7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Pokalbių rimtomis temomis“ tarptautinė premjera

 

Pagal „Monoklio“ inf.
Nr. 4 (1018), 2013-01-25
Kinas Anonsai
„Pokalbių rimtomis temomis“
„Pokalbių rimtomis temomis“

 

Naujausias režisierės Giedrės Beinoriūtės filmas „Pokalbiai rimtomis temomis“, du mėnesius išsilaikęs Vilniaus kino teatrų repertuaruose, pradeda tarptautines keliones. Sausio mėnesį dokumentinis filmas bus pristatytas didžiausio Šiaurės šalių dokumentikos renginio „Doc Point“ programoje Suomijoje ir Estijoje.
 
Studijoje „Monoklis“ sukurtas filmas suteikia žodį vaikams ir paaugliams, tyrinėja šiuolaikinį pasaulį iš vaiko perspektyvos. „Nors „Pokalbiai rimtomis temomis“ nėra klasikinis kino pasakojimas, jis sugeba išlaikyti įtampą visą filmą. Minimalistinė estetika tampa ginklu, kurio poveikis sustiprina mažiausias tų nuoširdžių pokalbių detales. Gražus, trapus ir labai įtaigus dokumentinis filmas. Jo sėkmės paslaptis – autorės drąsa pasirinkti tokį stilių ir gebėjimas prakalbinti mažuosius pokalbio dalyvius apie dalykus, apie kuriuos jie kartais nenori kalbėti“, – rašoma „Doc Point“ festivalio kataloge.
 
2001 m. įkurtas „Doc Point“ – didžiausias dokumentinių filmų festivalis Šiaurės šalyse ir vienintelis Suomijoje vykstantis festivalis, skirtas tik dokumentiniam kinui. Kiekvienais metais jame pristatomi naujausi suomiški ir užsienio filmai, kino klasika bei specialioji dokumentinių filmų vaikams programa. Jau trečius metus „Doc Point“ vyksta ir Taline. Pernai šiame festivalyje buvo rodytas studijos „Monoklis“ filmas „Stebuklų laukas“ (rež. M. Survila).
 
Helsinkyje „Pokalbiai rimtomis temomis“ rodytas sausio 23 d., Taline sausio 26 d. Abiejuose seansuose filmą pristato ir į žiūrovų klausimus atsako režisierė Giedrė Beinoriūtė.

 

„Pokalbių rimtomis temomis“
„Pokalbių rimtomis temomis“