7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7md inf.
Nr. 29 (1043), 2013-07-19
Kinas Trumpai
„Senis“
„Senis“

 

Amerikietiška „Senio“ versija
Internete jau pasirodė filmo „Senis“ („Oldboy“) anonsas. Kultinio Pietų Korėjos režisieriaus Park Chan-wooko filmo perdirbinį kuria režisierius Spike’as Lee, o pagrindinį vaidmenį – Joshas Brolinas. Taip pat filme vaidina Elizabeth Olsen ir Samuelis L. Jacksonas. Filmas, kurio pagrindinė tema – kerštas, nukels į 9-ojo dešimtmečio pabaigą. Brolino herojus yra suimamas ir uždaromas į vienutę. Iš televizoriaus kameroje vyras sužino, kad yra kaltinamas žmonos nužudymu. Išleistas po 15 metų, jis pasirengęs keršyti. Filmo premjera numatoma ateinančių metų sausio pabaigoje.
 
Naujas Jeano-Luco Godard’o filmas
82-ejų kino klasikas Jeanas-Lucas Godard’as kuria 3D pilnametražį filmą „Atsisveikinimas su kalba“ („Adieu au Langage“). Sprendžiant iš būsimo filmo anonso, jame bus muzikos, poezijos, politikos ir šuo. Kol kas nežinoma, kada įvyks filmo premjera.
 

 
Filmas apie Bostono maratono teroristus
Praėjusią savaitę JAV prasidėjo Bostono teroristo Džocharo Carnajevo teismas, o Holivudas jau pranešė, kad scenaristai Paulas Tamasy ir Ericas Johnsonas nusipirko dar neišleistos Casey Shermano ir Dave’o Wedge’o knygos teises. Knyga ir vėliau filmas pasakos apie brolius Carnajevus ir jų nusikaltimą. Būsimo filmo režisierius kol kas dar nežinomas.
 
Rooney Mara grįžo į Davido Fincherio filmavimo aikštelę
Rooney Mara vaidino dviejuose Davido Fincherio filmuose – „Socialinis tinklas“ ir „Milenium“. Neseniai jie vėl susitiko filmuojant Calvino Kleino kvepalų „Downtown“ reklaminį klipą. Vienos minutės nespalvotą klipą lydės Niujorko roko grupės „Yeah Yeah Yeahs“ daina „Runaway“.
 
Šią vasarą aktorė kartu su Martinu Sheenu filmuosis ir naujame Stepheno Daldry („Valandos“) filme „Šiukšlės“ („Trash“). Mara vaidins savanorę, kuri padeda skurdžių kvartalų paaugliams. Tai – Andy Mulligano romano ekranizacija. Trys filmo herojai iš vargingo kvartalo randa mokėjimo kortelę, raktą ir pinigų pilną piniginę. Jie viską nuneša į policijos skyrių, kur policininkas jiems sumoka radybas. Paaugliai nusprendžia vykdyti savo tyrimą. Filmavimas prasidės rugpjūčio pradžioje Rio de Žaneire, filmas pasirodys ateinančių metų gegužę.
 
Federico Fellini kūrybą pagerbė Jeanas-Paulis Gaultier
Prancūzų modeliuotojas Jeanas-Paulis Gaultier tapo Romoje vykstančios mados savaitės „Alta Roma – Alta moda“ garbės svečiu. Gaultier kolekcija vadinasi „Paryžietė“, bet dizainerį įkvėpė Federico Fellini filmo „Kelias“ (1954) herojė Dželsomina, kurią suvaidino Giulietta Masina. Filmas apie keliaujančius cirkininkus buvo apdovanotas „Oskaru“ ir išgarsino jauną italų režisierių visame pasaulyje. Gaultier prisipažino, kad ant podiumo buvo modeliai, kuriuos taip pat įkvėpė Fellini filmai „Saldus gyvenimas“, „8 ½“.
 
Gaultier nuolat bendradarbiauja su kinu. Jis kūrė Pedro Almodovaro „Kikos“, Luco Bessono „Penktojo elemento“, Marco Caro ir Jeano-Pierre’o Jeunet „Dingusių vaikų miesto“ bei kitų garsių filmų kostiumus.
 
„Kelionė pas motiną“
Prancūzijoje baigtas filmuoti režisieriaus ir scenaristo Michailo Kostyrevo-Nesterovo bendros rusų ir prancūzų gamybos filmas „Kelionė pas motiną“ („Voyage vers la mère“). Pagrindinį moters vaidmenį jame sukūrė Adèle Exarchopoulos. Šiemet Kanų „Auksine palmės šakele“ apdovanotame Abdellatifo Kechiche’o filme „Adelės gyvenimas“ ji vaidino Adelę. „Kelionė pas motiną“ pasakos dramatišką rusų vaikino (Artiom Aleksejev) istoriją. Ieškodamas motinos jis iš Maskvos atvyksta į Prancūziją, kur susipažįsta su netikra savo seserimi. Nepaisant skirtingų kalbų ir kultūrų, tarp jaunuolių užsimezga ryšys. Filmavimas vyko Marselyje ir Provanse. Dar anksčiau Adèle Exarchopoulos nusifilmavo Sergejaus Solovjovo filme „Jelizaveta ir Klodil“, pasakojančiame apie rusės ir prancūzės draugystę XX a. pradžioje.

Parengė Ž. P.

 

„Senis“
„Senis“
Rooney Mara
Rooney Mara
„Kelias“
„Kelias“
Adèle Exarchopoulos
Adèle Exarchopoulos