7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Europos kino profesionalai rinksis Vilniuje

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 11 (1025), 2013-03-15
Kinas Anonsai
„Meeting point – Vilnius“ logotipas
„Meeting point – Vilnius“ logotipas

Į 18-ąjį Vilniaus tarptautinį kino festivalį „Kino pavasaris“ atvyks kino profesionalai iš skirtingų Europos valstybių. Kovo 25–28 d. jau ketvirtą kartą festivalis rengia tarptautinį kino renginį „Meeting point – Vilnius“, skirtą Lietuvos ir Europos kino profesionalams: prodiuseriams, programų sudarytojams, kino festivalių organizatoriams ir kino centrams.

 

„Meeting point – Vilnius“ susideda iš kelių dalių. Rengiama konferencija, kurioje aptariama Europos audiovizualinė politika, filmų finansavimas, programų sudarymas, platinimas bei skaitmeninių technologijų įtaka platinant ir rodant autorinį kiną. Konferencijos moderatorius – žinomas kino ekspertas ir žurnalistas iš D. Britanijos Michaelas Gubbinsas. Diskusijose dalyvaus Europos kino paramos fondo „Eurimages“ vadovas Roberto Olla, Europos prodiuserių organizacijos vadovas Simonas Perry, Tarptautinio Lokarno kino festivalio pramonės vadovė Nadia Dresti, Tarptautinio Sarajevo kino festivalio pramonės projektų vadovė Ena Dozo bei kino centrų atstovai iš Gruzijos, Kroatijos, Rumunijos, Slovėnijos, Latvijos ir Estijos.

 

Su lietuvių kinu „Meeting point – Vilnius“ užsienio svečiai susipažins specialioje sesijoje. Bendradarbiaujant su Lietuvos kino centru bus pristatyti geriausi pastarųjų metų ir dabar gaminami lietuviški filmai. Juos galės pamatyti į Vilnių atvykstantys Transilvanijos, Bratislavos, Varšuvos, Minsko, Geteborgo ir San Sebastiano kino festivalių bei Kanų kritikų savaitės programų sudarytojai.

 

Taip pat Lietuvos kino profesionalai bei ekspertai iš užsienio bus pakviesti į Lietuvos Respublikos Seimą, kur kartu su Lietuvos politikais diskutuos apie audiovizualinės srities politiką ir finansavimą.

 

Kaip ir kasmet, „Meeting point – Vilnius“ įgyti naujų žinių ir pasitobulinti galės rašantieji apie kiną. Žurnalistai iš garsių kino leidinių „Screen“, „Variety“ bei kino kritikai surengs specialų seminarą pradedantiems kino ir kultūros žurnalistams.  

 

Tarptautinis kino renginys „Meeting point – Vilnius“ – viena didžiausių kino pramonės konferencijų Baltijos šalyse, rengiama kartu su Lietuvos kino centru, Vilniaus savivaldybe, „MEDIA Desk Lietuva“, tarptautiniais Sarajevo, Bratislavos, Varšuvos, Minsko ir Transilvanijos kino festivaliais.

 

Norintys dalyvauti „Meeting pint – Vilnius“ kviečiami iki kovo 21 d. užsiregistruoti, įrašant vardą, pavardę ir atstovaujamą organizaciją, adresu: [email protected].

Registracija bus patvirtinta, kai gausite laišką su patvirtinimu ir renginio detalėmis.

Vietų skaičius ribotas, tad organizatoriai ragina nedelsti ir kuo skubiau registruotis į konferenciją „Meeting point – Vilnius“.

Daugiau informacijos apie šį renginį rasite: www.kinopavasaris.lt/meeting_point_vilnius

 

„Meeting point – Vilnius“ logotipas
„Meeting point – Vilnius“ logotipas