7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Kino pavasaris“ atskleidžia konkursinės programos filmus

 

Pagal rengėjų inf.
Nr. 2 (1016), 2013-01-11
Kinas Anonsai
„Motinos liūdesys“
„Motinos liūdesys“

 

Kovo 14-ąją prasidėsiantis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ praneša apie konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ filmus. „Kino pavasario“ gerbėjai pamatys 12 Rytų ir Vidurio Europos bei Balkanų regiono kino debiutų ar antrųjų režisierių darbų, atrinktų iš daugiau nei 80 pretendentų. Kas savaitę festivalis praneš apie jau šį kovą į „Kino pavasarį“ atkeliaujančius filmus, kad kino gerbėjai turėtų daugiau laiko su jais susipažinti.
 
Pirmą kartą per 18 gyvavimo metų gausus gerų ir įspūdingų filmų Vilniaus tarptautinis kino festivalis turi ilgametį partnerį. „Kino pavasaris“ pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su ERGO draudimo grupe. Jos atstovai teigia, kad globos ne tik „Kino pavasarį“, bet ir jo pagrindinę konkursinę programą „Nauja Europa – nauji vardai“, jos filmų kūrėjams žadama įsteigti specialius prizus.
 
Konkursinėje programoje – Gruzijos debiutas
„Šiemet sudaryti konkursinę festivalio programą buvo itin nelengva, nes kai kurios šalys turėjo net po keturis, penkis kandidatus, o atrinkti į programą galime ne daugiau kaip du, – pasakoja festivalio „Kino pavasaris“ programos sudarytoja Santa Lingevičiūtė. – Žiuri, manau, neišvengs ilgų diskusijų, spręsdamas, kuris konkursinės programos filmas geriausias. Visi filmai – lygiaverčiai konkurentai, verti aukščiausio apdovanojimo ir festivalio statulėlės.“
 
Festivalio programoje „Nauja Europa – nauji vardai“, greta filmų iš Rumunijos, Lenkijos, Serbijos, Bulgarijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Ukrainos, Slovakijos ir Lietuvos, pirmą kartą festivalio istorijoje konkursinėje programoje bus pristatomas Gruzijos kino kūrėjų darbas. Jaunos režisierės Rusudan Chkonia filmas „Nenustok šypsotis“ pasakoja tikrais faktais paremtą istoriją apie grožio konkurso, kuris virto kova be taisyklių, užkulisius. 
 
Nuo Rumunijos miestelių bankroto iki paauglių nėštumo ir Sarajevo vaikų
Iškilmingam programos „Nauja Europa – nauji vardai“ atidarymui pasirinktas lankomiausias visų laikų Rumunijos filmas „Apie sraiges ir žmones“, kuriame režisierius Tudoras Giurgiu pasakoja mažo šalies miestelio žmonių pastangas išsaugoti pagrindinį pajamų šaltinį – bankrutavusią vienintelę gamyklą. Ukraina, bendradarbiaudama su Serbija ir Vokietija, pristatys jaunos režisierės Darios Onišenko darbą „Rytų nostalgija“ apie tris skirtingas meilės istorijas. Spalvingame, tačiau šokiruojančiame lenkų režisierės Kasios Roslaniec filme „Motinos liūdesys“ atvirai pasakojama apie paauglių nėštumą. Kitas lenkų filmas „Myliu“ (rež. Sławomir Fabicki) atskleis skirtingus meilės atspalvius.
 
Programoje „Nauja Europa – nauji vardai“ šiemet debiutuos serbų režisierius Miroslavas Terzičius, jo filmas „Išganymo gatvė“ pasakos apie sudėtingą situaciją pasibaigus Balkanų karui. Rumunų režisierius Marianas Crisanas į „Kino pavasario“ konkursinę programą sugrįžta jau su antruoju savo filmu „Rokeris“. Bosnija ir Hercegovina šioje programoje rodys itin skaudžią temą palietusį Aidos Begič filmą „Sarajevo vaikai“ ir emigrantų dalią atspindinčią Igoro Drljacos juostą „Krivina“. Taip pat šių metų konkursinėje „Kino pavasario“ programoje bus pristatyta originaliai perteikta šnipų istorija bulgarų režisieriaus Emilio Christovo filme „Chameleono spalvos“, slovakės Miros Fornay juosta „Mano šuo Kileris“ ir Kristinos Buožytės filmas „Aurora“.
 
Kovo 14–28 d. vyksiančio 18-ojo „Kino pavasario“ konkursinės programos „Nauja Europa – nauji vardai“ filmų aprašymus ir videoanonsus jau galima rasti festivalio puslapyje:
http://www.kinopavasaris.lt/filmai.

 

„Motinos liūdesys“
„Motinos liūdesys“