7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kino naujienos trumpai

Pagal užsienio žiniasklaidą

7md inf.
Nr. 13 (1027), 2013-03-29
Kinas
„Sunku būti dievu“
„Sunku būti dievu“

Aleksejaus Germano filmas bus baigtas

Paskutinis Aleksejaus Germano filmas „Sunku būti dievu“ balandžio 1 d. bus parodytas opozicinio Rusijos dienraščio „Novaja gazeta“ jubiliejiniuose renginiuose. Apie tai pranešė vasarį mirusio režisieriaus sūnus Aleksejus Germanas jaunesnysis. Jis pabrėžė, kad tokia buvo tėvo valia, nes šis visada gerbė „Novaja gazeta“. Tačiau tai nebus premjera – tik dar nebaigto filmo peržiūra. Filmo baigimo darbai dar užtruks tris mėnesius, bet rudenį planuojama pasaulinė „Sunku būti dievu“ premjera, o po to jis bus išleistas į kino ekranus.
Brolių Boriso ir Arkadijaus Strugackių romano ekranizaciją režisierius kūrė 13 metų, iš jų šešerius užtruko tik filmavimas. Šį filmą Germanas sumanė dar 1968-aisiais. Prieš mirtį, baigęs montuoti filmą, jis paliko tikslius nurodymus, kaip įgarsinti filmą, kokie turi būti titrai ir pan. Finalinė „Sunku būti dievu“ versija truks 2 valandas 50 minučių.

Saoirse Ronan ir anapusiniai pasauliai
Airių aktorė Saoirse Ronan vaidins Ryano Goslingo filme „Kaip pagauti monstrą“, kurį aktorė vadina eksperimentiniu. Pagrindinis vaidmuo teks Christinai Hendricks. Ji vaidins vienišą motiną, kuris panyra į niūrų anapusinį pasaulį, kol jos sūnus paauglys ieško slapto kelio į povandeninį miestą. Scenarijų Goslingas parašė pats, filmavimas prasidės gegužę.
1994 m. gimusi Saoirse Ronan – viena populiariausių jaunosios kartos aktorių. Netrukus Lietuvoje bus rodomas Andrew Niccolaso filmas „Sielonešė“, sukurtas pagal vampyrų sagos autorės Stephenie Meyer romaną, kuriame Ronan suvaidino pagrindinį vaidmenį. Vasarą ekranuose pasirodys Neilo Jordano „Bizantija“ – pasakojimas apie motiną ir dukterį vampyres. Šiame filme Ronan partnerė – Gemma Arterton, išgarsėjusi po filmo apie raganų medžiotojus Jonuką ir Grytutę.
 
Jeanas-Lucas Godard’as, Peteris Greenaway’us ir Edgaras Pêra apie 3D
Trys garsūs režisieriai kuria novelių filmą „3 X 3D“, kuriame apsvarsto 3D technologijos galimybes ir efektų poveikį žiūrovams. Filmuota istoriniame Portugalijos mieste Gimarainse, dabar vyksta baigiamieji darbai. Godard’o novelė vadinasi „The Three Disasters“, Greenaway’aus – „Just in time“, Pêros – „Cinesapiens“. Spėjama, kad filmo premjera gali įvykti Kanų kino festivalyje.
 
Alejandro Gonzalezas Iñárritu kuria komediją
Dramų „Babelio“ ir „Biutiful“ autorius, Meksikos režisierius Alejandro Gonzalezas Iñárritu kuria komediją „Birdman“. Filmas pasakos apie kadaise superdidvyrio vaidmeniu išgarsėjusį aktorių, kuriam iš buvusios šlovės liko tik milžiniškasegocentrizmas ir nepatenkinta šeima. Aktorius nusprendžia nepasiduoti, susigrąžinti populiarumą ir siekti vaidmens Brodvėjaus spektaklyje. Tačiau čia jo laukia varžybos su kitu – kaprizingu ir kvailu aktoriumi, laikančiu save pjesės žvaigžde. Numatoma, kad filmo veiksmas vyks vienoje vietoje, jis apims tris veikėjų gyvenimo dienas. Pagrindiniams vaidmenims pakviesti Michaelas Keatonas ir Edwardas Nortonas, taip pat filme vaidina Emma Stone, Zachas Galifianakis ir Naomi Watts.


Parengė Ž. P.

„Sunku būti dievu“
„Sunku būti dievu“
Alejandro Gonzalezas Iñárritu
Alejandro Gonzalezas Iñárritu