du kartus.
„Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas priduria, kad kiekviename „Forum Cinemas“ kino teatre palikta ir po vieną juostinį kino projektorių: „Kino projektoriaus garsas kinomanui tas pat, kas vinilinė plokštelė muzikos mylėtojui. Klasikinės kino magijos gerbėjai neliks nuskriausti – jie ir toliau galės pasižiūrėti filmą taip, kaip jis  buvo žiūrimas nuo XIX amžiaus pabaigos.“
Skaitmeninio kino projektoriaus kaina, pagal jo galimybes, yra nuo 50 000 iki 150 000 eurų (nuo 170 tūkst. iki pusės milijono litų). „Forum Cinemas“ Lietuvoje turi 40 kino salių: 19 Vilniuje, 7 Kaune, 6 Klaipėdoje, 5 Šiauliuose ir 3 Panevėžyje. Pernai „Forum Cinemas“ kino teatruose apsilankė 2,38 milijono žiūrovų.

 

Forum Cinemas
Forum Cinemas