7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prancūzų institutas kviečia į kino klubo seansus

Kino festivalio „Žiemos ekranai“ belaukiant

Pagal rengėjų inf.
Nr. 1 (1015), 2013-01-04
Kinas Anonsai
„Tu nemylėsi“
„Tu nemylėsi“

Laukiant tradicinio prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“, šiais metais skirto meilės temai, sausio mėnesį Prancūzų institutas kviečia į kino klubą, kuriame taip pat bus filmų apie jausmus.
 

Sausio 8 d. 18.30 rodomas filmas „Panelė Šambon“ („Mademoiselle Chambon“, rež. Stéphane Brizé, 2009). Filmo herojus Žanas yra šaunus amatininkas, puikus tėvas, sūnus, geras vyras, atsidavęs darbui ir šeimai. Jo dienos teka ramiai, kol kartą vyras susipažįsta su sūnaus mokytoja panele Šambon. Nekalbų vyriškį ir moterį iš visai kito pasaulio užvaldo jausmas, stipresnis už juos abu. Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė puikūs prancūzų aktoriai Sandrine Kiberlain ir Vincent’as Lindonas. (Filmas rodomas su angliškais subtitrais)
 
Sausio 15 d. 18.30 – Haimo Tabakmano filmas „Tu nemylėsi“ („Tu n’aimeras point“, 2009). Aaronas, gerbiamas ypač fundamentalių pažiūrų Jeruzalės žydas ortodoksas, yra vedęs Rivką, su kuria augina keturis vaikus. Aaronas pats sau netikėtai įsimyli dvidešimt dvejų Ezrą ir nutolsta nuo šeimos,  bendruomenės. Kaltės jausmas ir aplinkiniai verčia Aaroną priimti sprendimą. Pasak filmo režisieriaus, „Tu nemylėsi“ prabyla apie didžiausią žydų ortodoksų tabu, nes šiame pasaulyje homoseksualumas neegzistuoja, tokiai seksualinei orientacijai nėra vietos. Ortodoksų bendruomenės gyvenimas ypač uždaras, todėl homoseksualumo tema labai skausminga ir problematiška. „Tu nemylėsi“ buvo rodytas oficialioje Kanų festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“. (Subtitrai prancūzų k.)
 
Sausio 22 d. bus galima pamatyti Michelio Leclerco filmą „Žmonių vardai“ („Le nom des gens“, 2010). Filmo herojė Bahia tempia į lovą politinius oponentus, dešiniuosius, kad patrauktų juos į savo pusę. Dažniausiai jai tai pavyksta. Arturas anaiptol nelinkęs rizikuoti. Viskas pasikeičia, kai Arturas ir Bahia susitinka. Jie abu nekenčia savo vardų. Pasak režisieriaus, didelę įtaką jam padarė Woody Alleno filmai. Pagrindinius vaidmenis „Žmonių varduose“ sukūrė Sara Forestier ir Jacques’as Gamblinas, save patį filme suvaidino politikas Lionelis Jospinas. (Subtitrai anglų k.)
 
Įėjimas nemokamas.

 

„Tu nemylėsi“
„Tu nemylėsi“
„Žmonių vardai“
„Žmonių vardai“