7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviška „Kino pavasario“ programa

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Kinas Anonsai
„Begalinis koridorius“
„Begalinis koridorius“

Festivalio „Kino pavasaris“ lietuviškos programos sudarytoja Justė Zavišaitė tvirtina, kad „Kino pavasaryje“ galima išvysti, kaip keičiasi nacionalinis kinas, koks jis yra šiandien ir ką žada naujoji kino karta.“

 
Šiemet „Kino pavasaris“ pasižymi lietuviškų programų ir filmų gausa. Net keturios programos „Lietuvių filmai“, „Lietuvių filmai. Premjeros“, „Lietuvių filmai. Trumpametražiai“ ir naujoji – „Lietuviai svetur“ vos sutalpino naujus mūsų kūrėjų darbus. „Kino pavasario“ lankytojai turės progą pamatyti net 37 lietuviškus filmus.
 
Šiemet lietuvių kūryboje išsiskirs aktualioji dokumentika: Mindaugo Urbonavičiaus filmas „Begalinis koridorius“ lietuvių karo žurnalisto akimis pasakos apie prieš 20 metų Pietų Kaukaze užvirusį tarptautinį konfliktą ir nekaltų žmonių žudynes. Žiūrovai galės įvertinti ir viešoje erdvėje dažnai minimos režisierės Inesos Kurklietytės naujausią filmą „Gegučių vaikai“ apie motinų paliktus vaikus.
 
Nauja programa „Lietuviai svetur“ „Kino pavasaris“ plečia lietuviškų filmų geografiją, atkreipia dėmesį į užsienyje dirbančius tautiečius – režisierius, operatorius, kostiumų dailininkus, kompozitorius. Darbai atkeliaus iš Estijos, D. Britanijos, Gruzijos, JAV, Latvijos, Malaizijos, Nyderlandų. Tarp jų pateko ir Jono Meko dukters Oonos Mekas režisūrinis darbas „Miegantis vyras“. Filmo kūrėja susitiks ir su festivalio žiūrovais. Kitų lietuviškų filmų kūrėjai taip pat atvyks į „Kino pavasarį“ pristatyti savo darbų.
 
Lietuvių kūrėjų premjeras „Kino pavasaryje“ pristatantį filmą galite pamatyti čia:
www.youtube.com/watch?v=ukJpO0X_dYg&feature=youtu.be
 

 

„Begalinis koridorius“
„Begalinis koridorius“