7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Mokausi iš kino“ salės vėl atveriamos moksleiviams

 

„Skalvijos“ inf.
Nr. 32 (1046), 2013-09-06
Kinas Anonsai
Kino teatro užkulisiuose. J. Paštuko nuotr.
Kino teatro užkulisiuose. J. Paštuko nuotr.

 Dvejus mokslo metus pažindinę moksleivius su kinu, projekto „Mokausi iš kino“ rengėjai ir toliau kvies mokytis. Oficialiai projektas pasibaigė, tačiau, pasak organizatorių, būtų nedovanotina sustoti: tūkstančiai susidomėjusių moksleivių, netikėčiausios filmų interpretacijos, diskusijos tarp bendraklasių parodė, koks svarbus mokykloms yra kinas. Todėl moksleiviai vėl galės pamokas paįvairinti filmų peržiūromis ir diskusijomis.

 
Vilniuje jiems plačiai duris atvers „Skalvijos“ kino centras bei „Pasakos“ kino teatras, Kaune įsileis Tarptautinio Kauno kino festivalio rengėjai, Panevėžyje pasitiks kino centras „Garsas“. Atokiau nuo didžiųjų miestų įsikūrusių mokyklų neaplenks „Mokausi iš kino“ rekordininkas „Kinobusas“, surengęs daugiausiai projekto kino seansų ir filmų aptarimų. Jo mokyklos sulauks nuo spalio vidurio.
 
„Kartu su partneriais svarstėme, kaip toliau galėtume tęsti tai, ką pradėjome. Didelis pasitenkinimas matant, kaip mūsų parinkti filmai atliepia vaikų poreikius, mokytojų padėkos, jų skambučiai teiraujantis, ar projektas bus tęsiamas, pasufleravo, jog būtina jį tęsti. Juolab kad sukaupėme daug patirties tolimesnei veiklai. Turime rinktinę filmų programą, parengtą jų aptarimų medžiagą. Kaip galima būtų visu tuo nepasinaudoti?“ – klausia projektą „Mokausi iš kino“ koordinuojanti Goda Sosnovskienė.
 
Projekto koordinatorės žodžiais, kiekvienas mokykloje dėstomas dalykas gali rasti pratęsimą „Mokausi iš kino“ repertuare. Tinkamai parinkti filmai plečia akiratį ir provokuoja kitokiam požiūriui, padeda stiprinti užsienio kalbos įgūdžius, įgyti naujų literatūros, geografijos, gamtos pažinimo, kitų sričių žinių. Vis labiau įsitvirtinant vaizdų kultūrai, užsiėmimai formuoja gebėjimą kritiškai matyti ir interpretuoti savo aplinkoje matomus vaizdus.
 
Užsienio moksleivių, dalyvaujančių kino edukacijoje, apklausos rodo, kad šios srities užsiėmimai padeda sudominti moksleivius ir motyvuoti komandiniam darbui, praplečia dėstomų dalykų kontekstą, praverčia analizuojant sudėtingesnius klausimus. Todėl į „Mokausi iš kino“ sales sugrįžę moksleiviai kviečiami ne tik žiūrėti filmus, bet ir nepraleisti progos dalyvauti jų aptarimuose, kuriuos vėl ves profesionalūs moderatoriai.
 
Daugiau informacijos ieškokite www.mokausiiskino.lt

 

Kino teatro užkulisiuose. J. Paštuko nuotr.
Kino teatro užkulisiuose. J. Paštuko nuotr.