7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Oskaro“ premijos laureatas Vladimiras Menšovas atvyksta į Vilnių

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 4 (1018), 2013-01-25
Kinas Anonsai
Vladimiras Menšovas
Vladimiras Menšovas

 

Rusų aktorius ir režisierius Vladimiras Menšovas, pelnęs „Oskarą“ už filmą „Maskva netiki ašaromis“, tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A3“ kvietimu lankysis Vilniuje. Sausio 31 d. jis dalyvaus viešame susitikime „Liaudis ir laikas – gyvenime ir kine“.
 
Vladimiras Menšovas (g. 1939) didžiajame kine debiutavo 1976 m. populiariu filmu apie paauglius „Pokštas“. 1978-aisiais Menšovas pradėjo kurti filmą „Maskva netiki ašaromis“. Tik Sovietų Sąjungoje jį pamatė daugiau kaip 80 milijonų žmonių. Per metus filmą nusipirko per 100 pasaulio šalių, o JAV 1981 m. jis buvo įvertintas „Oskaru“ geriausiam užsienio filmui. Beje, tai mėgstamiausias Quentino Tarantino rusų filmas.
 
Kitą filmą „Meilė ir balandžiai“ Menšovas baigė per patį kovos su alkoholizmu kampanijos įkarštį. Dėl stikliuką pamėgusio dėdės Mitios, kurį talentingai suvaidino Sergejus Jurskis, filmas buvo uždraustas. Į ekranus jis išėjo tik po kelerių metų ir sulaukė neįtikėtinos sėkmės.
Menšovas išgarsėjo ne tik kaip režisierius, bet ir kaip aktorius, nusifilmavęs filmuose „Griežtojo režimo atostogos“, „Nakties sargyba“, „Dienos sargyba“, „Kur yra Nofeletas?“, „Kurjeris“, serialuose „Gromovai. Vilties namai“, „Likvidacija“, „Diversantas“, „Diversantas 2: karo pabaiga“. Menšovas sukūrė per 70 vaidmenų kine ir televizijos filmuose.
 
Susitikimas įvyks sausio 31 d. Vilniuje, „Šarūno“ viešbučio konferencijų salėje (Raitininkų g. 4). Pradžia 17.30. Į susitikimą kviečiami visi neabejingi kinui, taip pat žurnalistai, kino kritikai, aukštųjų mokyklų studentai ir dėstytojai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai. Renginys vyks lietuvių ir rusų kalbomis.
 
Įėjimas laisvas. Būtina iš anksto užsiregistruoti telefonu (+370) 607 36477 arba el. paštu [email protected].
 
Norintys iš anksto pateikti svečiui klausimų, gali tą padaryti tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A3“ tinklalapyje www.format-A3.ru.

 

Vladimiras Menšovas
Vladimiras Menšovas