7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Edukacinė Jūratės Leikaitės-Aškinienės paroda

 2013 m. rugsėjo 5–27 d.

Rengėjų inf.
Nr. 32 (1046), 2013-09-06
Kinas Anonsai
Jūratės Leikaitės paroda
Jūratės Leikaitės paroda

Rugsėjo 5 d. 17 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje atidaroma režisierės Jūratės Leikaitės-Aškinienės personalinė paroda „Animacijos magija“. Dailininkė ir animacinių filmų režisierė siekia panardinti žiūrovus į animacijos magijos pasaulį. Parodoje eksponuojami tapybos darbai, kurie buvo panaudoti kuriant animacinį filmą „Taip Laima lėmė“ ir kitus. Pristatomi animacinių filmų eskizai, dekoracijos, piešiniai ir kadruočių pavyzdžiai. Parodoje bus rodomi autorės sukurti animaciniai filmai.

 
Rugsėjo 5–27 d. parodoje vyks edukaciniai užsiėmimai 5–8 klasių moksleiviams ir suaugusiems, besidomintiems animacija, juos ves parodos autorė. (Užsiėmimams reikia registruotis iš anksto, tel. +370 616 71133.) Parodoje lankytojams bus galima:
 
PALIESTI animacines scenas.
Žiūrovams kyla klausimas, kiek reikia piešinių vienai sekundei filmo? Kaip piešiamas judesys? 7 minučių filmui reikėjo apie 500 kilogramų popieriaus. Parodoje vaikučiai galės pamatyti, kaip atrodo skirtingų filmų kadruotės ir fonai, nutapyti ant popieriaus, skirtingų filmų eskizai ir baigto filmo kadrai. Kaip atrodo celiulioidas, ant kurio buvo piešiami filmai anksčiau, kai Lietuvoje nebuvo kompiuterių. Vaikai galės pasklaidyti animatorių nupieštas tikras filmų scenas ir pamatyti, kiek reikia sukurti piešinių, kad atgytų filmo personažai.
 
PAMATYTI autorės sukurtus animacinius filmus.
Į klausimus, kiek laiko piešiate vieną filmą, ar daug žmonių dirba filmo kūrimo procese, atsakymus rasite dokumentiniuose parodoje rodomuose filmuose.
 
PAKLAUSYTI.
Į klausimus, kur mokytis norintiems tapti animacinių filmų kūrėjais, kaip prasideda animacinio filmo gimimas, iš kur scenaristai semiamasi idėjų, kas yra scenarijus bei kadruotės ir kitus atsakys animacinių filmų režisierė ir dailininkė Jūratė Leikaitė-Aškinienė.
 
Paroda veiks 2013 m. rugsėjo 5–27 d.

 

Jūratės Leikaitės paroda
Jūratės Leikaitės paroda