7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Scenarijaus vystymo dirbtuves ves geriausi Europos dėstytojai

 

Rengėjų inf.
Nr. 33 (1047), 2013-09-13
Kinas Anonsai
Janas Fleischeris
Janas Fleischeris

 

Į rugsėjo 16–21 d. Druskininkuose vyksiančias pirmąsias Europoje trumpametražių filmų scenarijaus vystymo dirbtuves „Per trumpas, kad mirtų“ („Too short to die“) jau atrinkta 12 projektų. Scenarijų rašytojai ir dramaturgai į Druskininkus atvyks iš 7 Europos valstybių.
Dirbtuves ves, projektus tobulins ir žiniomis dalinsis Europoje vertinami scenarijų rašymo meistrai ir konsultantai: 9 scenarijų, knygos „Apie scenarijus ir gyvenimą“ („Of scripts and life“) autorius ir per 30 metų patirties turintis prestižinių kino mokyklų dėstytojas konsultantas čekas Janas Fleischeris ir patyrusi scenarijaus tobulinimo bei redagavimo konsultantė Angeli Macfarlane iš D. Britanijos.
 
Dėmesys dirbtuvėse „Per trumpas, kad mirtų“ bus skiriamas trumpo metražo filmo scenarijaus tobulinimui nuo idėjos iki galutinės versijos, o rašytojus siekiama išmokyti idėjas ir jausmus perteikti struktūruota, vientisa ir efektyvia forma.
 
Dirbtuvių organizatoriai VšĮ „IN SCRIPT“, bendradarbiaudami su Lietuvos kino centru, Britų Taryba Lietuvoje ir „MEDIA Desk“ Lietuva, siekia atkreipti visuomenės ir kino pramonės dėmesį į scenarijaus bei dramaturgo svarbą kine, o gerų istorijų trūkumą apibūdina kaip vieną opiausių kino problemų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
 
Rugsėjo 20 d. Vilniuje dirbtuvių dėstytojai surengs viešą paskaitą.
 
Daugiau informacijos www.inscript.lt/workshop.

 

Janas Fleischeris
Janas Fleischeris