7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Režisierė Inesa Kurklietytė išrinkta „Šeršėliafam“ festivalio metų kino moterimi

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Kinas Anonsai
Inesa Kurklietytė
Inesa Kurklietytė

 

Prieš metus „Šeršėliafam“ festivalis pirmą kartą surengė kino moters apdovanojimus. Šiemet festivalio rengėjai paskelbė tris pretendentes į metų kino moters titulą: prodiuserę Ievą Norvilienę už filmo „Aurora“ sklaidą Lietuvoje ir užsienyje; režisierę Inesą Kurklietytę už šiais metais atidaryto „Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus“ įkūrimo iniciatyvą. Taip pat režisierė buvo nominuota už kovą už menininko kūrybinę ir pilietinę laisvę reikšti savo požiūrį į gyvenimo reiškinius. Trečioji nominantė – „Lietuvių dokumentinio kino antologijos“ projekto vykdytoja ir koordinatorė Lina Kaminskaitė-Jančorienė. Projekto tikslas – restauruoti ir suskaitmeninti lietuvių kino dokumentikos aukso fondą.
 
Šių metų Lietuvos kino moterimi buvo išrinkta Inesa Kurklietytė. Ji apdovanota Vitos Pukštaitės-Bružės sukurta kino fėjos sege, festivalio rėmėjų „L’oréal“ ir „LeMuse“ dovanomis.
 
Vilniuje pasibaigęs „Šeršėliafam“ moterų filmų festivalis tęsia kino kelionę po kitus Lietuvos miestus. Kovo 14 d. jis lankysis Ukmergėje, kovo 15 d. ir 16 d. – Klaipėdoje ir Panevėžyje.
Daugiau informacijos apie festivalį – www.serseliafam.com.
 
 

 

Inesa Kurklietytė
Inesa Kurklietytė