7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kino pavasaryje“ – ypatinga dovana melomanams

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 5 (1019), 2013-02-01
Kinas Anonsai
„Sugar Man“
„Sugar Man“

Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ šiemet muzikos gerbėjams pateiks ypatingą staigmeną. Festivalis rengia išskirtinę muzikinių filmų programą, o joje yra ir garsios lietuvių atlikėjos vardas.
 

Vienas iš šešių programos atradimų – japonų režisieriaus Tetsuaki Matsue dokumentinė drama „Prisiminimai 3D“ („Flashback Memories 3D“), Tokijo kino festivalyje laimėjusi žiūrovų simpatijų prizą. Filmas-koncertas perteikia išskirtinę žymaus japonų atlikėjo Goma, grojančio vienu seniausių pučiamuoju instrumentu pasaulyje – didžeridū, gyvenimo istoriją. Per sunkią avariją pažeistos muzikanto smegenys nebefiksuoja jokių įvykių po nelaimingo atsitikimo. Bet Goma ir toliau groja bei pasirodo scenoje.
 
Debiutinis švedų režisieriaus Maliko Bendjelloulo dokumentinis filmas „Sugar Man“ („Searching For Sugar Man“) jau spėjo išgarsėti pasaulyje, gavo daugiau nei penkiolika apdovanojimų ir buvo nominuotas „Oskarui“. Filme atgyja istorija apie anksčiau visų žinomą, tačiau, pasak legendų, nusižudžiusį ir pamirštą 8-ojo dešimtmečio folkroko muzikantą Rodriguezą.
 
Daugelio žymiausių pasaulio muzikos žvaigždžių tėvynė D. Britanija muzikinių filmų programoje bus pristatyta dviem filmais. Willo Lovelace’o ir Dylano Southerno filme „Nutilk ir grok hitus“ („Shut Up and Play the Hits“) pasakojama apie garsios amerikiečių grupės „LCD Soundsystem“ paskutinį koncertą „Madison Square Garden“ arenoje Niujorke.
 
Škotų režisierius Kevinas Macdonaldas sukūrė biografinę dramą apie kultinį Jamaikos regio atlikėją Bobą Marley. Filmas „Marley“ („Marley“) jau nominuotas BAFTA (D. Britanijos kino ir televizijos meno akademija) apdovanojimui. Apie muzikanto gyvenimą nuo pat jo vaikystės pasakoja artimieji, kolegos muzikantai ir draugai, taip atskleidžiami dainininko gyvenimo būdas, mintys, meilė muzikai ir žmonėms.
 
Švedų režisieriaus Petterio Ringbomo filmas „Rusiška žiema“ („The Russian Winter“) pasakoja apie talentingo amerikiečių atlikėjo ir itin spalvingos asmenybės Johno Forte’o karjeros posūkius ir gastroles Rusijoje. Būtent čia grupės „Fugees“ atlikėjas pasirodė scenoje su Lietuvos dainininke Alina Orlova, kurią susirado pats, paklausęs iš draugo gautų Alinos dainų įrašų. Pernai lietuvė drauge su Johnu Forte’u, kitais garsiais atlikėjais ir filmo kūrėjais pristatė filmą Niujorko „Tribeca“ kino festivalyje.
 
Kovo 14–28 d. vyksiančio 18-ojo „Kino pavasario“ muzikinių filmų aprašymus ir videoanonsus jau galima rasti festivalio puslapyje:
 
www.kinopavasaris.lt/filmai

 

„Sugar Man“
„Sugar Man“