7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tarptautinis „Narkotikų ir žalos mažinimo“ filmų festivalis

 

„Forum Cinemas“ inf.
Nr. 23 (1037), 2013-06-07
Kinas Anonsai
„Cocaine Unwrapped“
„Cocaine Unwrapped“

Birželio 6–7 d. kino centre „ForumCinemas Vingis“ vyks tarptautinis „Narkotikų ir žalos mažinimo“ filmų festivalis. Tai jau 9-erius metus iš eilės organizuojamas renginys, vykstantis kartu su tarptautine „Žalos mažinimo konferencija“, kuri birželį rengiama Vilniuje.

Renginio organizatoriai džiaugiasi galėsiantys pirmą kartą Lietuvoje parodyti garsų ir prestižinių apdovanojimų pelniusį BradoPitto režisuotą filmą „Namas, kuriame gyvenu“ („TheHouse I LiveIn“). Filmas griauna mitus apie vadinamąjį karą su narkotikais, vykstantį JAV, ir atskleidžia kitokias ateities visuomenės sveikatinimo priemones, kurioms didelis dėmesys bus skiriamas ir festivalio filmuose,  ir konferencijoje.

„Narkotikų ir žalos mažinimo“ filmų festivalio tikslas – skatinti visuomenės informuotumą narkotikų vartojimo, perdozavimo ir AIDS prevencijos temomis, išryškinti žalingus svaigalų naudojimo padarinius bei akcentuoti žalos mažinimo svarbą ne tik narkotikus vartojantiems asmenims, bet ir visai visuomenei. Festivalį remia EltonoJohno AIDS fondas. Renginio organizatoriai didžiuojasi šių metų filmų festivalio turiningumu bei kokybe ir tikisi sulaukti daug žiūrovų. Festivalio filmams taikomas N-18 amžiaus cenzas.

Festivalį organizuoja Tarptautinis žalos mažinimo tinklas (Londonas) kartu su partneriu Eurazijos žalos mažinimo tinklu (Vilnius).
 
Anonsas: http://www.ihra.net/public-film-festival-2
 

Filmų aprašymus ir anonsus galite rasti čia: www.ihra.net/film-festival

„Cocaine Unwrapped“
„Cocaine Unwrapped“